• Kebabben

    Gå ner 4-7kg i v med hemmalagad soppa? Fungerar den? Ska vi hjälpas åt? :-)

    Selamat skrev 2016-05-17 16:44:57 följande:

    Antalet kalorier är så lågt, att om Du följer dessa anvisningar kan du gå ner ända till 1350 g/dygn (vissa dygn går man ner mindre men håll ut. - Du går ner i vikt.)


    Jag gör endast detta inlägg för att kommentera att det är farligt rent hälsomässigt att gå ner mer än 1 kg (i fett) per vecka. Du påstår att man kan gå ned upp till 1.35 kilo per dygn med denna metod. Jag ska förklara varför detta är helt nonsens:

    En normal person behöver få i sig cirka 2000 kalorier per dygn, för att hålla sin vikt på en normal nivå, dvs varken gå upp eller ner i vikt. Vid viktnedgång måste man givetvis sänka sitt kaloriintag, det är inget tvivel om saken. 

    Ett kilo fett är cirka 7500 kalorier. Du påstår att man kan tappa upp till 1.35 kilo per dygn med denna metod. Det skulle alltså motsvara att en person förlorar 10125 kalorier på ett dygn. Att förlora 10125 kalorier på 24 timmar är helt omöjligt.

    För att sätta detta i perspektiv till något: Vid cyklande på gymmet kan en normal person bränna upp till ungefär 500 kalorier per timme. Om en person spenderar 24 timmar konstant cyklandes så bränner personen 12000 kalorier. Jag tror, och hoppas på att denna jämförelse kan få folk att förså att det du skriver är totalt bullshit. 
    Selamat skrev 2016-05-17 16:44:57 följande:

    så mycket som möjligt varje gång. JU MER DU ÄTER, DESTO MER MINSKAR DU I VIKT !


    Det är sant till den delen att det finns vissa saker man kan äta och kan då gå negativt i kalorier pga den energi det tar för kroppen att ta upp näringen. Men inte med den metod som du föreslår. Den innehåller i princip ingen av dessa ingredienser, den innehåller endast saker som gör att man går plus i kalorier.

    Mitt bästa råd till de som vill gå ned i vikt:
    Skit i alla dessa löjliga dieter. Räkna kalorier istället. 90% av viktnedgång gör man genom det man stoppar i munnen, dvs hur mycket kalorier man får i sig, och 10% av viktnedgången gör man på gymmet. Finns väldigt många som underskattar hur mycket kalorier de stoppar i sig och samtidigt överskattar hur mycket de bränner tränandes. 
Svar på tråden Gå ner 4-7kg i v med hemmalagad soppa? Fungerar den? Ska vi hjälpas åt? :-)