Inlägg från: Sparkling Dragonfly |Visa alla inlägg
  • Sparkling Dragonfly

    Gå ner 4-7kg i v med hemmalagad soppa? Fungerar den? Ska vi hjälpas åt? :-)

    Ja på Lördag så kör jag! Man behöver ju inte gå hungrig under denna dieten iallafall så det kan ju göra det lite lättare. Jag behöver oxå en rejäl push i viktnedgången, jag vet hur man äter bra annars och om man bara håller sig till att ätadet kcal antal som ens kropp förbränner vid den nya vikten sedan så behöver man inte oroa sig för att lägga på sig efteråt. Fast jag tror inte denna metoden är bra om man inte håller koll på just det efteråt. Sen tror jag man måste känna efter hur man mår, mår man inget bra under tiden ska man nog skippa det, kroppen talar om vad den orkar med ju. Utrensning mår kroppen i sig inte dåligt av heller, jag kan behöva rensa ut lite slagg. Dessutom är jag otålig med den viktnedgång jag haft hittills. Så jag provar iallafall!

  • Sparkling Dragonfly

    Ja jag funderar med på det, men tänkte att jag köper hem direkt för att kunna göra två. Gör dock en åt gången. Jag kan tänka mig att det nog kan gå åt en del, för om man ska äta mycket av den och sen samtidigt så tvivlar jag på att den mättar jättebra i längden så då äter man kanske ofta av den oxå. Kan säga redan nu att jag kommer längta efter köttdagen. Fast jag antar att man inte får steka köttet i nått fett så jag får grilla den då. Banadagen känns lite äcklig. Bananer är ok men i den mängden? Jisses.

    Om denna metoden funkar och jag klarar att hålla vikten efteråt med hjälp ac kcal koll så ska jag aldrig mer klaga över snabba metoder. Detta ska bli ett väldigt intressant expriment! Jag kommer nog behöva all peppning jag kan få. Dag två kommer man väl vara färdig att spy över den där soppan!

  • Sparkling Dragonfly

    Spegel,
    detta receptet kommer att räcka en hel dag och lite till tror jag och hoppas jag! Min förhoppning är att det iallafall ska räcka i minst 2 dagar även om man äter mycket av den. Man får ju toppa upp med grönt och eller frukt vid sidan om. Frågan är annars om man inte kan spä ut den lite extra?!

  • Sparkling Dragonfly

    1978nettan,
    Det beror ju på hur många kcal sopporna innehåller och hur mycket av dem du äter.

  • Sparkling Dragonfly

    Kjempejente,
    Om man håller sig till att äta det antal kalorier som din kropp förbrukar efter en sån här diet så går man inte upp igen. Samma princip som när man levt på bara 1300 kcal ett bra tag, bara för att man sedan ökar till det antal man kan äta som kroppen förbrukar så betyder det inte att man går upp, man slutar bara att gå ner. Men har man ingen koll på sånt och bara börjar äta som man gjorde tidigare igen ja då går man upp och det fort.

    Har man matkoll så ska det gå. Nåja detta blir ett expriment för mig, jag har redan tappat 60kg och har lärt mig massor om vad och hur man ska äta så jag tror mig ha kunskapen att klara det här men vi får väl se! Sen håller jag däremot med om att det är en drastisk metod och inget bra för kroppen i längden precis som med pulverdieter men ett kort tag går bra om man bara ser till att lyssna på kroppen samtidigt!

    Men det är definitivt inte omöjligt att hålla vikten av efter en sån här diet!

  • Sparkling Dragonfly

    Tack kjempejente. Visst kommer jag att behalla min vikt! Jag vet att jag kommer det pga diverse privat information. Sedan ar det alltid en fraga om medvetenhet ju. Det ar oftast for att man egentligen inte vet sa mycket om basala energibehov bl a som man latt lagger pa sig igen efter en viktminskning. Har man en gang varit tjock sa maste man for resten av livet halla koll pa hur mycket och vad man stoppar i sig for att inte oavsiktligt hamna i en viktuppgang igen.

    Det tog ca 1 1/2 ar att bli av med 60 kg och de sista vill jag ha bort till innan jul.

    Imorgon sa ska jag inhandla ingredienserna, kanner mig taggad till tusen faktiskt!

  • Sparkling Dragonfly

    Nu star forsta koket och puttrar pa spisen. Tankte forkoka ikvall redan sa att jag inte behover tanka pa det imorgon nar jag borjar. Men OJ det ar mycket soppa verkligen!!! Den kommer nog minst att racka veckan ut. Har kopt pa mig paron honungsmelon och applen sa att jag har frukt att tugga pa. Andra dagen da man bara fick ata gront sa har jag kopt hem advokado, gurka och morotter.

    Men en liten undran! Far man salta fisken och kottet sen? Eller ska man helst undvika salt oxa? Det framfar liksom inte riktigt hur det ar med kryddor. Nan som vet?

  • Sparkling Dragonfly

    Ok, nu borjar exprimentet! Har fatt sovmorgon idag sa, ater "frukost" sent! Tycker soppan ar helt ok, dock liiite for smaklos. Kanns som att lite salt skulle gora susen men har avstatt att ha i natt eftersom salt binder vatska och detta skulle ju vara utrensande sa vet inte om man "far" ga i salt. Hade i lite soja och svartpeppar iallafall.

    Vagde in mig pa 83 kg.

  • Sparkling Dragonfly

    Jo soja ar salt men det har ju en liten bismak om man tar for mycket sa jag vill inte ha i for mycket av det.

    Jag at en djupp tallrik med soppa, tror att det kke kan ha varit en tva dl av sjalva soppgronsakerna. Kanner mig inte jattematt men ej heller hungrig langre. Om jag vill sa skulle jag nog kunna ata lika mycket till. Men jag vantar och ater lite mer senare istallet. Tankte forsoka ata sa mycket som mojligt av den, under dagens gang. Ska hugga in pa ett apple for nu istallet.

  • Sparkling Dragonfly

    Fyy kan saga att det var sa mycket svarare an forvantat. Jag trodde nog att det skulle bli kampigt men trodde forst det skulle bli plagsamt typ dag tre. Efter tredja portionen soppa sa borjade jag bli kraftigt illamaende av den och hungrig hela tiden. Kanns inte som den mattar for 5 ore. Sa ikvall har jag fuskat. Har atit lite vanlig mat men jag ar pa den imorgon igen. Fast imorgon blir det kke svarare. Ska iallafall fortsatta att forsoka!

    Min karaktar borde ta och strama upp sig lite!

Svar på tråden Gå ner 4-7kg i v med hemmalagad soppa? Fungerar den? Ska vi hjälpas åt? :-)