Inlägg från: milimina |Visa alla inlägg
  • milimina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    ja, jag fattar inte att de ska vara så himla våghalsiga hela tiden! är alla barn såhär? fast jag vet ju att jag var vild som liten så det har väl gått i arv hahaha... klättrandet kommer dock från hans far och inte från mej. vi var väl en dålig kombo helt enkelt

    vi har förresten lagt junior i en vanlig säng medan vi varit borta, och fortsatt sen vi kom hem för det funkar jättebra! lutar åt att vi får köpa en vanlig säng till hans rum sen när han flyttar in dit, och ställa undan spjälisen. helt galet att han är så stor redan!!


  • milimina

    junior vaknade med ett leende efter middagsvilan (2h15min! i ett sträck!!) och har varit en solstråle sen dess, så han slog sej nog inte så värst. han var kanske bara lite trött när det hände så han inte orkade gråta i onödan han rejsade på som vanligt när vi var i mataffären iallafall. dessutom hittade han en trehjuling han helst inte ville lämna kvar där hahaha

    norpan,
    junior blir hemma ett tag till, vi sökte dagis från augusti i år


  • milimina

    usch, jag är så besviken... vi har provkört nya bilar idag, och seriöst, finns det verkligen ingen bil där man kan sitta någorlunda skönt fast man har bilbarnstol i bak?! då har vi ändå provat STORA bilar, och vi har liksom inte jordens största bilbarnstol heller! hur korta är folk?


  • milimina

    okej... ibland hänger man knappt med i svängarna... men lyssna på detta:

    igår 9.30: jag blir uppringd av en arbetsförmedlare som vill skicka min presentation till ett företag som letar personal. jag och 4-5 andra presenteras.
    igår 10.15: blir återigen uppringd av samma tjej som nu fått besked av företaget att de vill ha intervju med mej på eftermiddagen(!) eller förmiddag dan efter. vi bokar
    idag 10.30: intervju på företaget som tar ca en timme och gör mej riktigt sugen på att få jobba där eftersom det delvis innebär att man får vara med och forma tjänsten.
    idag 14.30: jag blir erbjuden jobbet och får en bra lön och jag börjar på FREDAG!

    alltså... det tog vadå, ett drygt dygn? hahaha...


  • milimina

    anke,
    du har kanske ett mer avancerat jobb där det krävs typ utbildning och sånt brukar vara längre anställningsprocesser då det här är ett receptionistjobb med en del adminuppgifter. det gäller i första hand för 6 mån men blir troligen förlängt, de vill utvärdera först dock. men det verkar vara ett trevligt ställe, jag fick ett bra intryck, och känns som en utmärkt återgång i arbetslivet när man varit borta så länge


  • milimina

    tack för alla gratulationer

    ang tvättmaskin så tar de flesta nya maskiner lång tid på sej för att de är vattensnåla. detä rmiljövänligt alltså men det finns ju också oftast inställningar om man vill köra en snabbare tvätt för mindre smutsade kläder osv, så är vår. det är btw en miele som följde med huset och den är suverän!! de har tydligen bra rykte jag skulle inte köpa en kombimaskin eftersom det är skönt att kunna tvätta en omgång till medan den första torkar, kolla hellre så att du kan centrifugera fort för det gör tvätten mycket mer lättorkad. vi har 1300 varv/min som högsta och då hängtorkar tvätten över natten trots att vi inte har särskilt varmt då (vi eldar ju bara dagtid).

    men, om jag skulle köpa ny maskin, så skulle det vara önskvärt att se hur lång tid det är kvar hahaha


  • milimina

    junior får välling när han vaknar och äter sen frukost med oss lite senare. då serverar vi yoghurt och smörgås, han äter ibland och ibland inte. vi får nog se till att han får komma till dagis så han kan äta frukost där sen, jag har en känsla av att han kommer äta mer där än han gör hemma. yoghurten slinker iaf oftast ner men smörgåsen är det olika med. ibland går det ner utan problem, ibland äter han bara osten (eller annat pålägg), slickar av smöret och lämnar brödet.

    stackars alla små sjuka! vi trodde junior skulle få vattkoppor men han verkar ha klarat sej. skönt ändå. och jag är så himla glad åt att han inte får feber särskilt ofta, usch jag skulle bli livrädd om han hade 40 grader hoppas era små kryar på sej snart!

    jag har jobbat min första dag eller det var bara halva dan så imorn är det allvar. tristast är att bussarna inte riktigt passar, så det kommer sluta med att jag dyker upp en halvtimme för tidigt varje morgon och går en halvtimme senare vi ska ev leta en liten skrotbil jag kan ta istället.


  • milimina

    dagisbaciller verkar vara riktigt jobbiga... har kompisar vars dotter ofta får feber och blir hemskickad från dagis, inte kul när det börjar knapra på semesterdagarna också för att vab tagit slut... jag hoppas junior behåller sin förmåga att slippa feber för det är ju inte heller kul för de små att vara hemma och inte få träffa sina kompisar osv. men de smittar ju varandra så lätt, och oftast händer ju det innan sjukan bryter ut så det är svårt att undvika ens med att låta dem stanna hemma när de väl blivit sjuka.

    man kan väl bara konstatera att jag inte längtar sådär jättemycket till dagistid när det gäller vab-delen däremot tror jag junior kommer få så himla kul på dagis så för den skull ska det blir roligt!


  • milimina

    puh, det blir mycket att läsa ikapp nu mer. jag kanske får börja familjeliva på jobbet så jag hinner med

    pesco,
    shit, jag hade börjat yla på sjukhuset redan!   fy så hemskt! stackars stackars robin. hoppas det inte blir lika traumatiskt nästa gång.

    ancy,
    grattis till lillkillen! åh så spännande!

    jag önskar mej också en av andra sorten... mest för att få ha en (eller så ) av varje. det är ju inte dödsviktigt men det vore kul. fast en liten kille till vore ju också härligt! hmm, vi får väl köra på tills det blir en utan snopp, nån gång måste det väl ske


  • milimina

    igår sa junior "hunden!" han har nu en sammanlagd lista med 11 ord, där ja och nej är två av dem däremot hör man att han nu säger meningar. VAD han säger vet bara han själv, men man hör på melodin att det är en fråga, påstående eller konversation hahaha


  • milimina

    okej nu när jag kan posta och inte får hjärnsläpp och stänger ner fönstret innan jag postat så täntke jag bara säga att junior ääälskar fåret shaun över allt annat, och om han fick så skulle han aldrig göra annat än att bara titta på det hela dagarna. seriously.


Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006