Inlägg från: Småstadsbönan |Visa alla inlägg
  • Småstadsbönan

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    hej!! Har inte varit här inne på ett och varken skrivit eller läst. Har varit så dålig har legat inne på sjukhuset nu i en och en halv vecka med typ alla syptom man kan ha och nu har jag äntligen fått komma hem :) Men skall tillbaka ner och få stomi om typ två veckor eller nåt sånt sa dom. väntar på att få en tid i brevlådan. Liksom inga mediciner fungerar. äntligen kommer jag att bli "frisk" :)

    Läste att det var folk som skulle göra koloskopi undersökningar och var jätte oroliga. Setill att ni får bli sövda. Det har jag fått bli dom senaste gångerna och det har gått så bra och läkarna har gjot det om behövt och jag slipper vara panikslagen och ha ångest innan och smärtan slipper man oxå omtumlad i magen efteråt men det är man ju även om man varit vaken..

    kramar Joanna

  • Småstadsbönan

    Hej!

    Nu har jag äntligen fått min op tid och jag skall läggas in 16/10 och operationen sker 17 så härligt att det snart är över. Det som känns sönas är att jag har inte hunnit bli nervös ännu men det kommer nog. Jag är mest rädd för smärtan efteråt för att dom har varit och skurit i en. Har man Jätte ont efteråt?? jag har hört att det kan låta från stomin typ som att man pruttar gör som det??

    Joanna

  • Småstadsbönan

    hej hej!!

    Tack och massor av kramar för alla svar och stöttning det känns super att få höra massor av positivt. Då min läkare har berättar att det inte alltid blir bätter även om man opererar och att det nästan kan bli värre. Men efter att läst om det och hört av andra så värkar det inte vara nån som upplevt något negativt med att fått stomi och det känns tryggt.
    Skall få träffa en stomisköterska nu på torsdag och skrivit upp massor av frågor och funderingar. Kommer få se vad det finns för olika slags påsar och sånt har aldrig sett en stomipåse förut.

    Jag har så ont i kroppen nu sambon kan knappt nudda mig för att det gör ont och värre är det när lillan klättrar på en. Man kan ju inte bli arg på henne fast man vill fräsa. är glad att få slippa dom biverkningarna av remicaden nu.

    Nog om mig nu. Men det är härligt att få skriva med folk som vet vad man snackar om.

    kramar på er Joanna

  • Småstadsbönan

    Goa mia: precis sådär har jag det oxå när min mage har varit som värst. Hoppas dom hittar felet snart så dom kan hjälpa dig.

  • Småstadsbönan

    Hej allihop!!
    Skall till stomisköterskan i morgon och få imformation. Är faktist lite nrevös i fall jag skall missa att fråga nåt eller att hon skall vara dålig på att informera. Men jag skall ha med mig min långa lista så jag inte glömmer nåt. Och så är det bara en vecka kvar till op men den är jag inte så nervös över ännu. Det kommer väll det med. kramar

  • Småstadsbönan

    hej alla! Nu har jag varit hos stomisköterskan och jag vet inte om jag känner mig så mycket kolkare. Jag har ju tagit reda på så mycket egen fakta så det var inte så mycket nytt. Men jag kom på massor av frågor när jag och sambon gått där i från och två var hur länge man är sjukskriven efter en sådan op? Och måste man äta någon speciell sopp diet eller nåt sånt? och hur länge isf?? någon som vet??

    kramar och tack för att ni finns här :)

  • Småstadsbönan

    LSS: Om jag förstår det rätt så har du operat tillbaka din stomi?? Har du haft mycket problem efteråt? Har dom dragit ner tunntarmen till den bit av ändtarmen man har kavar?? jag har så många frågor som rör runt i huvudet på mig nu.
    /joanan

  • Småstadsbönan

    Nu skall jag Opereras imorgon! Är inte så nervös som jag trodde jag skulle vara, det har varit värre i veckan. Snart så är jag äntligen "frisk". Och alla som har det jobbigt nu kämpa vidare!!! kramar till alla som har stöttat och gett goda tipa och råd.
    kramar Joanna

  • Småstadsbönan

    hej allihop!!

    Nu är jag hemma igen! och op gick jätte bra. Jag var uppe på bena redan dagen efter och sen så gick det bara frammåt fick hur mycket beröm av sköterskorna både när det gäller byten av stomin och att jag var uppe och röde på mig och det hjälpte massor. så jag var hemma efter 5 dagar.
    Min EDAK gled ur efter första dagen och jag fick sådan smärta jag inte viste vad jag skulle ta mig till (Den smärtan jag fruktade mest av allt) och en av sköterskorna som nog var trött på sitt jobb kom in och säger att det inte alls är något fel och inte gör så ont som jag försöker få fram och att det är alldeles normala koliksmärtor som man får när tarmarna börjar jobba. Om jag skulle kunnat resa mig upp från sängen där jag ligger och försöker andas helt hysteriskt så skulle hon nog haft det största blåklockan man kan ha. Får en massa mofin och det hjälpet tillslut. samtidigt som en kirurg kommer och konstaterar att det inte är någon koplikation som uppstått och att EDAKén har åkt ur och det inte var konstig att jag hade sådan smärta. Jag bad om en annan sköterska under dom pass hon jobbade och det fick jag :)

    Jag trivs bra med min stomi änsålänge har inte ångrat mig en secund och det är tur det för min tarm var tydligen värre än vad dom sett på koloskopin och prover.
    det ända som är jobbigt är att det gör så hiskelens ont att byta plattorna när det drar så i huden dom sitte ju som bara den.

    Oj detta blev mycket och skulle kunna bli mycket längre men nu skall jag krypa ner i sängen och sova sött. orkar inte läsa igenom kan nog vara en massa stavfel :P

    kram på er alla

    kram på er alla

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!