Inlägg från: starlet |Visa alla inlägg
  • starlet

    Vad tycker du om rasen pitbull?

    Ingen aning för jag har aldrig i hela mitt liv träffat en renrasig pitbull.
    Tyvärr.


    Nygift!
  • starlet
    LillaLulla skrev 2007-08-26 08:37:29 följande:
    Miiikaela - oj, det var intressant! Vilken målsättning skulle du ha med den aveln, och vilken ras har du själv?
    Undrar också? Varför avla fram fler pitt korsningar?

    Kanske finns nån i denna tråd som kan dela med sig av bilder på sin renrasiga Pittbull?
    Nygift!
  • starlet
    Persi: Dina två pitbull valpar, är de "renrasiga" pittbulls?
    Hur kommer det sig att du har två valpar? Hoppas det är ok att fråga.
    Nygift!
  • starlet

    Det är det Lilo 78 skriver som jag är intresserad av...Många bra inlägg!

    72 personer har svarat att de äger en Pittbull. Men inte någon har papper på sin hund/hundar?

    Folk vet inte att det går att få papper på en Pittbull trots att de inte kan reggas hos SKK?

    Köper ALLA hund på blocket eller?


    Nygift!
  • starlet
    Persi: Tack för dina svar.

    No offense - men jag anser att mina tre hundar jag har hemma är renrasiga.
    De har alla stamtavla och kommer från seriös uppfödning.

    Jag är väldigt intresserad utav hur många människor det finns som har pitbulls som är reggade i Amerika tex. Då finns det ju papper på hunden och alltså måste den klassas som renrasig trots att den inte kan reggas i SKK.

    Jag vill poängtera att jag inte har något emot pitbulls överhuvudtaget. Men jag har startat trådar och försökt få upp en disskussion kring detta. Mest för att jag är nyfiken.
    Alla ni 72 stycken pitbull ägare: Vart har ni köpt hunden? Har ni papper på den? Om inte, hur vet i att det är pitbull blod i hunden? Vad gör ni med hunden, Hur jobbar den och vad kräver den av er som ägare?

    De flesta som påstår sig ha sett pitbulls har bara sett spinkiga gatukorsningar med en tönt bakom kopplet typ. Och bildat sin uppfattning efter detta.

    Men jag antar att FL är fel forum att disskutera detta.
    Nygift!
  • starlet

    Hur kan man som hundägare tycka att det är svåra frågor? Klart som korvspad att en sådan hund kräver nåt av sin ägare, den vill väl jobba på något sätt eller?

    Tråkigt att man skiter i om det finns papper på hunden. Inget fel att ha en blandis men så tråkigt att vissa blandis ägare ska försvara sig med att de skiter i stamtavlor och idiotförklarar SKK och så vidare.


    Nygift!
  • starlet
    Lilo78 skrev 2007-08-28 23:47:54 följande:
    *lol*Jo, det finns något som heter renrasigt.Det är när en hund är renrasig med dokumenterad bakgrund.Reggad och stambokförd i ett register.Om en hund inte är detta så är den blandras, är bara att svälja och inse faktum.Och nej pitbull kommer inte från amstaff, däremot så avlade man fram amstaff ur pitbullen.Skrämmande att folk som inte vet bättre innehar pitbull blandisar.
    Bra skrivet!

    Amstaff är väl "utställningsversionen" av en pitt? Rätta mig om jag har fel, du verkar ha koll på läget. *impad*
    Nygift!
  • starlet
    Unbornchild skrev 2007-08-28 23:45:22 följande:
    asså..svårt..menade mer konstig, fattar inte riktigt vad det är du vill komma fram till.Att jag som blandrasägare är sämre matte? . Nej du..min hund kräver mat kärlek sömn och motion.Ja..jag skiter i de..jag hade tagit emot min hund med papper eller inte. Var med han när han föddes och kommer va med honom den dagen han gpr bort.och ja, jag idiotförklarar skk. som de idiotförklarar min hund.
    Jag tycker inte att blanrasägare är sämre ägare.

    Jag tycker inte att SKK idiotförklarar hundar men de jobbar väl mot blandrasavel vilket jag tycker är helt korrekt. Däremot inte sagt att en pittbull inte kan vara renrasig trots att SKK inte reggar dem.

    Sen ställer jag mig frågande till hur man vet att det är pittbull i sin hund när man inte har papper på den.
    Nygift!
  • starlet
    Unbornchild skrev 2007-08-29 00:01:50 följande:
    ställer du den frågan till mig eller?..för isådana fall..Igen. Nej, min hund kan mycket väl vara en blandras eller ingen pitt alls. Men jag kallar honom pitt då alla i hans släkt ocks kallats för de..papper eller inte papper.
    Frågan är riktad till alla som har en "pitbull" utan papper.
    Nygift!
  • starlet
    BOB0s skrev 2007-08-29 00:05:50 följande:
    Hur många hundar finns det inte som har stamtavla?E det inte typ de som har stamtavlor de folk som köper sina hundar hos en kennel?Jag kan ju lätt fixa fram ett papper där det står att tiken e en pitbull, vem kan inte det liksom.Ställ er frågan själv istället om stamtavlan e äkta?
    Jag menar ju inte handskrivna papper utan dokument från ex Amerikanska kennelklubbar.
    Köper man hund från uppfödare finns det stamtavla ja. Men det går ju att få en stamtavla om jag parar min hund med grannens också förutsatt att de två hundarna har stamtavlor också. Man behöver inte inneha ett kennelnamn för att sälja valpar med stamtavla.
    Nygift!
  • starlet

    Ja självklart kan man det. Men det är väl bara att ringa den klubben hunden uppges vara reggad i och kolla. Är man genuint intressrad slår man väl en pling och kollar upp det. Det kan väl inte vara helt omöjligt att få tag på dessa UKC eller ADBA?


    Nygift!
  • starlet
    BOB0s skrev 2007-08-29 00:16:07 följande:
    Ja. där ser man.Så nu för att logg81s mamma inte har stamtavla på sin hund hemma så e schäfern inte renrasig?Hmm knäppt.
    Alla hundar utan stamtavla räknas som blandraser eftersom man inte kan bevisa något annat. Det är ganska logiskt.
    Nygift!
  • starlet
    BOB0s skrev 2007-08-29 00:23:50 följande:
    starlet skrev 2007-08-29 00:19:00 följande: Nopps, ganska så dumt tycker jag.Fast självklart e det säkert bra å ha stamtavla.Men tycker ändå inte det behöver betyda att man har en blandras.
    Stamtavla är bra så länge man är intresserad utav seriös avel.

    Nu - sova.

    Mycket intressant disskusion!
    Nygift!
  • starlet

    Klart att en hund inte automatisk blir en bättre hund för att den har en stamtavla. Men när det gäller avel är det ju en fördel att veta vad man håller på med. Då är det självklart bra att veta hundens historia. Sen är det ju lätt att det blir inavel bland hundar om man tar saken i egna händer och bara kör på utan att kolla upp bakgrunden på hundarna. Jag anser att det inte är speciellt smart att para hundar som man inte ens själv vet vad det är i bara för att man tycker att SKK är idioter.

    Däremot hyser jag full respekt för de pitbull och amerikanska bulldoggs ägare som har papper på sina hundar, jobbar med dem och har ett mål med sin avel. Att dessa människor inte har något intresse i att vara medlem i SKK det stör mig inte.

    Inte min mening att göra tråden OT men jag tycker ändå att det har en viss relevans när folk svarar "Jag äger en pitbull" och när det sedan blir disskusion kommer det fram att "oj, ja det är ju inte en pitbull jag har utan det var ju vad jag blev tillsagd när jag köpte hunden"
    Då är ju resultatet av denna omröstning felaktigt.


    Nygift!
  • starlet
    Keisha skrev 2007-08-29 11:42:04 följande:
    Bara för att man inte har en liten bit papper, så bettyder inte det att den inte är renrasig..... OCH stamtavla kan du fixa, när fan som helst.... haha du/ni tror seriöst att skk kan hålla kolla på alla tusentals hundar som finns i Sverige?.... hört talats om INTERNET! Vill jag så kan jag fixa fram en stamtavla på hunden, Och oj oj oj så fin släkt hon hade haft då.....En stamtaval är bara ett intyg på hundens histora, Inget annat.....Jag skiter ett stort stycke i omm min hund är renrasig eller inte..... Den é inte finare ELLER friskare för det!
    Hur menar du att SKK inte kan hålla reda på alla hundar? Föder man upp en hund och skickar in papper för man en stamtavla på hunden. Den registeraras då i SKK. Självklart håller de inte koll på alla blandraser för det är inte det de arbetar med.

    Det handlar ju inte om att en hund är finare än någon annan, det handlar ju om att ha ett mål med sin avel om man nu ska avla på hunden.
    Nygift!
  • starlet
    LillaLulla och Lilo78: Många bra och tänkvärda inlägg!

    Unbornchild: Nej, jag vet tycker inte att alla ägare till pitblandningar förstör ryktet men tyvärr så finns det många som gör det. Jag menar inte dig eller någon annan i denna tråd.

    Men - jag är så sjukt trött på okunniga människor som köper en hund på blocket, släpar runt den på stan i ett försök att se cool ut och använder orden "pitbull" "Amstaff" och "staffe" högt och tydligt trots att de inte har någon aning om vad det egentligen är i hunden. Dessa männsikor tycker att blandrasavel är det enda rätta och ser ned på allt vad papper är. Dessa männsikor som tror att man kan köpa på sig en hund utan att stimulera den på något vis och får då en helt galen hund. Det är sådana männsikor som ger min hund oförtjänt dåligt rykte och det är så jävla trist.

    Alltså - ingen här. Andra hundägare som jag ett och träffat i livet. Inte på FL.
    Nygift!
  • starlet

    Ursäkta stavfel och felskrivningar.Generad


    Nygift!
Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?