Inlägg från: Lällas |Visa alla inlägg
  • Lällas

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    68:an.. Åh, inte blir jag mer sugen på barn nu inte.. ha haha.. Ska nog sticka hål i kondomerna.. ha ha ha.. tror du han märker? hahah

    Johanna: Har inte alls hört talas om det men ska hålla tummarna för dig.

  • Lällas

    JOannakba: Önskar dig all värdlens lycka till! Adjöss eländiga tjocktarm! Var nu inte orolig att du kommer kanske känner dig svag och har ont efter operaitonen. Det kommer att bli bättre för varje dag som går. Och jag har massor med tips på linnen etc för att "dölja" stomin under kläder sen. Men jag håller med dig, nu är det dags att bli frisk igen och fri från mediciner. Äta vad du vill och toa oron kommer släppa. Finns här för dig och tänker på dig. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar. Kika in till oss när du orkar sen för vill gärna veta att allt gått bra och är väl med dig. Stooor kram

  • Lällas

    Hej töser..
    Jag sitter på jobbet och kikar in.. Saknade er lite..

    MissDisa: Huvva vad dom bråkar.. men skönt att dom bryr sig om dig och verkligen vill ta reda på vad som hänt. Hoppas verkligen dom hittar nåt så att du kan få den hjälp som behövs. Vad fick din mamma för diagnos? Ligger detta i er släkt?

    Fru U: Fyy va jobbigt. Så kan ni ju inte ha det.. Kan dom inte få lite eld i baken och komma till er tidigare? visst täcker väl försäkringen en sån här kostnad? Kram

    Jajja: Hoppas verkligen att det inte är något i bröstet och att ditt trollspö funkar Har du fått någon tid att kolla upp det? Angående jobbet så tycker jag du verkar sund.. Jag har lagt alla karriärstankar på hyllan för ett jobb är ju bara ett jobb. Jag ska också byta jobb men mest för att jag får mera lön och det är (förhoppningsvis) mindre stressigt. Jag vill inte vara helt slut när jag kommer hem efter en arbetsdag.. Min energi ska vara till för mig och min sambo och mina vänner och familj. Det är ju dom som är viktigast i mitt liv ändå.

    Min Dotter Julia: Det verkar som om Grådis hade bra koll på det där.. jag själv vet inte alls. Har dom sagt när du kan vänta dig att få svar?

    Nu ska jag se till att äta lite också.. har faktist tappat aptiten lite de senaste dagarna. Vet inte varför men är inte direkt hungrig och inte sugen på nåt heller men måste äta lite ändå..

    Kram till alla.

  • Lällas

    Trist att behöva vänta på svar.. alltid till sista dagarna också.. Det är ju ens hälsa det rör sig om så man vill ju ha svar så snart som möjligt juh. Hoppas verkligen det kommer nu imorgon eller så..

    Jag mår faktist bra efter operationen. Känns lite innanför operationssåret så det har nog inte läkt helt på insidan än och magen sköter sig för det mesta. Har provat Dimor nu ett par dagar och det verkar funka bra. Men mitt problem nu är att jag inte vågar prutta än Så jag går på toa varje gång jag känner mig pruttnödig så det blir en del spring fortfarande på toa.. he he.. Kanske onödigt mycket info men det är faktist det som stör mig mest så jag går tex upp på nätterna fortfarande. Jobbigt. Men ska väl försöka lära mig att prutta igen.. ha ha...
    Låt oss veta så snart du får svaren.. Håller tummarna för dig.
    Kram

    min dotter Julia skrev 2007-10-17 14:31:49 följande:


    Min Dotter Julia: Det verkar som om Grådis hade bra koll på det där.. jag själv vet inte alls. Har dom sagt när du kan vänta dig att få svar? Lällas : Chefs läkaren sa de skulle ta 2-3 veckor efter coloskopin.. förra veckan hade det inte kommit.. (tror ja är inne på min 3:e vecka på provsvar..  så jag vill gärna ha svar NU! hur är det med dig??
  • Lällas

    Min dotter Julia: Jag hade stomi i 7 månader men för en månad sen blev jag av med den när dom kopplade ihop min tunntarm med ändtarm så nu går jag på toa som vanligt igen.. Men jag vågar inte släppa ut pruttar.. Känns liksom att jag inte kan lita på att det bara kommer pruttar så det är därför jag springer på toa så mycket. Man får väl lära sig igen med tiden? Det gjorde inte ont att ha stomi, har inte så ont nu heller, mest lite i operations ärret som inte riktigt läkt inne i kroppen ännu.. Men nu jobbar jag heltid igen och det går bra iallfall.

    Joannakba: Hoppas att operationen gått bra.. Har tänkt på dig idag.. Vet att du inte läser nu men ser fram emot att höra av dig när du kommer hem igen.

    Fru U: Jag har, liksom Grådis, fått slang genom näsan ner till magen och det var inte kul. Grät mig genom allt för jag tyckte det var så läskigt. Menar inte att skrämma dig, utan bara peppa för att dricka nåt i stället.. Kram på dig

  • Lällas

    min dotter Julia skrev 2007-10-17 21:22:58 följande:


    Lällas jaha där ser man .. förlåt ja fattat fel.. får ja fråga mera? ja gör de sen bestämer du om du vill o orkar svara.. hur kommer de sig du fick den och viste du att du skulle bli av med den? finns de inte dem som måste leva flera år med sin stomi? Hoppas det kommer att läka sig fort..  (förlåt för mina dumma frågor men jag vet ingenting om sånt)
    Det är bara att fråga på! Jag svarar gärna så gott jag kan. Jo, jag hade en elak Ulcerös Kolit som jag försökte få bukt på med olika mediciner men inget hjälpte. Till slut sa doktorn att min tjocktarm var så inflammerad och sårig att den var på väg att spricka så då blev den en akut operation till Stomi. Eftersom det "bara" var tjocktarmen som var inflammerad så gör man ofta ett försök att koppla en IRA, precis som jag gjort nu. Och även fast inflammationen kan finnas kvar i ändtarms snutten så ska den inte kunna "spridas" till tunntarmen. Det är det som skiljer Ulcerös Kolit och Morbis Crohns åt, att Crohns kan sitta i hela tarmsystemet, både tunntarm, tjocktarm och ändtarm men Ulcerös Kolit sitter bara i Tjocktarm och ändtarm. Ibland är inte dessa operationer lyckade och då får man tillbaka sin stomi. Livet med stomi skrämde mig mycket innan jag opererades men det var som en gudagåva. Jag som varit så dålig blev frisk igen, precis som innan sjukdomen. Fick orken tillbaka och kunde jobba, träna, äta allt, festa, you name it.. Så det var faktist lite gruvsamt att ta bort stomin igen för allt var så tryggt med den men jag valde att ändå prova och man vet inte riktigt resultatet efter bara en månad men det verkar gå ganska bra iallafall.
    Sorry för romanen.. he he men det är bara att fråga på om du kommer på fler frågor.. Jag visste heller inget om det här för ett år sedan men har fått lära mig och jag delar gärna med mig av det jag vet.

    Kram
  • Lällas

    Hej på er.
    Imorgon ska jag ringa min doktor.. Är ganska säker på att jag har något skov nu ändtarmen.. Suck! Blöder liiite, ibland. Men jag märker det mest på att jag springer mer på toa nu. Ska fråga om jag ska ta pred supparna också.. skrev in PER det, att han tog pred suppar 1 ggr per dag?
    Sen är ju problemet att jag inte "kan" fisa, så varje gång jag ska till att vädra luft så går jag på toa.. Men det kanske kommer med tiden. Är inte lika rädd nu som tidigare, för jag har förstått att många som är opererade kan ha skov i ändtarmen ändå och det är dessvärre inte så ovanligt.. Men det är klart att det är ju inte i närheten så besvärligt som när jag hade tjocktarmen kvar, men ändå jobbigare än när jag hade stomi. Förhoppningsvis går det över snart och att jag lär mig fisa. Nu har jag fått gå på toa typ 3 ggr per natt i några nätter. Inte så kul.. Men som sagt, håller tummarna för att det är något skov som kan dra sig tillbaka snart. Fan jäkla skit va trist!

    Kan det inte få va bra mer än en månad? Kan inte hjälpa att tycka synd om mig.. Men behöver veta av er andra IRA:are hur ofta ni har skov och vad ni gör åt det.. Jag är lite deppig nu..

    Hoppas att alla kryar på sig.

    Kul att du mår bra Lone Star State, det vill jag lova att du är värd! Kramis

    Dalkulla: Hoppas du lyckas med att minska kortisonet. Det är så skönt att slippa rävgiftet nu.. Ska aldrig mer ta kortison!

    Grådis: JAg har hört lika som du, att mediciner är okej när man är gravid, att så länge mamman mår bra så mår oftast bebisen bra. Men fick också höra det om Remicaden..

    Jajja: Vad roligt att ni bestämt er för att utöka familjen.. Önskar er verkligen lycka till.. Håller tummen för er.

    Nu ska jag krypa till kojs. Kramis

  • Lällas

    Ja, gör det... Prata med din doktor och ställ alla tänkbara frågor du kan komma på.. Och hoppas att du får en hel del svar också såklart
    Kram


    Mammasknodd skrev 2007-10-18 16:11:40 följande:
    jajjaB: Ah, då är det som jag trodde att ledverken kommer från tarmen... Men varför ställer sig läkarna som frågetecken...de borde ju veta att den kom från tarmen...suck...Såren på smalbenen är inte riktigt så stora men det låter ändå lite misstänksamt... Och just på smalbenen...Hmmm...Jag tror jag ska ställa min läkare mot väggen och verkligen fråga ut honom om allt...(har inte tordas göra det då jag är rädd de tror jag är hypokondriker...Men jag måste ju få veta och få bekräftat det jag redan vet)Tack för era svar!
  • Lällas

    Bcsvensk: Tack så mycket! Det värmde mitt lilla hjärta. Kram och god natt

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!