Inlägg från: Helgona |Visa alla inlägg
  • Helgona

    Vad tycker du om rasen pitbull?

    Fakta om hundbett


    Vid rikskriminalen vet man att det förekommer hundslagsmål mellan kamphundar med vadslagning illegalt i Sverige. Sedan flera år används kamphundar som vapen av kriminella.


    En granskning för sex år sedan visade att 90 procent av ägarna till kamphundar i Västra Götaland förekom i ett polisregister. Under de senaste åren har kamphundar blivit trendigt i Malmöområdet, vilket lett till att hundskadorna ökat där.


    Någon samlad statistik finns inte när det gäller hundbrott. Rikspolissstyrelsen genomför därför en utredning som beräknas vara klar i början på nästa år.


    Källa: RPS


    CARPE DIEM
  • Helgona
    Fakta

    fy Kamphundar kallas hundraser som ursprungligen avlades fram för att utkämpa slagsmål med andra hundar eller tjurar.


    fy Som kamphundraser räkas främst pitbull, pitbullterrier, amercian pit bull terrier och bullterrier men även raser som american staffordshire terrier, bulldog , rottweiler och ett flertal olika sorters korsningar och blandrashundar som tagits fram för att slåss.


    fy Totalt i Sverige finns drygt 800 000 hundar. Eftersom de så kallade kamphundrasererna är relativt få är det taxar och golden retriever som svarar för flest bett.


    fy Problemet med kamphundarna är att om de inte har en ansvarsfull ägare som kan handskas med dem kan de bli farliga och aggressiva, dessutom är deras bett är kraftigare än bett från mindre hundar vilket då gör dem farliga. Krav finns därför att införa någon form av dokumenterad kunskap för att få äga en hund av kamphundstyp.


    Källa: Nationalencyklopedin och Svenska Kennelklubben


    CARPE DIEM
  • Helgona

    Jag skulle klart kunna tänka mig att ha en "pitbull" men jag skulle behöva massor av mer tid....

    Är också av den bestämda åsikten att rasen spelar ingen roll utan allt beror på den som håller i kopplet


    CARPE DIEM
  • Helgona
    fru kost skrev 2007-08-21 09:58:02 följande:
    Jo. visst är det mkt vem som håller i kopplet på de flesta raser. Men de hundear som är sönderavlade och mentalt störda - där kvittar det vem som är ägare.... Hunden kommer aldrig bli 100% pålitlig iaf.Och med tanke på vilka som oftast har pittbulls och andra "coola" blandningar så lär de ju bara para sina hundar med de coolaste hundarna. Vilket i slutändan blir katastrof....En sönderavlad Golden hamnar oftast i ett vanligt hem där ägarna ser tecknen och förhoppningsvis avlivar i tid- innan ngt inträffar...Inlägget kanske inte har så mkt att göra med det du skrev- men jag bara tänker lite högt *s*Baby Animal skrev 2007-08-21 09:52:46 följande:
    Förhoppningsvis...... där är problemet! Golden köps ofta utav 1a gångs hundägare med små barn....alltså lite tid över til hunden. Det är inte alls säkert att ägarna ser problemen i tid! O då är det för sent.  Som sagt var Golden o tax toppar "bit listan"!
    CARPE DIEM
Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?