Inlägg från: Billy och Jag |Visa alla inlägg
  • Billy och Jag

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Uh.. Hatar torsdagar.. det är sprutdag för mig och jag mår alltid dåligt då... Får en konstig känsla i magen och känner mig allmänt hängig.. Som när man har feber osv... Jobbigt.. Men vad gör man.. Fredagar brukar också vara lite konstiga.. Suck...

    Hur är det med er andra då? Många som ska på "dejten"?


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Fru U skrev 2007-10-25 19:20:59 följande:
    Mår så där. Har ont i ändan igen och har fått börja ta oxycontin Hoppas ni andra mår bättreKram
    Ont i ändan? Hur menar du då?
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    grådis: Vad "härligt" med lite hederligt gnäll från dig också! Du brukar inte vara så pipig... Synd att jag inte har nått bra svar på dina problem bara..

    Men jag brukar också kunna bli torr i huden.. det enda som hjälper är att smörja... för mig.

    Och jättemage har jag verkligen erfarenhet av.. 1.5 års kortisonbruk sätter sina spår..


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    joannakba skrev 2007-10-25 23:19:29 följande:
    hej allihop!! Nu är jag hemma igen! och op gick jätte bra. Jag var uppe på bena redan dagen efter och sen så gick det bara frammåt fick hur mycket beröm av sköterskorna både när det gäller byten av stomin och att jag var uppe och röde på mig och det hjälpte massor. så jag var hemma efter 5 dagar. Min EDAK gled ur efter första dagen och jag fick sådan smärta jag inte viste vad jag skulle ta mig till (Den smärtan jag fruktade mest av allt) och en av sköterskorna som nog var trött på sitt jobb kom in och säger att det inte alls är något fel och inte gör så ont som jag försöker få fram och att det är alldeles normala koliksmärtor som man får när tarmarna börjar jobba. Om jag skulle kunnat resa mig upp från sängen där jag ligger och försöker andas helt hysteriskt så skulle hon nog haft det största blåklockan man kan ha. Får en massa mofin och det hjälpet tillslut. samtidigt som en kirurg kommer och konstaterar att det inte är någon koplikation som uppstått och att EDAKén har åkt ur och det inte var konstig att jag hade sådan smärta. Jag bad om en annan sköterska under dom pass hon jobbade och det fick jag :) Jag trivs bra med min stomi änsålänge har inte ångrat mig en secund och det är tur det för min tarm var tydligen värre än vad dom sett på koloskopin och prover.det ända som är jobbigt är att det gör så hiskelens ont att byta plattorna när det drar så i huden dom sitte ju som bara den.Oj detta blev mycket och skulle kunna bli mycket längre men nu skall jag krypa ner i sängen och sova sött. orkar inte läsa igenom kan nog vara en massa stavfel :Pkram på er allakram på er alla
    skönt att höra!!

    Det finns ett medel du kan ha på huden innan du sätter på plattan/påsen.. minns inte vad det heter.. men det är singelförpackade grejjer som ser ut som stora platta tops som du stryker på huden... det skyddar huden och gör att det blir enklare att dra bort plattan/påsen... då sliter klistret eller honungsplattan på den (typ som en primer) ist för på huden.

    värt att prova om du tycker det är jobbigt!!

    Kram på dig!
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Fru U skrev 2007-10-25 23:33:36 följande:
    LSS, jag har aldrig hört talas om det... helt klart intressant då jag tyckte det var för bökigt att hålla på med hudskyddssalva (vad den nu hette) för den tog sån tid att torka in
    ahaa.. jo detta torkar på två röda..
    jätte bra.. och man får inte lika lätt röda märken osv på huden..

    Jag har också varit utan bedövning.. fick inte morfin utan bara värktabletter..
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Fru U skrev 2007-10-26 00:07:32 följande:
    Va hemskt. Jag låg så i tre dagar. Var knappt medvetande. Min man o en kompis turade om att sitta hos mig för de litade inte på sjukhusets personal. Jag kunde ju inte ens ringa på klockan för att få hjälpFick du smärtlindring sen eller gick det över av sig själv?
    jag opererade ju min IRA då och hade inte blivit snittad mer än kanske 15 cm.. så det var ju inte så jäääätte hemskt.. tror det var andra natten efter op som bedövningen slutade funka.. kände att det började göra ondare och ondare men sköterskan trodde inte på mig.. efter lite tjat där på natten kom en narkossköterska och såg att slangen åkt ur ryggen.. Det gjorde väll ganska så ont men inte så farligt..

    jo det fick läka själv.. fick starkare värktalbetter två per dag eller nått och panodil i typ 2 dagar sen klara mig på panodil.
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    skrutteluttan74 skrev 2007-10-28 23:31:23 följande:
    Låter toppen,men jag var tvungen att skratta lite åt att du tyckte det skulle vara i Södra Sverigen..hahaha Allt ä ju relativt Till S-holm har jag typ 85 mil Söderut....Men det är lungt,hur som,var ni än funderar på att ha träffen nästa gång så ska jag försöka att hänga på i alla fall,skulle vart toppen att få träffa er allaLycka till på nya jobbet till veckan
    Vi "norrlänningar" får ha en egen träff här uppe Hehe.. Men sörlänningarna MÅSTE vara med ändå hehe.

    Låter som en skit kul träff!!! Hade också velat vara med.. Men vi hade de jätte kul i Linköping också...
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    grådis: jo denna gången hade jag det j´ätte bra där nere. Min svägerska fick mig att känna mig jätte välkommen och vi fixade hår och smink och hade jätte kul hela kvällen!! Nu vill jag bara åka dit igen!! faktiskt för första gången! annars brukar jag vara så trött på att bara känna mig ensam där..

    I går hade jag lite ledvärk och blödde lite.. men tror det var alkoholen.. det kanske påverkar remicaden..? i dag gör det inte ont iaf..


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    hehe, ja nånstans lär man ju vara veteran också..

    vi flyttar om 2.5 vecka.. lite stressigt börjar det bli.. men det blir väll nu i helgen som vi ska packa det värsta! men det är inte såå mycket kvar.

    Jo, säkert kan det vara så också att remicaden hjälpte mig en del.. Även om magen är värre är förut faktiskt.. Men lederna och orken är bättre! De har ju en son på 8 månader och jag är kääär.. vilken sötis!!

    Jag är trött i ögonen och orkar inte hämta glasögonen så jag har inte läst igenom tråden så mycket.. men hoppas att alla mår bra.. så bra det går iaf!!


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag

    mammasknodd: Oj vad tråkigt att ligga på sjukhus. Hoppas du blir bättre snart så du får komma hem

    Fru U: Vad jobbigt för dig. Jag har aldrig ens flygt men är inte så sugen på det heller. All sorts ångest är överjävlig faktiskt..


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!