Inlägg från: Pikku Enkeli |Visa alla inlägg
  • Pikku Enkeli

    Kom på min granne...

    Det var inte alls snällt av din granne att kasta sten på katten om den nu inte var och störde just då, men du har alltid ett ansvar att inte din katt ska störa dina grannar. Vi har själva katter som precis fått börja gå ut och så fort nån granne klagar på dem så får vi försöka lösa det, fungerar det inte ändå så får de helt enkelt vara inne. Vi har även två bilar vi är väldigt rdda om och jag får tokspel om det sitter en katt på bilen. Så jag kan förstå din granne, men han handlade fel genom att kasta sten.

  • Pikku Enkeli
    mysan1981 skrev 2007-10-18 15:35:33 följande:
    det är inte alls svårt att förstå att han blir irriterad. jag har erbjudit ersättning om det händer något med bilen
    Det handlar inte om att allt är så enkelt som att ersätta om det händer något.. En repa på en bil i originalskick gör att mycket måste lackas om och då tappar bilen i värde...
  • Pikku Enkeli
    mysan1981 skrev 2007-10-18 15:40:42 följande:
    hehe. en gammal rostig volvo. jo de må hända att de e orginalskick från 82 typ..
    Egentligen spelar det ingen roll, för vill din granne inte ha din katt där och det inte går att lösa så får du ha katten inne.
  • Pikku Enkeli
    mysan1981 skrev 2007-10-18 15:53:40 följande:
    Serocjag bor inte i tätbebyggt område. Har en granne å de e tyvärr han. Men alla ni smarta människor.. hur fan dresserar man en katt från vart den får och inte får g¨å??? berätta gärna istället för å va sånna jävla små moraltanter.. må hända att han älskar sin volvo lika mkt som jag älskar min katt men ska hans volvo få stå ute å förpesta min utsikt ska fan min katt få va ute å leva... spelar ingen roll isf vem som kostade vad. han åker ju för fan aldrig i skiten ändå. min katt kommer när ja ropar och sover alltid inne. Hon har varit inne katt i hela sitt liv till ett halvår sedan och ni som säger att innekatter mår lika bra som utekatter.. ni vet fan inte va ni snackar om. De e en skilnad som heter duga
    Tagga ner lite du... Om du ska hålla på och vara dryg mot oss som skriver så kan du ha ditt problem kvar, för lust att hjälpa folk som skriver spydigt till svar det har jag inte. Ha du din katt ute och ta inte hänsyn till din granne. Det blir nog bra ska du se.
  • Pikku Enkeli
    Krickelin skrev 2007-10-18 16:03:16 följande:
    Vi ska flytta från lägenhet till hus snart och jag vill jättegärna skaffa en katt då vi har möjlighet att släppa ut den. Men å andra sidan tycker jag att man har ansvar för att djuret inte stör grannarna. Jag ska nog kolla med grannarna vad de tycker innan jag skaffar en katt. För man kan ju inte hindra katten att vara och uträtta behov lite överrallt och det är inte grannarnas problem att lägga energi på att skrämma bort katten, det är kattägarens problem...
    Nej, det är absolut inte grannarnas problem, men en del grannar kanske vill hjälpa till. Vår ena katt har fått börja gå ut nu och våra grannar har lovat att kasta vatten på henne om hon går till ställen hos dem som hon inte får. Och vi har lovat att kasta vatten på deras katter om de stör oss. Fungerar det inte så får man höra av sig till grannen det berör och försöka lösa det då.
  • Pikku Enkeli
    Sarah84 skrev 2007-10-18 16:05:18 följande:
    Men då kanske grannen inte ska ställa ut bilen bara för att "jävlas" Om ja vore så rädd om lacken på min bil & aldrig skulle kunna tänka mig att lacka om den så skulle ja nog ge fan i att ha den ute överhuvudtaget.
    Men hur vet du att han har den ute bara för att jävlas?!? Jo men visst, jag kan ju ta in bilen i hallen kanske...
  • Pikku Enkeli
    Sarah84 skrev 2007-10-18 16:09:47 följande:
    Eftersom att han tog ut den varje dag, men anv'nde den endast nån dag i veckan, så drog ja slutsatsen att de va enbart för & jävlas. Har man inget garage så är de nog inte bara lacken man ska va rädd för, en bil mår inte bra av att stå utomhus sommar som vinter utan nått skydd.
    Skit i huruvida bilen mår bra av att stå ute eller inte, jag blir jävligt förbannad om någons katt (eller våra egna) sitter på våra bilar. Och jag har all rätt i världen att begära att ingen annans katt ska förstöra våra bilar.
  • Pikku Enkeli
    Gladabarnensmamma skrev 2007-10-18 16:29:35 följande:
    En lite parentes: kan en katt verkligen repa lacken på en bil?
    Japp, det kan de verkligen. Ganska rejält också om det vill sig illa...
  • Pikku Enkeli
    Gladabarnensmamma skrev 2007-10-18 16:38:02 följande:
    Ojdå, vilken tur att alla mina 5 katter ALDRIG orsakat en enda repa på mina 3 bilar... Nu kan ni fortsätta bråka igen!
    Japp, det var tur det.
  • Pikku Enkeli
    Gladabarnensmamma skrev 2007-10-18 16:29:35 följande:
    Bor man på landet får man väl för f-n räkna med att det finns katter som går lite överallt! Då tycker jag skällande hundar är MYCKET värre!!!
    Nej, det tycker jag inte att man tvunget ska räkna med... Man har lika mycket skyldighet att se till att sina katter inte orsakar obehag för grannar vare sig man bor på landet eller i stan.
  • Pikku Enkeli
    chess1979 skrev 2007-10-18 16:41:10 följande:
    jag skall faktiskt vara ärlig nog och säga att hade en katt gjort så på min bil flera ggr så hade nog jag oxå tillslut slängt saker efter den.jag är bra nära att släppa ut min hund mot grannens katt, den katt f*n är ofta inne i min trädgård och inne i mitt uterum.jag har varnat min granne men dom gör inget åt saken utan säger att hon är en ute katt och har rätt att vara ute.men jag blir vansinnig när jag hittar katten på mina dynor i uterummet.min dotter har astma och är allergisk mot katter.min hund skulle bli överlycklig om hon fick jaga lite katt.
    Om du kan hålla hunden i koppel när den jagar katten så att hunden inte kan komma åt att skada katten så tycker jag du ska göra så. Om min katt går över till grannens uterum så får de hemskt gärna skrämma henne med hunden... Bara de inte låter hunden skada henne.
  • Pikku Enkeli
    mysan1981 skrev 2007-10-18 16:54:39 följande:
    När ja läser många av era dumma komentarer så e de klart man blir förvånad. hans bil går att reparera om de händer nått, den känner inte om den blir repad. Det gör djur..
    Du verkar inte fatta att man kan älska en bil... Jag säger absolut inte att han får skada din katt, verkligen inte. MEN du MÅSTE se till att din katt inte går över till din granne om han nu inte vill det.
  • Pikku Enkeli
    kickerina skrev 2007-10-18 20:14:12 följande:
    Man FÅR väll inte alls ha katter ute hur som helst?!!
    Nä verkligen inte, men som sagt så verkar ju en del tro det...
  • Pikku Enkeli
    ångermanländska skrev 2007-10-18 20:29:54 följande:
    Alltid tråkigt med grannosämja. Att hålla full uppsyn över en utekatt är inte möjligt, de är självständiga djur och alls inte lika "lättfostrade" som hundar. Likaså verkar katter ha en förkärlek för att ligga på bilar och än så länge har jag inte varit med om några rispor i lacken. Jag har själv utekatt som ligger på framförallt min bil, om han ligger på grannarnas bilar vet jag inte.....
    Ligger katten på grannens bilar och det stör grannarna så kan man inte ha utekatt...
  • Pikku Enkeli
    mysan1981 skrev 2007-10-19 09:53:51 följande:
    ja har överseende me hans barnbarn som välte cyklar på våran bil titt som tätt i sommras. gena över våran trädgård och trampa ner våra rabatter.. och när hundarna e ute stressa upp dom för att dom springer utanför staketeti mitt huvud rörde det sig om att barn e barn...

    .. och de finns inte mkt mer man kan göra än att ja betalar om det händer nått med bilen om han nu e säker på att de va just min katt...sånt e livet
    1. Jag skulle ALDRIG ha överseende med att någons barnbarn välter cyklar på min bil!

    2. Finns inte så mycket mer att göra än att betala??? Håll din katt inne har vi ju sagt! Men du kanske inte förstår vad vi skriver...
  • Pikku Enkeli
    Sarah84 skrev 2007-10-19 18:42:48 följande:
    & du ska tvinga henne till de eller? Hon har väl vilket hon vill, de kan inte grannen göra så mkt åt.
    Enligt lagen så får hon inte ha sin katt så som hon har den.
  • Pikku Enkeli
    Sarah84 skrev 2007-10-19 18:50:14 följande:
    Möjligt, men tror knappast att tex polis gör något åt de. Förmodligen komma de bara skratta åt den som ringer. Räkna ut hur många utekatter de finns i Sverige, så vet du även antalet katter som är inne hos grannen & spatserar & då kan du nog räkna ut åxå hur många extra poliser vi skulle behöva anställa för & "jaga" kattägare *haha*
    hahaha på dig själv. Kom tillbaks den dag du har fått något du verkligen bryr dig om förstört av en katt. Det är INTE lätt och billigt att lacka om en bil snyggt.

    Jag har egna katter som får vara ute, men endast om de inte vållar någon annan obehag.
  • Pikku Enkeli
    Sarah84 skrev 2007-10-19 18:57:21 följande:
    Men du kankse missa de som stod i TS inlägg att hon betalar för att bilen isf ska bli omlackerad snyggt. & du har ingen aom hellst aning om din katt vållar obehag hos någon, de behöver ju inte nödvändigtvis va just din närmsta granne? "Håll rent utanför egen dörmatta" finns de ett ordspråk som lyder. Hört talas om de?
    Hon betalar nog inte en total omlackering, vilket kan krävas för att få det snyggt. Och dessutom handlar inte detta om pengar, utan respekt för sina grannar. Man utsätter inte sina grannar för något de uppenbarligen inte vill bli utsatta för. Och du vet inte ett dugg om hur det är med mina katter så.
  • Pikku Enkeli
    Sarah84 skrev 2007-10-19 19:04:29 följande:
    Jag VET att har man utekatter springer de in till grannarna, eller har du mekaniska katter? Du har alltså FULL koll på precis vart de rör sig under hela dan de e ute?
    Nu handlar detta inte om min katt egentligen, eftersom jag inte är den som har en förbannad granne. Men min katt är inte ute hela dagen, så nu kan du sluta fundera.
  • Pikku Enkeli
    Sarah84 skrev 2007-10-19 19:13:10 följande:
    Jag funderar inte, tycker bara man ska ta & rensa utanför din egen dörr först.. Utekatter e utekatter så enkelt är de. De rör sig ganska så långt, oftast längre än man tror.. Så de e inte så ltt & veta om man gör nån granne irriterad.
    Om du nu inte kan förstå att man kan ha koll på sin katt så kan jag förklara för dig. Min ena katt är endast ute på vår altan, så hon stör nog ingen. Vår andra katt trivs ute på tomten, men är hon ute så kollar jag henne ca var tionde minut. Och de grannar hon kan nå på de minutrarna stör hon inte.
Svar på tråden Kom på min granne...