Inlägg från: Therese33 |Visa alla inlägg
  • Therese33

    Enäggstvillingar?

    Är det någon som har erfarenhet av enäggstvillingar? Var hos läkaren igår och gjorde ultraljud och dom sa att troligtvis är det enäggstvillingar men dom låg i två hinnsäckar? Vad menar dom med det?

  • Svar på tråden Enäggstvillingar?
  • Therese33

    Tack för ditt svar, detta är ju en hel vetenskap! Jag är i vecka 15 och var hos läkaren igår och jag skall gå till läkaren och göra UL varannan vecka från och med nu och från v. 20 skall jag gå till barnmorskan varannan vecka, så det blir ett rännande...
    Vilken vecka är du själv i och hur mår du?
    När jag pratade med bm idag så sa hon att det är nog aktuellt med sjukskrivning v. 22 men då blev jag mörkrädd, jobbar på kontor och så länge man mår bra måste man väl kunna jobba? Tycker det känns som alla läkare (oavsett vad det är) är så pigga på att sjukskriva folk. Mår man däremot dåligt och det är en fara för tvillingarna så är det inget att snacka om men så länge man mår bra?
    Kul att höra att du också väntar enäggstvillingar!

  • Therese33

    Tack för att höra era vinklar! Jag har tänkt att jobba så länge jag kan och mår bra. Just nu mår man jättebra men man vet ju inte längre fram.

  • Therese33

    Tina9: Kan tänka mig att du är rätt så stor nu då? Jag är också öppen för sjukskrivning men det skall vara på eget initiativ, nu har jag rätt bra jobb för jag kan jobba hemifrån när jag önskar...

  • Therese33

    UWO: Självklart skulle jag aldrig riskera något, självklart går tvillingarna före allt annat!

  • Therese33

    hoppsan: Vilken dålig läkare! Min läkare sa att dom vill ha kontroller varannan vecka ifall det ena fostret växer mer än det andra, men detta händer enligt överläkaren i 10-15% av fallen och eftersom man går på så många kontroller så kan man känna sig trygg.
    Jag har också bara gått ner i vikt (går in i v16 imorgon) men det syns på magen och brösten...

  • Therese33

    Är det någon som vet vad affären i Stockholm heter som har specialiserat sig på tvillingar/tvillingtillbehör? Bor i Göteborg, men dom kanske har någon hemsida?

  • Therese33

    krost: Låter konstigt, är det så att du väntar tvåäggstvillingar då eller är det olika i olika landsting? Låter i och för sig konstigt, jag går in i v16 imorgon och dom vill att jag kolla ul varannan vecka, trots att allt såg jättebra ut förra gången, detta för att dom kan växa olika...

  • Therese33

    Jätteroligt att få dela sina åsikter, det är ju inte så jättevanligt med tvillingar
    Är nu i vecka 16 och mår jättebra, är lite trött bara men annars är allt ok, det börjar verkligen synas på magen nu.
    Skall berätta på jobbet nu i veckan, måste bara fundera ut hur man skall göra med föräldraledigheten. Är det någon som har funderingar på att jobba någon dag i veckan och ta ut resten? Jag har nämligen möjlighet att jobba hemifrån så jag funderar på det...

  • Therese33

    Krost: Tycker det låter jättekonstigt, men dom kanske är säkra på att det är tvåäggstvillingar, det låter nästan så. Mina var också exakt lika stora sist, men ändå skall jag gå varannan vecka. Tycker du skall fråga bm nästa vecka!

Svar på tråden Enäggstvillingar?