Inlägg från: Pochahontas |Visa alla inlägg
  • Pochahontas

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    NinnaW: Jag har en del sån där tunn trikå. Krympte ganska mycket! 10 % tror jag... Tvätta innan. Det är mitt råd. Inte kul, men desto roligare än att först sy för att det ska vara för litet efter första tvätten...


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    Weee! Nu är det snart lite ordning i min nya syhörna!!! Var på Ikea idag och inhandlade hyllplan, konsoller och en massa bra förvaringslådor. Sitter o gör små skyltar till dom nu. Kul att ha ordning och reda!

    Det bästa är att den är i samma rum som datorn. hehe...


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    snuvig: Jag är ju inte experten här, precis, men menar du coverlock? Ja, den gör man ju liksom täcksömmar med... Kolla längst ner på en långärmad top, till exempel. I ärmsluten.


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    Jag vet inte vem, men någon sa här för ett tag sen att prymtången funkade ihop med S&S knappar.


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    Godkväll allihop! Är det nån som vet var jag kan få tag på tvillingnål 2 mm? Jag har en, men den är betydligt bredare, men så läste jag om nån som hade smal. Det vill jag också ha!

    Googlar, men hittar ingen...


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    Jag KAN ha fel nu - rätta mej gärna då, men jag har för mej att när jag vändsydde så hade jag öppet en bit i ryggen mitt bak i fodret och vände genom det.


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    Jag köpte fleece på S&S häromveckan. Det krymper INTE sa dom. Jag frågade.

    Ojojoj, vad jag har ritat ikväll... Ska sy en overall till lillan, men naturligtvis vill jag tvunget plocka lite av två mönster för att bli nöjd. Det var inte så enkelt som jag trodde... Ville ha ärmar och storlek upptill efter en jacka jag just sytt, och resten plus dragkedja istället för knappar från ett overallmönster. Himmel! Det var ju liksom raglanärmar på jackan men inte på overallen. Och innan jag fick det rätt!!! Och naturligtvis tog mönsterpappret slut, så det blev att tejpa ihop småbitar så nu ser hela mönstret ut som ett lapptäcke!

    Men nu äntligen ska jag klippa ut tyget. Det blir en overall i mörk plommonfärgad smalspårig manchester från S&S och limegrönt foder i microfleece också från S&S. Hittade en limegrön dragkedja idag i precis rätt färg också.

    Tänkte prova att göra muddar i ben o ärmar - nåt som heller inte finns på mönstret... i fleecen. Tror ni det går? Får kanske ta lite resår till hjälp.... Och istället för dom två tråkiga fickorna fram, tänkte jag göra stjärnapplikationer och kanske en större stjärna på ryggen eller huvan. Nån som har lust att ge lite smakråd där, kanske?


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    Sitter här o fnular på overallen...

    Jag vill ha muddar av den fleecen jag fodrar med, men den är ju inte särskilt elastisk... Hur gör man då? Meningen är ju att muddarna ska sluta till om fot- och handled, men dom måste ju liksom går över foten/handen också. Nån som har nåt bra tips? Tänkte kanske lägga i ett tunnare elastiskt tyg inne i mudden, liksom... eller nåt....

    Någon?


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    Weeee! Overallen är klar och den blev skitbra! Dessutom passade den... Åh, vad kul det är när man blir nöjd...

    *lägger in bilder i datorn*


    Då var man fru Byrlén...
  • Pochahontas

    Åh, vad jag är nöjd med overallan! Den passade Elsa perfekt också!

    Denna overall är nåt jag velat göra så länge, men det har tagit tid att hitta tyger och fixa mönster...Färgerna är verkligen helläckra tillsammans, lite svårt att fånga det på bild, bara...
    Tog iofs bara två kvällar, men vägen dit var lång...
    Ritade mönster i flera dagar först, för jag hittade så klart inte nåt som jag var helt nöjd med...
    Tog lite av ärmarna och huvan från mönstret till den bruna manchesterjackan. Sen är det mesta egenritat. Tog grenen från nån overall jag hittade i Ottobre, men det är en väldig mix.
    Blixtlåset fick jag pyssla en del med, och till slut fick jag sy lite för hand för det skulle bli riktigt snyggt uppe och nere.
    Tygen har jag köpt på Stoff och Stil och är otroligt fina båda två.
    Tre applikationer gjorde jag också - fast lite "tvärtom". Applikationen ligger innanför yttertyget istället för på. Sen sydde jag stjärna på yttertyget, och klippte sen innanför sömmen så tyget bakom - samma som fodret - syns istället.


    Då var man fru Byrlén...
Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!