Inlägg från: Evve81 |Visa alla inlägg
  • Evve81

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Mindotterjulia:
    När man haft uc i mer än 10 år tror jag att man ska göra undersökningen vart annat år för att upptäcka ev cancer. Är inte säker men det är vad jag hört.....

    Lider verkligen med dig fy så hemskt.

    Själv lär jag väl få göra min coloskopi nästa höst när jag fått bebisen och den växt på sig lite. *uscha* gruvas redan.....

  • Evve81

    Man får nog se till som vanligt att man kan prata för sig..... Jag ska säga till min läkare nästa vår att jag vill göra en koloskopi nästa höst för då är det 3 år sedan. Känns bara så trist att man måst prata för sig

  • Evve81
    Mammasknodd skrev 2007-10-08 17:35:38 följande:
    Idag rinde det en BM från lassa och meddelade att jag fått en tid hos en gynspecialist på onsdag för att planera min graviditet (?) inför colonskopin som jag också idag fått veta att jag ska till (på fredag)... Jag är både glad och rädd för vad som ska sägas och göras...Kan det finnas risk för kejsarsnitt? Vill jag inte! (Måste man så måste man förstås). Hur ont gör colonskopi? Får jag bedövning när jag är gravid? Jag orkar inte mer smärta just nu!Kommer de att hitta nått eller kommer jag fortsätt famla i mörker? Hur står man ut med det?Kommer jag att kunna medicineras? Ja, vad händer om de inte hittar nått?Alla frågor och tankar som dyker upp........suck........Tänker på er som har det mycket värre än mig!!!
    Jag är gravid och äter medicin. Läkarna har koll på vad man bör äta och inte. Du ska nog se att det går bra!
  • Evve81
    68an skrev 2007-10-15 22:37:49 följande:
    Ja de får du GÄRNA Grådis....men jag är ju skoterlös sen jag blev "sörlänning" =/Ja vi löser de på nåt vis Jag ska läsa klart min Graaf bok o hoppas jag släcker lampan sen.Kram och god natt på dig!
    Men du man kan köra skoter i våra trakter också Bor ju bara 10 mil norr om dig och vi har skoter. Längtar efter snön och hoppas verkligen att man hinner köra lite innan det blir bebis

    Välkomna alla nya!
  • Evve81

    jajjaB: Jag blandade medicin och hälsokost och det gick inte alls bra. Kanske hade jag otur men jag kom fram till att det var därför jag spydde mycket och fick ett skov.....

    68:an: Är lite seg på att svara men jag bor i kramfors.

    Måste bara skriva att idag när jag for från jobbet såg jag polisavspärningar i Kramfors där jag bor så får jag höra efter 2hatt det varit ett knivmord..... Känns inte alls kul är riktigt glad att jag bara for hem och inte hade några ärenden.......

  • Evve81

    Fru U: Fast förlossningssmärtan glömmer man ju när bebisen är ute (oftast) Eller det känns mindre ont i alla fall.

    Var länge sedan jag var inne och läste och jag ser att MÅNGA verkar må dåligt så jag skickar en KRYA PÅ ER Kram!

    Själv mår jag superbra men det är nog för att jag är gravid. har kvar en del utslag men de är MYCKET bättre och jag får väl acceptera att jag måste smörja JÄMT. Måste bara fråga för jag ska på spec mvc nästa gång och det har varit tal om kortison behandling efter förlossningen. Någon som fått det och brukar det vara då? Tycker det känns väldigt onödigt eftersom jagf mår jättebra...

  • Evve81

    Jo jag mådde MYCKET bättre under min förra graviditet men det höll i sigöver ett år efter förlossningen också. Har i alla fall sagt att jag inte tycker att en gyn läkare ska avgöra om jag behöver en kortison kur utan det måste ju iså fall vara upp till min tarmdoktor.... De kan ju ta prover på mig när bebisen är född och se hur det ser ut med alla värden och sånt.

    Verkar vara många gravida i tråden?? Var så himla länge sedan jag var in

  • Evve81
    Fru U skrev 2007-12-04 21:39:40 följande:
    Jo, men när man inte fött barn än vill man ha nåt att jämföra med
    Ja det är ju svårt att förklara smärtan också sedan är det ju väldigt individuellt hur smärt tålig man är. Men jag kan säga att jag föder hellre 100 barn är syr efteråt för det är nog det värsta jag varit med om!
  • Evve81

    Mumlin: Härligt att läsa att det är bra med dig. Ät vad du vill och njut ordentligt av det!!!!!

  • Evve81
    Starkast skrev 2007-12-13 15:18:48 följande:
    Nu fick jag med en kul kommentar av min 3-åriga son här han hade något försmå kalsonger på sig. Så kom han och sa:"mamma, snoppen har växt så mycket så den får inte plats längre"
    Barn är ju bara för söta

    Vi har haft besök av farmor och dottern 3 år skulle sjunga för henne. Räven raskar över isen men tyvärr blev det fel bokstäver så hon sjöng Röven raskar över ise, röven raskar över isen. Vi vek oss dubbla av skratt. Undrar just vad hon fått det ifrån????
  • Evve81
    tussan06 skrev 2007-12-15 20:12:56 följande:
    Igår kväll 20:34 fick jag en liten flicka som ska heta Olivia=) 3160g och 48 cm lång..=)
    Stort grattis till bebisen! Själv har jag 6 veckor kvar ungefär. Har ju gjort UL för att bebisen inte ska bli för liten men detta är tydligen en bjässe. 2500 g i v33...... Undrar var det slutar men det ska h´ållas under uppsikt. Är så himla less på att vara gravid!
  • Evve81

    Bebisem


    fairyfloss skrev 2007-12-18 07:31:31 följande:
    Croft: Hej Jag är i vecka 16. Jag har bara blivit sämre och sämre tills jag blev sämre än någonsin förut, och jag blir lite skraj när jag inte vet vad som komma skall, nu när jag är gravid. Colifoam är ett kortisonskum, jag får färre biverkningar än med prednisolon men man ska inte ta det mer än ett par tre veckor hellst. Så jag kommer nog sluta sen. Jag ser det som en liten paus över jul så att jag ska orka med allting. Alla 5-asa medicinerna gör mig sämre så det är tyvärr inget alternativ . Jag har hittat en jättebra läkare som faktiskt är expert på gravida kvinnor med hälsoproblem, bland annat crohn's, vilket känns skönt! Dock ska vi flytta, men han har lovat att fixa kontakter på ett sjukhus där han jobbat förut, dit vi ska flytta. Vilket är bra för tyvärr har vårt lilla sjukhus inte möjligheten att göra undersökningar och sånt som kan behövas ibland. Jag hoppas också att jag ska bli bättre. Jag brukar klara mig egenom skov okej med lite medicin och strikt diet. Det är svårt dock när man ju ska äta så näringsrikt som möjligt! Nu vill de skicka mig till en dietist, men jag vet inte vad för bra det ska göra, så tillvidare det inte är en dietist specialiserad på crohn's, och det är det inte. Men än så lever både jag och bebisen .Fru U: Tack! Jag tar gärna emot tips från alla med erfarenhet. Det jag är mest rädd för är att jag inte får i mig tillräckligt med näring (speciellt protein) för mig och bebisen eftersom jag inte kan äta mjölkprodukter eller så mycket kött.... eller så mycket bönor. Jag börjar få slut på ideer!
    Jag tror att bebisen ser till att ta ifrån dig det den behöver det är du som blir lidande. Hoppas det ordnar sig för dig!
  • Evve81

    God JUl till alla som far bort.

    Måste bara få beklaga mig lite. Fick en kallelse till min doktor som var en dag då jag först har tenta och sedan ska jobba. Eftersom jag bara jobbar som springvikarie vill jag gärna jobba alla dagar jag kan och får. Lite extra pengar tackar man ju aldrig nej till. Så jag ringde mitt sjukhus för att säga att jag ville ha en annan tid och fick prata med världens otrevligaste sjuksköterska. När jag ville ändra tiden så frågade hon varför och undrade varför jag inte kunde få ledigt från jobbet. (Det har väl ändå inte hon med att göra sedan har jag ju valt det själv) Skrev upp och dessutom var hon skitsur hela samtalet. Sedan sa hon att det är svårt att få någon annan tid till din doktor. Jag ska se OM jag kan ordna någon annan tid. Sedan sa jag att det måste bli antingen v2 eller v3 för sedan ska jag ju få bebis och då får det vänta till mars. När hon hörde att jag var gravid blev det ett annat ljud på henne. Gick direkt att få en tid v 3 inga problem alls. 

    Blir bara så irriterad för de är alltid så himla otrevliga på medicinmottagningen. De borde skicka sina sköterskor på charmkurs!

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!