Inlägg från: malinka2 |Visa alla inlägg
  • malinka2

    Socionomutbildningen!

    annex skrev 2007-09-17 14:25:55 följande:
    tror man kan gå på gymnasiebetygen o hur många år man jobbat.Skulle med vilja läsa till socionom  men kommer ALDRIG klara högskoleprovet en kompis gick där o hon sa att man kunde komma in utan att göra det, hon gick i Skövde.kan höra lite mer med henne
    är lite petig här Socionom finns inte i Skövde, däremot socialpsykologiska programmet (som jag går ) Påminner kanske lite om socionom men saknar det juridiska.
  • malinka2
    Vietnammamma skrev 2007-09-17 18:13:17 följande:
    ok, men vad jobbar man med då? Kan man bli kurator? Blir man beteendevetare då? Jag vill gärna jobba på familjerätten senare och då antar jag att man behöver det juridiska....
    man kan jobba som kurator, lite vad som hellst faktiskt Många läser in juridiken tex på sommaren o då är det ju fritt fram. problemet är att det är en ganska ny utbildning så man måste sälja in sej mer än som socionom som alla vet vad dom kan. Socialpsykologi är ena foten som socionom o andra som beteendevetare skulle man väl kunna säga. Mycket vikt på hur vi som individer funkar i samhälle/grupp/relationer osv Otroligt spännande! man lär sej att se saker från ett helt annat perspektiv.
  • malinka2

    Glömde skriva att arbetsgivare som anställt socialpsykologer ofta tycker att socionom/socialpsykolog kompleterar varandra. Dom har varit himla nöjda De flesta jobbar nog som kuratorer, socialtjänst, behandlingshem osv men samtidigt finns det de som gör helt andra saker, tror utbildningen är såpass bred så man kan bli lite vad man vill.

  • malinka2
    Vietnammamma skrev 2007-09-17 18:33:16 följande:
    ok men man blir socionom även med din utbildning då? Vad är det för skillnad på den du går och socionomutbildningen? Andra inträdeskrav eller längd på utbildning,andra kurser?
    nej man blir inte socionom, man blir socialpsykolog Jag vet inte kurserna socionom läser så jag kan inte svara på vad som är skillnad. Det som är lika är arbetena man söker sen, fast man tar sej an arbetsuppgifterna på olika sätt. Utbildningen är tre år, minns inte intagnings-siffrorna men det finns ju på vhs,men jag tror det är lättare att komma in än på socionom.
Svar på tråden Socionomutbildningen!