• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • Himmelbit
    Salmiak6 skrev 2007-08-16 19:42:56 följande:
    TAck snälla du!
    GRATTIS SALMIAK!! Jag orkade inte läsa ikapp idag, men förstår ju nu att du fått jobb!!! Vad kul!
  • juliah

    himmelbit, om salmiak inte kan fixa så tittar jag gärna på dina bilder i väntan på inscannade!

    umbro, jag är verkligen med handen på hjärtat imponerad! Härligt med en stor familj!

  • Himmelbit
    mimmamum skrev 2007-08-16 19:51:03 följande:
    Millys hem är verkligen inspirerande, vill kasta ut allt jag har när jag ser hennes bilder, vill bara ha vitt, vitt och åter vitt!
    Det var ett jättefint hem!
    juliah skrev 2007-08-16 19:47:47 följande:
    himmelbit, om salmiak inte kan fixa så tittar jag gärna på dina bilder i väntan på inscannade!umbro, jag är verkligen med handen på hjärtat imponerad! Härligt med en stor familj!
    Salmiak - är du på G? Eller ska jag visa upp mina kvalitetsbilder
  • Hvita sinnen

    Mimmamum: hehe kul att fler inser storheten med Millys blogg!!

    Visst barnens rum ÄR avskalat men det så lugnt och fridfullt, inga plastiga grälla färger, inget stök, man kan riktigt höra fågelkvitter och havsbrus när man ser bilderna. Sen förklarar Milly i kommentarerna att barnen faktiskt har ett lekrum fullt med leksaker....

  • juliah

    Ok, nu måste jag skriva av mig så att jag kan släppa det hela.
    Jag ville dela med mig av nya bloggar som jag precis hittat. Blev alldeles exalterad och kände att det var sååå fint!
    Tjenixen, din kommentar sänkte mitt humör totalt och jag förstår inte varför du skriver på det sättet?
    Vi har olika smak härinne, det är ju konstaterat sen länge tillbaka. Alla välkomna ändå. Men personligen så väljer jag att inte kommentera alls, eller välja lite vänligare ord om jag ska kritisera.

    Förmodligen så dras de flesta härinne till mer mjuka och romanstiska hem, där de bloggarna kanske inte passar in. Men JAG tyckte att de var underbara och blev uppriktigt sagt upprörd nu...
    Något jag inte brukar...känns verkligen skittrist!

  • Himmelbit
    juliah skrev 2007-08-16 19:56:18 följande:
    Ok, nu måste jag skriva av mig så att jag kan släppa det hela. Jag ville dela med mig av nya bloggar som jag precis hittat. Blev alldeles exalterad och kände att det var sååå fint! Tjenixen, din kommentar sänkte mitt humör totalt och jag förstår inte varför du skriver på det sättet?Vi har olika smak härinne, det är ju konstaterat sen länge tillbaka. Alla välkomna ändå. Men personligen så väljer jag att inte kommentera alls, eller välja lite vänligare ord om jag ska kritisera.Förmodligen så dras de flesta härinne till mer mjuka och romanstiska hem, där de bloggarna kanske inte passar in. Men JAG tyckte att de var underbara och blev uppriktigt sagt upprörd nu...Något jag inte brukar...känns verkligen skittrist!
    Jag förstår din reaktion Julia. Jag tycker inte heller att man ska säga att andra hem är gräsliga eller att man absolut inte skulle vilja ha ngn inredningsstil som ngn annan har!
    Som jag skrev innan - vi är ju här för att inspirera varandra!! Inte såga det ena eller andra. Personligen ser jag ingen som helst anledning till att kritisera överhuvudtaget. Det är ju bättre att bara ta till sig det man tycker om - det andra tycker någon annan om!
  • Smajla
    lasseliten skrev 2007-08-16 18:02:39 följande:
    Smakråd önskas!! Har beställt EV bord och stolar idag men fick precis veta att det är låååång lev, tid på de "ostoppade" stolarna som jag bestämt mig för. Väljer jag istället stoppad sits (som jag får till samma pris som plåster på såren) så får jag allt inom några veckor! Hur skulle ni göra? Kompromissa liite?
    jag råder dig till att inte köpa de stoppade bara för att du kan få dem tidigare. när vi skulle köpa vårt vitrinskåp hade de det inne i antikvitt (mer gulare variant, lite shabby chic) men jag ville inte ha det bara för att vi skulle slippa vänta på det helvita, känns som att risken är stor att man ångrar sig grymt för att man inte väntade på det man helst ville ha.
    MariaV skrev 2007-08-16 18:28:49 följande:
    Lasseliten, jag måste också säga att det kan vara värt att vänta. Utan sits var ju endå ert första val och med tanke på vad ni betalar och hur länge ni ska ha möblerna så skulle jag köra på första valet.Idag har jag råkat göra en reva på våra nya tapeter i Alvas rum. Är så ledsen
    ajajdå.. det går inte att limma fast och snygga till det? många gånger går det faktiskt att få det så det knappt syns!
    tjenixen skrev 2007-08-16 18:57:15 följande:
    Alltså jag börjar åter undra över om jag ska ta mitt pick och pack och vända mig till någon annan inredningstråd för lika exalterade ni är över Millys hem lika gräsligt tycker jag det är med bräder överallt och när det är totalt helt vitt. Ser inte hemtrevligt ut alls i det hon skriver om i pojkarnas rum etc. Så kalt och inget mys för 5 öre. Så näää, vitt gillar jag men ett hem helt i vitt vill jag absolut inte ha. Så frågan är om jag får vara kvar även om jag bara gillar att ha det ljust och vitt på visst men inte helt överallt???
    det där med vita hem spänner ju över en så stor räckvidd att det är svårt att undgå att tycka olika. och tur är väl det ändå, tänk om vi alla fastnade för samma sak från fridas gård eller cosas, då skulle det ju ta slut i ett nafs Flört så stanna kvar!
    Pärla1 skrev 2007-08-16 19:18:41 följande:
    Salmiak: väntar, väntar...vill seAng. vagnar...Vi har en Teutonia Mistral, tycker jag e kanon...Smajla: Tack ändå Tycker moosaik bloggen hade mkt fint, men för min del en aning för avskalat, speciellt barnens rum. Kändes lite som ett fängelse....men, smaken e som baken, eller hur!Skulle ju inte vara kul om alla våra hem såg likadana ut...
    enligt maken kan man ladda ner det men då får man betala för det. ligger nog på en 500-600 kr.
    juliah skrev 2007-08-16 19:56:18 följande:
    Ok, nu måste jag skriva av mig så att jag kan släppa det hela. Jag ville dela med mig av nya bloggar som jag precis hittat. Blev alldeles exalterad och kände att det var sååå fint! Tjenixen, din kommentar sänkte mitt humör totalt och jag förstår inte varför du skriver på det sättet?Vi har olika smak härinne, det är ju konstaterat sen länge tillbaka. Alla välkomna ändå. Men personligen så väljer jag att inte kommentera alls, eller välja lite vänligare ord om jag ska kritisera.Förmodligen så dras de flesta härinne till mer mjuka och romanstiska hem, där de bloggarna kanske inte passar in. Men JAG tyckte att de var underbara och blev uppriktigt sagt upprörd nu...Något jag inte brukar...känns verkligen skittrist!
    gillar också millys hem skarpt.
Svar på tråden Vita hem del 5