Inlägg från: Zaria |Visa alla inlägg
  • Zaria

    Kom på min granne...

    Håll katten inne så slipper er katt göra repor i grannens bil, sedan försvarar jag inte att plåga katter MEN just pga att jag är rädd om min katt så håller jag den inne, jag kan inte skylla på grannarna om min katt blir ihjälslagen,påkörd eller vad som helst,utan endast mig själv som tog inte tog ansvar över min katt.

  • Zaria
    Pikku Enkeli skrev 2007-10-18 15:38:25 följande:
    Det handlar inte om att allt är så enkelt som att ersätta om det händer något.. En repa på en bil i originalskick gör att mycket måste lackas om och då tappar bilen i värde...
    Sant, dessutom är det väl inte så himla kul att inte ha någon bil medan man lämnat bort sig egen pga grannens katt, kanske ett flertal gånger dessutom.
  • Zaria
    mysan1981 skrev 2007-10-18 15:40:42 följande:
    hehe. en gammal rostig volvo. jo de må hända att de e orginalskick från 82 typ..
    Han kanske tänker samma sak om din katt "en jävla katt som kostar 10 spänn" kanske älskar han sin gamla volvo lika mycket som du älskar din katt?
  • Zaria
    mysan1981 skrev 2007-10-18 15:53:40 följande:
    Serocjag bor inte i tätbebyggt område. Har en granne å de e tyvärr han. Men alla ni smarta människor.. hur fan dresserar man en katt från vart den får och inte får g¨å??? berätta gärna istället för å va sånna jävla små moraltanter.. må hända att han älskar sin volvo lika mkt som jag älskar min katt men ska hans volvo få stå ute å förpesta min utsikt ska fan min katt få va ute å leva... spelar ingen roll isf vem som kostade vad. han åker ju för fan aldrig i skiten ändå. min katt kommer när ja ropar och sover alltid inne. Hon har varit inne katt i hela sitt liv till ett halvår sedan och ni som säger att innekatter mår lika bra som utekatter.. ni vet fan inte va ni snackar om. De e en skilnad som heter duga
    Bygg en kattgård, sätt katten i lina, ha den bara ute när du har uppsikt, förövrigt går det alldeles utmärkt att dreessera en katt.
    Min innekatt hänger gärna med på promenader lös och håller sig kring mig när vi är ute, går alldeles perfekt.

    Jag tycker du resonerar ganska omoget, han har all rätt att ha sin bil på sin tomt, oavsett om han åker i den, han har dessutom all rätt att åka i den så ofta/sällan han vill utan att du skall bry dig.
  • Zaria
    LillaLulla skrev 2007-10-18 23:16:10 följande:
    TS - det är dina prioriteringar. Vill du hellre ha en innekatt än en död katt eller är det kanske mest viktigt att katten får vara ute?
    Fast argumentet från kattägare som inte ens gitter hålla koll på sina katter brukar vara att det är bättre att katten lever fri och lycklig ett kort tag än att lever som innekatt,undrar om min grannes katt tyckte det när vi hittade henne på morgonen med magen på utsidan så att säga och hade legat där hela natten.
  • Zaria
    Splach skrev 2007-10-19 00:48:11 följande:
    i detta läge så blir jag att fundera!även som kattägare har man ansvar för vad katten gör, man har ansvar för att katten kanske inte är på grannensbil, vist man ska inte kasta sten efter katter, det är elakt..MEN det som kanske är elakare är att det är ägarna till katten, TS i detta fall, som faktiskt låter det hända, eftersom hon låter sin katt vara ute, trots att hon vet att den går till grannens bil, och att grannen inte vill ha katten på sin bil..Så det är TS själv som skapar situationen, alla älskar inte katter, alla vill inte ha katter överallt.. genom att låta katten gå ut, låter du även saker hända med katten!
    Sant, är man rädd om sina djur håller man dem inne,eller kopplade eller dyl. Man kan inte förlita sig på att hela världen runt en älskar och respekterar ens djur,och ingen har väl knappast missat att katter dagligen både blir påkörda,misshandlade,kidnappade mm
    Man är knappast djurvän om man släpper ut katten vind för våg och låter grannen kasta sten på den, för att sedan klaga på att det är rätt åt grannen att han ev får repor i lacken eftersom hans bil som står på hans gård stör utsikten.
Svar på tråden Kom på min granne...