Inlägg från: dalkulla26 |Visa alla inlägg
  • dalkulla26

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    hej
    hittat hit nu... fick jobbet förrsten...

    kram på er

  • dalkulla26

    hej

    nu är det full fart här i tråden. både på gott och ont. tycker att det är så tråkigt att vi alla inte kan få må bra.

    Håller på med imurel behandling för fullt nu. Märker förbättring främst genom höjning av kortisonet och predclysman blöder mycket mindre nu.. behöver inte gå mer än max 5ggr per dygn på toa. Men jag blir inte av med mina magsmärtor.. tror snart att det beror på något annat .. frågan är väl bara vad. Min mage är väl kaos efter ihoplappningen av snittet.. tidiagre i våras.

    ha det bra nu alla.. tips motttges tacksamt. om det finns något som kan lindra mina magsmärtor, är oftast karftiga knipsmärtor..

    kram på er.. tack för att ni finns

  • dalkulla26

    lone star state: skriver mer om jobbet sen :)
    Jag tycker inte att max 5ggr dag är mycket.. med tanke på att vissa gånger har jag bara lite diarre. det har ju varit betydlgt värre.. hur har du det? hur går det med flyttplanerna?

  • dalkulla26

    hej

    bc svensk.. vad skönt att koloskopin är gjord nu.

    68 an: tror du inte att det kan var så för dig hade du inte IBS oxå??? att de förrvärar dina uc symptom , menar att symptomen blir väldigt kraftiga utan att inflamtionen är så kraftig.. så har jag fattat på min doktor att det kan vara i alla fall. Därmed inte sagt att det på något vis är lindrigare att ha som du har ( även jag ofta) än när man har en rejäl aktiv inflammtion. Därför är det kanske inte aktuellt med op i ditt fall. Äter du imurel?? eller remicade??? det är ju de medicinska alternativen i dag före op. För om läkarna tycker att du borde op. så skulle de föreslå det även om du tidiagre hade sagt nej, så jag tror inte du behöver tänka på att det är därför de inte föreslår en op. Jag hoppas verkligen att du får ordentlig hjälp med magen snart.

    Min dotter Julia: fy fan för den behandlingen ANMÄL snarast dem

    Lone star state: hur har du det?

    Nalla: hur går detmed pluggandet? Hur mår du?

    GrådiS: hur mår du då??

    Här är det relativt bra, känns oförändrat nu.

    kram på er alla

  • dalkulla26

    hej

    68 an: jag tror knappast att det är någon här inne som uppfattat det som att du försöker att framställa dig som sjukare än någon annan. Menningen är väl att vi ska kunna skriva av oss om de funderingar vi har. Jag tycker att jag fått bra info av min doktor ang inflammtion , det var den info som ajg fått du fick. Ska berätta lite vad han sagt om asacol. Vid crohns är både asacol och pentasa omdisskuterat om det egentligen har så mycket effekt vid uc så ska väl effekten vara något bättre. Som jag förstått är det i första hand en förebyggande medicinering. Vid aktiv inflammtion som du säkert har mer eller mindre är kortison antingen i tableett form vid agressivare skov eller som lokalbehandling vid måttligare. i bland kan man även ge dessa i kombination. Om man inte blir av med inflammtionen trots kortison eller om man blir beronde av kortison hela tiden så brukar man i första hand sätta in imurel enl min doktor, 3/4 delar som använder imurel och tål det blir bra eller i alla fall mkt bättre. Om man inte svarar på imurel behandling eller av någon annan anledning behöver en snabbare effekt ges remicade som är ett bilogiskt läkemedel.

    hoppas att du vart lite klokare.. är nog dags för lite medicinering med lite mer klös i för dig... jag har själv ätit stora doser asacol och min doktor menar atrt efter 2400mg så gör det ingen större skillnad hur mycket man tar.

  • dalkulla26

    min dotter julia: borde du inte kontakta någon form av sjukvård.. så ont som du har ska man inte behöva ha.
    kram

  • dalkulla26

    68 an : jag förstår så väl de symptom du beskriver... men jag tror att min doktor har rätt för oss som redan har en känslig tarm är det som pricken över i att få en inflammtorisk tarmsjukdom. Det ena ger då det andra. Men du måste nu i alla fall se till att få bättre medicinering. Imurel är väl kanske inte försthands valet om dina levervärden är förhöjda. Fråga om remicade nästa gång du ska till din läkare.. får du ingen respons kräv att få träffa en annan doktor för en andra bedömning hur du kan bli att må bättre i din mage
    kram på dig

  • dalkulla26

    68 an jaghar crohns.. i tjocktarmen... och ibs enligt min doktor

  • dalkulla26

    hej

    tittar in som hastigast... ville bara skicka en kram till er alla

  • dalkulla26

    hej

    lällas... jag har fått jobb som företags sköterska.. rak vecka och flera tusen mer i lön än jag har nu.. enda minuset 7 mil enkel resa.... men jag ska försöka att åka tåg. Vad skönt att din op vart lyckad.. är så glad för din skull att det gått så bra.

    LSS: väntar på uppadtering hur´det går med remicade .. lycka till

    Nalla: fullt upp förstår jag...hur är det annars?

    Madde: hur mår du då.. skönt attt du kan välja någotsånär hur du fördelar dina timmar

    Grådis: Hur mår du? Med allt.. magen, realtioner??

    68 an: hur går det för dig.. får du någon hjälp från läkarna?

    här knorpas det imurel asacol och prednisolon och det besvärliga pred klysman.. mår ärligt talat inte så bra.. ont i magen, illamående.. ja allmänt konstig.. men diarrena är bättre .. så det ska väl vara positivt... känner alltså ingen efekt av imurelet än.. utan snarare av kortisonet..

    nu ska jag upp och sova..
    kram på er alla

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!