• 68an

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Pojkmamma x3.se Välkommen som anhörig är man också
    Jag har uc och har fått en av följdsjukdommarna som slår på lederna så visst kan det bero på det i din mans fall.

    Han kanske kan prova Artrox som jag ordar om så mycket om här på sidan. Skaldjursextrakt är det gjort på, en helt underbar medicin var det för mig men det varade inte så länge då jag blev allergisk mot den men jag hade fått stor effekt redan efter en vecka.

    Lällas har provat den nu och hon har blivit bra i lederna.

  • 68an

    Mim dotter Julia.se Fy fan så förbannad jag blir!!! Hur kan dom bara göra så!!!

    Med det jag har i mitt bagage så hade jag anmält dom men det jag har upplevt ha rjag själv inte anmält, förstod kanske inte allvaret i det då jag upplevde det men idag vet jag bättre.
    Jag blev intvingad en slang i halsen (gastroskopi) direkt efter en coloskopi då jag var 20-25 år. Helt utan bedövning och jag var svagare än alla som höll i mig och gjorde detta utan mitt medgivande. Jag ahde vägrat alla ggr dom velat göra det likaså nu men då jag fått lugnande tyckte dom väl att jag såg så drogad ut och passa på att göra det.

    minns än idag då sköterskan sa till en av läkarna....Ska jag bedöva henne, nåt spray i halsen mm...Nä det behövs inet för hon ser så drogad ut ändå svara han. Idioter!

    Tråkig upplevelse för dig och jag förstår att du inet gärna gör om det. Jag gjorde tillslut en ny gastroskopi men då hos en annan läkare som jag fick förtroende för.

    Jag minns inte hur mnga skopier jag fick göra innan dom kunde ställa diagnos. Det såg fint ut flera ggr.

    För ung?! Inkompetent läkare!!!

    Tröstkramar från mig

    Ps. Jag vile inet säga igår hur jag upplevt dessa undersökningar men kan ta det kort nu.
    DÅ jag haft en bra läkare har det gått bra, jag har aldrig känt mig våldtagen eller skadad på nåt sätt...ja förutom den gången dom gjorde gastroskopin mot min vilja.

    Det gör ont men det går. Det bästa är att försöka andas djupt och flyta bort i andra tanakr men det är jättesvårt. Då dom svänger smärtar det som mest och då dom pumpar in luft spränger det än mer.

    Efteråt har jag alltid mått rätt bra förutom att jag varit matt och haft mycket gaser som ska ut. Förstoppning har jag fått alla ggr en tid efteråt.

  • 68an

    Hej på er alla underbara tjejer

    En sak som jag glömt att fråga er gång på gång är...
    Då jag går på tarm i Huddik så ör alltid en sköterska med, då jag och den kvinliga läkaren pratar på hennes kontor, vid mindre undersökningar som rekto skopi osv.
    Jag har aldrig nånsin varit med om att en sköterska är med på nåt annat sjukhus. Hur är det hos er?

    Sen har jag en fundering som kommit upp många ggr sen jag lämnade min superbraiga tarmläkare i norrbotten. Han pratade ju om operation och cellgifter vid några tillfällen men jag var emot osv.

    Sen flytta jag och har fått nya läkare och aldrig nånsin har dom pratat om op med mig fast jag haft det riktigt jobbigt i 20 år och det är sälsynt att jag är blödningsfri mer än 1 månad i sträck, svårt att hålla mig, skiter på mig osv.
    Kan det bero på att jag ALLTID har så fina blodvärden eller måste jag kräva det själv eller beror det på vilken läkare man har. Eller är jag rent av för frisk?! Då tänker jag att ni som är op måste ha haft ett mycket större helvete än mig samtidigt kan jag känna, går det...ja det kunde ju alltid vara värre *L*
    Ja jag har ingen aning men ni kanske kan tro nåt åt mig. Please, spekulera med mig

    Jag kan iaf säga att jag har blvit MYCKET mer possitiv till op sen jag kom in i denna tråd och sen har jag dagar då jag blir så less så jag tänker, ta bort skiten på en gång!
    Dagarna då jag absolut inet vill op mig finns men dom blir färre o färre.

    Pöss och kram och sov gott

    Ps. Bcsvensk.se Vad skönt att det gick bra för dig idag. Hoppar bara på att du vet vad som sker snart.

  • 68an

    Jenny.se Lss.se dalkulla.se

    Ja jag vet som sagt inte varför den nya aldrig disk. operation, kasnekf ör att jag alltid dragit mig för det och därmed inet sagt ett knyst. Sen håller jag kasnek skenet uppe lite för mycket ibland?!

    Kanske det är som dalkulla säger. Jag är kanske inet tilräckligt allvarligt inflamerad utan snarare inflamerad för det mesta.
    Jag räkna ihop igår hur mtcket asacol jag sätter i mig och såg att det var mer än jag trodde innan.... 3900mg/dag ä rmin underhållningsdos och då jag blöder ska det kompleteras med föer mediciner.

    Jag har aldrig hört någom som har så hög underhållningsdos av asacol eller?

    Varför jag frågar är INTE för att på något sätt framställa mig som sjukare än någon av er andra utan jag vill jämföra allt som går för en gång skull för att kanske hitta en förklaring till varför jag inte är opererad då jag själv anser att jag har så stora besvär.

    Imurel och remicade hörde jag tala som första gången här. har provat många olika magmediciner men aldrig dom.
    Ska dom vara mer effektiv än tex asacol?

    Jag gjorde ett shoppingförsök idag igen men som i söndas så sket det sig totalt. Jag kom in till stan, hann till storgatan och sen var det bara att vända tillbaka till bilen och hem. Såna ggr hatar jag min mage och vill ta bort den.
    Jag hann hem iaf men sen har jag sprungit på toaletten hela em och kvällen....plus 1g/tim på jobbet idag.

  • 68an

    Julitös.se Jag ahr alltid förstoppning första veckorna efter undersökningar där jag varit tvungen att laxera inför.

    Ang. alkohol så kan jag bara instämma med LSS.

    Då jag debutera med alkohol i tonåren hade jag ju inte fått ngn diagnos än men det var aldrig några problem att dricka. Strax efter jag fick diagnos (20 år gammal) så börja problemen med alkohol så jag la ner det totalt under drygt 1 års tid. Satt då och då med alkoholfritt mousserande vin och det gick bra.

    Sen börja jag testa lite smått igen och det gick bra ibland men inte alltid men jag gav mig inte

    Då jag börja närma mig 30 så hade det gått bra många ggr och sen dess *peppar peppar*ha rjag aldrig haft några besvär förutom att jag kan vara lite lösare i magen dagen efter en fest, ibland.

    Då jag fick tryptizol som är psykofarmaka för mina krampanfall fick ag förklarat för mig vad dom gjorde i huvudet osv.
    Krampanfallen är jag ju inte kvitt men har lite färre anfall.
    Iaf kom jag på en gång att alkohol i kraftig dos skulle kanske kunna hjälpa mig vid krampanfall som tryptizolen inet bet på så tillslut tets ajag en gång då jag hade så jävulskt ont. Jag ropa på sambon och han kom till toan med en rejäl wiskhey som jag svepte på en gång. Gott var dte inet för i det läget är man knappast sugen på "fest" och vill mest kräkas men mitt anfall slutade betydligt fortare.

    Jag testa samma trick på nyårsafton då vi var bortbjudna.
    Mitt i middagen strax innan desserten fick jag anfall av den värsta sorten jag kan få. Jag hade bara druckit ett glas vin under middagen.
    jag hamna på toa, satt där bra länge. Kanske 30 min. Sen var jag dyngsur av svett och skaka, känd einet alla gäster och tyckte det var oinsamt att gå ut i det skicket så jag la mig på toagolvet och andades ut i en hel kvart innan jag palla att gå ut.
    Jag kände att jag inet var färdig än, att det skulle komma en rond 2 så alternativet var att ta mig hem eller försöka häva det. Ett till anfall hade tagit mina sista krafter så nyårsfirandet hade varit slut.

    Värdinnan som jag kände väl smög iväg och blanda en riktigt rejäl drink till mig. Jag drack den fort *gah* Jainet för att drinkar är nåt problem för mig men i det läget är man inet så sugen *L*
    Jag hade druckit upp den på 5 min så då fick jag en till som jag drack i normalare takt och då känd ejag att det gav med sig, magen blev avslappnad och jag fick må bra resten av kvällen.

  • 68an

    TACK! Dalkulla.

    Jättebra info och då du säger att läkaren mena att mer än 2400 mg asacol gör ingen större skillnad så minns jag att min fd. tarmläkare sa då jag åt 2400mg att det inte var någon idé att öka dosen omd et inet räckte.

    Kortison via munnen får jag inte längre då dom anser att jag får för svåra biverkningar men via rumpen har jag än idag.

  • 68an

    Julia.se KAn du ha magen sprängfylld med gaser eft. undersökningen?
    Jag känner igen det onda efter en skopi då ingen får röra min mage men då jag tar dimetikon så kommer alla gaser ut fortare och jag blir bättre snabbare.

    Annars får du kanske ringa o rådfråga!

  • 68an

    Dalkulla.se Tack för alla tips! Ska prata om det vid nästa besök.
    Men du hade inte uc va? Ibs?

    Tack för tips och rå digen
    Kram på dig me....

  • 68an

    Ett kort inlägg för en gång skull.

    Min fd tarmläkare sa att då man haft uc i 10 år och mer så bör man kola tarmen 1g/år då cancerrisken ökar så vi följde schemet men sen jag flytta och fick en ny läkare så är det sällan intressant att ens göra en rektoskopi fast jag blöder som attans och då ha rjag haft diagnos i 20 år så det känns otryggt och konstigt att läkarna inte håller samma linje.

    Min magläkare har jag tom haft tankarna om hon har fobi för andrs bakar! Kan förstå omd et är äckligt men det är ju hennes jobb =/

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!