Inlägg från: piixelslyna |Visa alla inlägg
  • piixelslyna

    Kom på min granne...

    mysan1981 skrev 2007-10-18 15:25:59 följande:
    ja men du. hon sitter vid dörren och skriker och vill ut... men är du en sån som sypatiserar me djurplågare så varsegod.
    Jag är en sån som inte vill ha att göra med andras katter. Jag har själv valt att inte ha katt, då vill jag inte ha någon annans katt liggandes på min bil, skita på min tomt osv.

    Är det så svårt att förstå? Om du inte kan hålla koll på din katt så får du väl göra den till innekatt.
  • piixelslyna
    mysan1981 skrev 2007-10-18 15:35:33 följande:
    Grejjen är tex om ja ska svara pixelSLYNA hans jävla barnbarn springer på våran tomt å trampar ner våran frukt tex å välte en gång deras cyklar på våran ena bil, och jävlas med våra hundar. inte fan springer ja å slänger sten på dom??? överseende med varandra kan man ju tydligen inte ha.. det är inte alls svårt att förstå att han blir irriterad. jag har erbjudit ersättning om det händer något med bilen MEN jag har svårt att förstå hur man slänger sten på djur. lr tycker du det är OKEJ? då tycker ja fan synd om dej. Och om du kan lära mig hur man har "koll" på en katt så lyssnar jag gärna..
    Haha, varför var du tvungen att skriva halva mitt nick med versaler?

    Hade du skrivit att hans barnbarn var på din tomt och förstörde i TS så hade jag tyckt att han får tåla din katt. Men nu gjorde ju inte du det, alltså utgår jag från den verision jag har fått.

    Även om du ersätter omlackering på hans bil om det blir repor så kan bilen sjunka rätt rejält i värde. Men då antar jag att du ersätter det också, samt att du ersätter med hyrbil den tiden bilen är inne på omlackering?

    Jag har aldrig sagt att det är okej att kasta sten, på någon.

    Synd om mig? Hur då?

    Våran katt är bara ute på våran gård. Hon är aldrig ute på natten och kommer så fort man ropar.
  • piixelslyna
    mysan1981 skrev 2007-10-18 15:53:40 följande:
    Serocjag bor inte i tätbebyggt område. Har en granne å de e tyvärr han. Men alla ni smarta människor.. hur fan dresserar man en katt från vart den får och inte får g¨å??? berätta gärna istället för å va sånna jävla små moraltanter.. må hända att han älskar sin volvo lika mkt som jag älskar min katt men ska hans volvo få stå ute å förpesta min utsikt ska fan min katt få va ute å leva... spelar ingen roll isf vem som kostade vad. han åker ju för fan aldrig i skiten ändå. min katt kommer när ja ropar och sover alltid inne. Hon har varit inne katt i hela sitt liv till ett halvår sedan och ni som säger att innekatter mår lika bra som utekatter.. ni vet fan inte va ni snackar om. De e en skilnad som heter duga
    Träna på att skriva och svara i normal samtalston utan att vara spydig så kan jag kanske ge dig tips och råd.
  • piixelslyna
    Sadie skrev 2007-10-18 16:02:27 följande:
    Ni skriver som om ni verkligen tror på allvar att ni har större rätt till den här planetens yta än någon annan djurart.
    ? Tappade du din röda tråd där?
  • piixelslyna
    Sarah84 skrev 2007-10-18 16:17:48 följande:
    Japp de har du, men tror inte du har all rätt i världen & begära att ägaren till katten ska betala de som katten ställt till med. Ja blir åxå irriterad när vår katt sitter på våra billar, dock är dom alltid i garaget om vi inte e ute & kör me dom, så de hände rju inte så ofta. Men repor i lacken får man räkna med även om de ingen katt har vart på bilen..
    Eh jo. Eran katt, erat ansvar, ni som får betala. Svårare än så är det inte.
  • piixelslyna
    Gladabarnensmamma skrev 2007-10-18 16:29:35 följande:
    En lite parentes: kan en katt verkligen repa lacken på en bil? Om bilen är så känslig blir det kanske en buckla om man "krockar" med en gräshoppa... Bor man på landet får man väl för f-n räkna med att det finns katter som går lite överallt! Då tycker jag skällande hundar är MYCKET värre!!!
    Ohja. Blir katten skrämd av något så drar den automatiskt fram klorna och liksom tar sats för att hoppa därifrån. Därför är det också ett dåligt förslag att skrämma bort katten från bilen.
  • piixelslyna
    Gladabarnensmamma skrev 2007-10-18 16:33:09 följande:
    Alltså, jag tror verkligen inte att klor kan repa lacken på en bil... det vore som att säga att man kan repa lacken med sina egna naglar!
    Klor repar lackan. Självklart. Talar av egen erfarenhet.

    Har du hållt en katt någongång som sedan blivit skrämd och som gör allt för att komma därifrån? Du har alltså inte blivit riven på ett flertal ställen?
  • piixelslyna
    jannej skrev 2007-10-18 16:34:20 följande:
    Testa dra en nyckel/skruvmejsel på tex en bildörr så ska du se vad som händer, katters klor är vassa och hårda och kan orsaka samma skador.
  • piixelslyna
    Motojja skrev 2007-10-18 17:55:14 följande:
    En ny "MODERATOR" listo: Nu var de katt i detta fallet,låt säga att de var en så kallad kamphund,då vore jag "djävligt" glad om jag hann kasta en sten. Yttligheter men båda måste respekteras.Inga djur som vi människor styr över skall få störa våran omgivning,kan man inte styra sina husdjur vilka det än är så skall man inte ha husdjur. Så tycker jag och de står jag för!
    Eh, va? Det är alltså okej att kasta sten på en hund, men inte på en katt? Jag hoppas att du varken äger eller någonsin kommer att äga ett djur om du tänker på det sättet.
  • piixelslyna
    Motojja skrev 2007-10-18 18:12:37 följande:
    PIIXELSLYNA: Har haft hund i 12 år och vet vilket ansvar man tar,men skulle inte tveka om någon oansvarig med så kallade kamphundar anfaller, har själv varit utsatt, då gäller de att fly än illa fäkta,och om sten vore de sista så skulle jag inte tveka.PIIXELSLYNA: Vad har du själv för hund eller katt?Eller du kanske inte har något husdjur?
    Så du skulle alltså bara kasta sten mot en ras som du anser omfattar den sk. "kamphund" synonymen? Vilka raser ingår där?

    Vad spelar det för roll vad jag har?
  • piixelslyna
    sanna77 skrev 2007-10-18 18:35:20 följande:
    Som hundägare har man strikt ansvar för skador som uppkommer. En kattägare har ingen strikt ansvar, man är endast skyldig att stå för kostnader om man har varit vårdslös. Eftersom katter har rätt att vara lösa, och det därmed inte anses som vårdslöst att släppa ut katten, kan man alltså inte bli skadeståndsskyldig enligt lagens mening för att en katt repar en bil. Det man i lagen menar med olägenhet är en störning som enligt medicinsk eller hygienisk bedömning kan påverka hälsan menligt. Det räknas alltså inte som en olägenhet att en katt passerar över grannens tomt, eller hoppar upp på grannens bil.Självklart måste man försöka komma överens med grannen ändå, så att alla blir nöjda. TS: Vilken gräslig granne ni har. Självklart ska man aldrig kasta sten på djur. Jag tycker det låter konstigt att er katt skulle tillbringa så stor tid på er grannes bil. Katter brukar väl mest sitta på motorhuven om den är varm, men om han inte kör med bilen borde inte det inträffa så ofta. Kan ni inte tipsa honom om att han kör in bilen i garaget när han har varit någonstans? Om han dessutom kastar sten på katten känns det väl inte så sannolikt att den ens går dit något mer? Annars kan ni kanske försöka få katten att vara inne på dagarna och ute på nätterna istället?  
    Är det inte så att enligt lagen ska man ha uppsyn över sina djur, gäller både katter och hundar. TS har ju tydligen inte katten under uppsyn när denne är ute.
  • piixelslyna
    sanna77 skrev 2007-10-18 20:07:17 följande:
    Jovisst, man ska ha uppsyn över hundar och katter, med hänsyn till deras natur. En katts natur skiljer sig rätt markant från en hunds, och katten behöver man därför enligt lagen inte ha kopplad.
    Vart har jag sagt att man måste ha katten kopplad? Det har jag aldrig sagt. Jag har sagt att man är skyldig att ha uppsyn över sin katt.

    Vi har våran katt ute, men vi vet var hon är hela tiden, hon kommer när man ropar och hon går inte från tomtgränsen mer än nån/några meter.

    Vi har inga problem med grannarna, just för att vi har uppsikt över våran katt.
  • piixelslyna
    ångermanländska skrev 2007-10-18 20:29:54 följande:
    Alltid tråkigt med grannosämja. Att hålla full uppsyn över en utekatt är inte möjligt, de är självständiga djur och alls inte lika "lättfostrade" som hundar. Likaså verkar katter ha en förkärlek för att ligga på bilar och än så länge har jag inte varit med om några rispor i lacken. Jag har själv utekatt som ligger på framförallt min bil, om han ligger på grannarnas bilar vet jag inte.....
    Näe, det är inte lika lätt att uppfostra katter som att uppfostra hundar. Men det går att få någorlunda pli på dem.

    För mig gör det inget att hon ligger på våran bil. (oftast står den i garaget i vilket fall så) Men det är en helt annan sak om bilen inte vore vår.
Svar på tråden Kom på min granne...