Inlägg från: milimina |Visa alla inlägg
  • milimina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    jamen ska han heta lillebror eller? jag gillade bilden där han suger på tummen... aaaw!

    (nejdå det rycker inte ett dugg i mina äggstockar Oskyldig)


  • milimina

    junior vaknar också mycket i perioder, och framför allt den vi gått och lagt oss. jag tror absolut vi stör honom nu, för ett halvår sen var det tvärtom däremot, då sov han bättre så snart vi lagt oss med honom. men vi jobbar ju på hans rum så han ska få sova själv snart. hoppas att han kommer trivas där


  • milimina

    soft! löneökning tackar man ju inte nej till

    twixie,
    jag känner igen det där... men till slut gjorde jag det ändå i våras, fast jag inte hade sovit, jag fick bara nog och tänkte att det måste sluta så jag får sova nån gång - och det funkade! visst, han vaknade, men han somnade snabbt igen när han insåg att det inte blev nån välling. när han fick sluta med välling nu efter sjukan så accepterade han det mkt fortare än om vi inte redan gjort det en gång tidigare. och nu vaknar han inte heller alltsomoftast! inatt sov han 23-07 utan ett pip, nästan så man inte tror det är sant!

    säger dock inte att det är lika enkelt att träna bort uppvaknanden för alla eller när det inte gäller att de vill ha mat längre. bara att ibland når man den där punkten då man får de där extra krafterna man inte visste man hade det var ju samma sak nu egentligen, jag gav honom välling delvis för att det var enkelt förstås, och det gick fortast att somna om på det sättet. och det är ju vad man helst av allt vill, just då. eller som en på öppnis sa igår "man blir rätt primitiv på natten sådär"


  • milimina

    välkommen hem angel! vi har snöstorm här, måste kännas skönt efter all jobbig sol och värme va?

    mollan,
    det är bara bra om hon inte vill ha napp ju, så slipper ni ta fajten om det om nåt år. den ska ju också vänjas bort liksom. när det gäller amningen tror jag hon kommer acceptera att inte få snutta även efter att du kommit hem från konferensen. har hon då klarat sej två nätter är det ju en baggis att neka sen - då vet ni båda att det inte behövs. men som sagt, jag vet precis hur det är, man vill ju bara få soooovaaaa.... lycka till iallafall!!! och coolt att hon pratar så mycket!

    sabina,
    junior säger inte heller så mycket, som sagt han håller sej till mamma, titta, dä, tittut, hejhej. visst, han babblar ju massor men inte är det många ord inte. vi tror också att han säger sitt namn, men vi vet inte riktigt om det är eo eller ejå (hejdå). det kommer!! sen när de är typ tre år kommer de ändå vara på samma nivå allihop


  • milimina

    twixie,
    jag har slutat ge saker istället för det som serverats, eller ge honom saker att tugga på mellan målen (undantag om det drar ut på tiden och vi kanske är på väg hem, då får han ett smörgåsrån som muta) för här ledde det bara till en negativ spiral. visst, han är inte rolig att ha och göra med innan nästa mål mat serveras (som jag då kan ge lite tidigare) men i gengäld äter han ju ordentligt då istället. eftersom han är som han är med mat så är jag helt enkelt tvungen! fick han som han ville skulle han kunna gå och tugga på saker hela dan istället för att äta ordentlig frukost lunch och middag.

    det är svårt att låta bli men jag kände bara att det fick vara nog, när han istället för mat ville ha en liten skvätt välling, kex, tugga på frukt, rynkade på näsan åt mat och mellis men gärna åt russin och annat småplock. då belv det slut på snacksandet. jag är för den skull ingen mat-nazi vilket det kanske låter som nu men just det där att han äter några tuggor och sen vägrar mer för att istället få gå och tugga på kex eller riskaka och få en flaska välling, och det som vana, det var bara tvunget att ta stopp.


  • milimina

    junior vaknar oftast runt 7, och får då välling. sen kan han äta en liten bit smörgås med mej när jag äter frukost vid 8, men oftast äter han bara osten. han får lunch 11-11:30, sover oftast 12-14 eller 13-15 beroende på hur pigg han är på förmiddagen. somnar han den sena tiden får han välling innan så att han kan sova utan att vakna för tidigt av hunger, somnar han tidigt får han välling när han vaknar. har han fått välling innan brukar han få lite vindruvor eller andra fruktbitar när han vaknar. men sen håller han igång till läggdags på kvällen, inga sura miner försöker hålla middagen när maken kommit hem så vid eller efter 18, sen får han välling igen innan han ska sova. det målet försöker jag byta ut mot gröt men det går sådär... han somnar oftast runt 20 men den tiden anpassas mycket till dagsformen och hur han sovit innan osv. igår fick han lägga sej 18(!!) men då sov han inte middag så det var nödvändigt. det roliga var att han vaknade åtta imorse

    han har ju sovit en gång per dag rätt länge nu. precis i början när han först ville det var han helt omöjlig på eftermiddagarna så till slut tvingade jag honom mer eller mindre att sova två gånger om dan i nån månad till. när han blev supersvår att lägga på förmiddagarna fick han sova en gång om dan igen och sen dess har det funkat jättebra! han sover middag allt mellan 1½ timme till 3½ timme ibland, men oftast 2. det är både för och nackdelar med sova en gång om dan, det är ju lättare att planera grejer o så men sover han inte det han behöver är det svårt att ta igen det. förut sov han ju bara igen det han missat vid nästa lur, liksom...


  • milimina

    twixie,
    jo jag vet... tråkiga middagar har vi med. och luncher, och frukostar. fast det har blivit lite bättre. och ibland så matar jag honom faktiskt framför teven, för då äter han oftast utan problem men det är om han ätit riktigt dåligt två mål i rad. det är inte lätt nu längre, när de börjat hitta en egen vilja också!

    nu sitter han uppe vid makens datorplats på övervåningen och surar för att jag inte kommer och plockar ner honom. men mycket lönt med det när han bara springer dit igen direkt! knasunge!


  • milimina

    skrutt,
    det kanske är många som vill gå men har fler visningar på samma tid som de valde just igår. det kommer nog fler idag. men, rent krasst räcker det ju faktiskt med två som bjuder mot varann... vi hade inte heller så många besökare på visningen av vår lgh men fick ändå långt mkt mer än vi hoppades på! jag håller tummarna för er - fast lgh är ju så snygg att den borde sälja sej själv!! jättefint har ni hemma!!


  • milimina

    ancy,
    jag skulle gjort som så att jag monterat upp resesängen i hennes rum och tagit in den vanliga i vårt sovrum. sen testa att lägga i hennes rum igen efter några veckor-en månad sådär och se om det funkar då. säger som de andra redan sagt, det är nog lugnast och tryggast i längden. junior sover ju fortfarande i vår säng, liksom
    och apropå det, så kanske savanna "lider" av samma grej som junior just nu: han börjar helt plötsligt skrika hysteriskt i sömnen och kasta sej omkring. det har han gjort en handfull gånger tidigare och det är nog nån variant av nattskräck. han lugnar sej också när vi tänt en lampa, antagligen för att han vaknar till helt då. det går förstås över men under tiden kanske det är skönast för alla att få trygghet av varandra.
    håller tummarna för att du ska sluta må illa efter nyår!! låter grymt jobbigt, stackare

    mollan,
    heja!! du kanske får sova ifred sen då? jag har läst om andra som slutat nattamma på samma sätt, först har de åkt bort en eller två nätter, sen har de sovit med t-shirt. ungen accepterar då att det inte är tutte som gäller och somnar om. värt att testa!

    junior somnar förresten själv numer. han blir uppenbart störd av att vi befinner oss i samma rum när han ska sova, han tror nog att han vill ha oss där men han kan verkligen inte somna när vi sitter därinne, så den senaste veckan har jag bara lagt honom och gått ut. först pratar han en stund med sina gosedjur, sen spelar han lite i speldosan, och så ligger han och tittar lite innan han somnar. ikväll var han så trött att allt var dumt men så länge pappa satt där gick det ju inte att sova! två minuter efter att han klivit ut ur sovrummet är det tvärtyst förutom snusningar det är rätt skönt att han så tydligt visar vad som gäller ändå. nästa steg är eget rum, det tror jag han kommer sova ännu bättre på.


Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006