Inlägg från: Starkast |Visa alla inlägg
  • Starkast

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Hej på er. Får jag oxå hänga med i er tråd?
    Har ingen diagnostiserad tarmsjukdom, men gör kanske inget?

    Har kronisk svår förstoppning och illamående.
    Kan inte äta fast föda utan lever på minimalt med näringsdrycker mixade med näringspulver. Kan inte få ut något där bak utan lavemang och grymt svåra smärtor där svetten rinner och ibland även kräks i handfatet av smärtan. Inga läkemedel har hittills hjälpt.
    Har genomgått tunntarmsröntgen, coloskopi, gastroskopi, colon transttid och 2 laparoskopier utan att de lyckats sätta någon diagnos på mig. Ska nu göra en ny colon transttid så dr. ska kunna ansöka om licensläkemedel och se om de hjälper. Om inte har han nämnt både en dr. mer specialicerad på just tarmmotorik och att ta bort tjocktarmen.
    Vi får se vad som händer.

    Ha det så bra ni kan allihop med långa trassliga tarmar.

  • Starkast

    Lällas:
    tack!
    Mina tarmbesvär började vid ett kejsarsnitt för 3,5år sen. Tarmarna kom aldrig igång. Så det var från ena dagen till den andra.
    För 1,5 år sen slutade jag äta helt. Allt kom upp och kilona rasade lite för snabbt. Ja, jag har ont jämt. Men på de här åren har de ännu inte klurat ut om det är tarmarna som smärtar konstant eller något annat.

    Vad skönt att din op. lyckats så bra! Just nu känner jag mest för att ta ut varenda tarmdel och sätta in en vattenslang eller nåt. Känns som att jag inte orkar en dag till och hitills har ingen hjälp funnits att få. Kämpar dagligen med att få i mig den näring som håller mig flytande i orken.

    Har era utredningar också tagit så lång tid?

  • Starkast

    Tack 68an.
    Det enda läkarna är överens om är att det INTE är IBS. Annars är de oense om det mesta.

    Jag har provat bulkmedel med en tredjedel över maxdosen/dag utan verkan. Laxoberal fick jag så väldiga kramper av att magdr. sa att jag inte fick ta en droppe till.

    Inga gaser. Snarare brist på dem...

    Nej förstår att de inte vart glada på dig när du letade info. själv. Den generationens läkare tycker ju de är bäst och visar sin makt över patienterna mer...
    Dagens yngre läkare är lyckligyvis inte så. För de jag haft/har har det istället nästan varit självklart för dem. Men det är väl en annan sak med internet och så idag. Det måste varit underbart den dagen du fick dina diagnoser. Att veta hur du kan göra för att må bäst. Det är nackdelen utan diagnos. Det som är bra för en sak kan vara förödande för en annan. Och vet man inte vad så kan man ju sabba lika väl som hjälpa.

    Tack för välkomnandena ni andra oxå! Ni har det verkligen jobbigt allihop. Tänk att några meter tarm kan ställa till så mycket besvär.
    kram på er alla.

    min dotter Julia:
    Jag mår illa bara vid tanken på detta hemska medlet. *ryser* Lyckligtvis är det snart över. Vatten i stora mängder tror jag är bäst. Att få ut det och få det överstökat. Ju mer du dricker desto bättre. Ända tills det är rent vatten som kommer ut. Finns det flagor kvar i tarmen kan undersökningen bli dåligt utförd pga skymd sikt.

  • Starkast

    Lällas:
    Sammanväxningar har jag, men inte så mycket så det bedöms störa tarmen.
    Koloskopin tror jag personligen skulle kunna visa annorlunda idag. När jag gjorde den hade jag bara en bråkdel av de besvären jag har idag. De förvärras succesivt hela tiden.
    Nästa steg nu är att göra om colon transttidundersökningen.
    Så ska jag träffa en kirurg och en smärtläkare i Uppsala som tillsammans ska göra en grundlig utredning under 2dagar. Jag har träffat dem förut, men mitt landsting godtog inte deras förslag. Trots att de var ganska övertygade om att de kan hjälpa mig. Har nu mer eller mindre tjatat till mig en ny remiss och läkarna har kommit fram till en medelväg. Detta är väldigt frustrerande. När det finns läkare som tror de kan och så ska pengar styra. Än mer att en förlossningsläkare som har noll erfarenhet av saken ska sitta och bestämma.

  • Starkast

    Lone Star State:

    Vad har du för blodvärde på det blod du förlorar?
    Jag har haft mellan 107-115 sen våren-05. Ingen dr. tycker det är något att bry sig om. Men tröttheten är ju stor och orken tryter.

    Och även ni andra?

  • Starkast

    Lone Star State: Fy vad jobbigt. Till mig sa de att under 80 så MÅSTE blod ges.
    Jag blöder ju inget, utan mitt beror på att jag inte kan äta.

    NallaTalla: Olika läkare verkar tycka olika om det mesta. Men det som fler än en sagt till mig, är att en bukop. kan utlösa/förvärra tarmproblem. Dels för att man är inne i buken och "stör" tarmarna och sen givetvis sammanväxningsrisken. Sen har ju allt givetvis individuella bedömningar. Jag har ju säkert fått de svaren som svar till VARFÖR mina problem dök upp över en natt i anslutning till kejsarsnittet.

  • Starkast

    Jag mådde precis som du av medlet. Det var FRUKTANSVÄRT!!!!!

    Ang. barnen!
    Till en annan gång, för dig och även andra. Finns en speciell person på kommunen. Biståndshandläggare. Där kan man ansöka om tillfälliga bistånd så man får lite extra tid på dagis.

    Jag har bistån terminsvis. Att mina barn går 9-14, MEN om jag behöver så får de gå heldagar. Det är jättebra. Man kan även ansöka om kortare perioder. Kan ju vara bra att tänka på vid dessa vidrigga laxerkurer.

    bcsvensk: Ja visst kan man bli ÖVERLYCKLIG av att skita! (Något de flesta ser som så naturligt att de inte ens tänker på det)

    julitös: Om koloskopin... Laxermedler var VIDRIGARE ÄN VIDRIGAST. Själv undersökningen har jag gjort under narkos på op. Men vaknade upp med vidriga smärtor.

  • Starkast

    min dotter Julia :
    Bad du om smärtlindring??
    Isåfall är det en anmälningssak. För du har rätt till smärtlindring. DET ÄR DIN FULLA RÄTTIGHET!!!

    Så ska jag tipsa dig att beställa hem kopia på journalanteckningen. När det är så smärtsamt kan det vara svårt för läkaren att göra en bra undersökning. Vet en tjej där de sa att allt var bra. Sen tjatade hon till sig en ny undersökning då hon inte riktigt trodde på att allt verkligen var bra. Där hittade de visst ett fel, uppe i "skarven" mellan tjock och tunntarm. Efteråt fick hon oxå veta att läkaren aldrig var ända dit upp, att han vänt iförväg just pga smärtorna hon hade.

    Sen sa min dr. att han ville ha mig sövd pga att hans erfarenhet när patienten har så ont är att det är väldigt svårt att göra en korrekt undersökning.

    Vill inte skrämma dig - bara hjälpa dig.
    kram.

  • Starkast

    68an:
    Din gamla läkare har ju skickat en massa papper till din nya läkare. Där i står säkert att du inte vill opas. Det kanske är så enkelt att din nya läkare helt enkelt respekterar din åsikt? Särskillt som du haft din sjukdom så länge och känner den väl.
    Det var min tanke iallafall.

  • Starkast

    Tycker det låter konstigt. Att gå på toan redan innan ni lämnat sjukan. Kommer det något då? tarmen är ju tom?

    Annars tror jag med att tarmen dels är stressad, sen finns kanske en del av den laxerande effekten kvar? Det är ju ett riktigt krafftigt medel man dricker. Är sen tarmen tom och får mat låter det nästan logiskt att det går med express. Eller?

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!