• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • knyttis

    VSM och Adamama - Vad skönt att ni gillade den - jag hann ju börja fundera om den kanske inte var ett så bra fynd i alla fall....

  • Mori
    Värsta Supermamman skrev 2007-08-28 13:33:20 följande:
     Mori: Ett vitt hjärta såklart!

    Såklart!! Att jag inte tänkte på det Tur att vi har varandra


    LCroft: Tack!

  • Smultron och glass

    God eftermiddag!

    Jag har precis ätit lunch och surfar lite till kaffet

    Vad härligt och rörande att läsa om era förlossningar! Om än väldigt skrämmande. Jag har sån grym förlossningsskräck så att det finns inte, och då planerar jag ändå inte barn än på några år. Jag hade tänkt vänta med barn tills de har uppfunnit ett sätt för männen att bli gravida och föda barn (jag har dessutom spyfobi, så jag ser inte så mycket emot graviditeten heller), men åren flyger iväg och än har jag inte hört om någon forskare som ens försökt... Så jag försöker vänja mig vid tanken så mycket som möjligt (förutsatt att jag ens kan bli med barn, det vet man ju inte förrän man försökt). Vem vet, det kanske slutar med ett helt fotbollslag

    Appropå barnskor, ett tips om man har barn som absolut inte vill prova skor i affären är att rita av foten hemma och klippa ut den. Då kan man mäta storleken utan att barnen behöver ta av sig skorna. Sen får man prova hemma så att de verkligen passar runt om också, men oftast så vet man ju om barnet har lite bulligare eller smala fötter och personalen bör veta vilka skor som är lite bredare/smalare.

    Nu har säkert ni änglar till barn, men när jag jobbade i skoaffär gjorde vi ofta så när barnen satte sig på tvären och inte alls ville prova skor. Sen kan det ju bli lite av en lek också att rita av fötterna.

    Sådär, ingenting inredningsrelaterat, men jag ville skriva lite i alla fall. Nu ska jag återgå till jobbet.

  • Smultron och glass

    Knyttis förresten: Vad tråkigt att Ikea slutat med den där lilla fårpälsen. Jag vet att det var strul med den förut, först fanns den, sen blev det jättestruligt med leveransen och då utgick den istället. Men kunderna ville fortfarande ha den så då hittades en ny leverantör, men nu verkar den ju ha utgått igen. Och inte kan jag komma på vad den hette heller...

  • Smultron och glass

    Juliah förresten: Håll fast vid ursprungsidén, ha maskinerna under bänken. Det är bara jobbigt att tömma maskinen som är högst upp (i alla fall om man är en kortis som jag, 162 cm).

  • Smajla
    juliah skrev 2007-08-28 12:53:45 följande:
    adamama, alltså vi hann ju inte få hit ordinarie barnvakt utan var tvungna att ringa till närmsta granne, kanske kan vara en lösning?Din BM har nog väldigt rätt...så fort jag blev inrullad till mitt rum så satte jag igång att föda...åå, blir lite känslosam nuÅter till inredandet, ni med tvättstugor, har ni maskinerna på varandra? Nu påstod min käre make att det tydligen ska vara bäst...förstod inte varför. Då förlorar jag ju värdefull bänkyta att stå och vika på.
    I vårt badrum har vi tvättmaskin underst och tork ovanpå. Blev besviken när vi såg det eftersom det på ritningen stod att det skulle vara bredvid varann och jag trodde jag skulle kunna sätta in en bänkyta ovanpå. Men det hade blivit för trångt tror jag så det blev nog bra som det är.
    knyttis skrev 2007-08-28 13:06:50 följande:
    Smajla-Plommonmarmelad mmmmmmm så gott Gillar marmelad speciellt till ett rostat bröd en sen kväll med tända ljus och en rykande kopp med ngt gott i! Har aldrig lagat dock. Vad duktig du är som fixar och grejjar jämt JeaJea du med som lagat mums!FruPuffen-Jaaaa äntligen dax för nedkomst av ditt lilla knytte  Skickar dig massa energipilar ----------------------------> -----------------------------> -------------->Karamellfabriken - Ta ett nytt skåp så du är nöjd med det i längden! Juliah- Jisses vad fort det gick för dig med Elle! Fick du ngn andhämtning mellan värkarna alls?
    Ja, precis! Luktar plommonmarmelad i hela lägenheten nu Skrattande Så gissa om det blir rostat bröd med egenhändigt producerad marmelad ikväll, te och lite tända ljus..
    Mori skrev 2007-08-28 13:32:12 följande:
    Gjort en "tavla"... Vad ska jag ha i tavlan?? Hjälp mig med friska ideér!
    håller med om ett hjärta!
    knyttis skrev 2007-08-28 13:26:52 följande:
    Gillade ingen lampan jag köpt på CO såg den billig ut?
    jo, jättefin!
  • Camilla R
    juliah skrev 2007-08-28 12:53:45 följande:
    Åter till inredandet, ni med tvättstugor, har ni maskinerna på varandra? Nu påstod min käre make att det tydligen ska vara bäst...förstod inte varför. Då förlorar jag ju värdefull bänkyta att stå och vika på.
    Det har jag aldrig hört, har fått för mig att man har "stapel" pga platsbrist/utrymmesskäl. Nu har vi ingen tumlare (endast tvättmaskin och torkskåp)men våra grannar har allting brevid varandra just för att få bänkytan och det verkar fungera perfekt.
  • Stuka

    Kikar in och hämtar inspiration i denna underbar tråd med så mycket idéer. Tack!

Svar på tråden Vita hem del 5