Inlägg från: humma |Visa alla inlägg
  • humma

    Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2

    Ina, bra att du startade upp tråden!

    Och ja, trots att det har gått 2,5 år så är saknaden enorm.
    Nu blev jag gravid så tätt inpå Viggo, så det var svårt att ha fokus på något just då. Har fått hantera mycket sorg mitt upp i glädjen över lillan.
    Glädjen och sorgen går liksom hand i hand...

    Hur mår Benjamins pappa? Går det bra?

  • humma

    Oj, jag var skräckslagen! Nu bara "blev" jag gravid igen så vi hann inte ens tänka på ett allvarligt beslut om ett nytt försök eller ej. Under hela graviditeten undrade jag om jag nånsin skulle tycka det var värt det och vet du? Det är det!!
    Sorgen sitter alltid där men det finns ett ljus där nu också!
    Min make var lika rädd som jag och det var jobbiga månader fram till lillan kom. Tror säkert att din sambo också vill men det är jobbigt att prata om detta, det är jobbigt att ens våga tro.
    Nu låter det som det är enkelt men det var fruktansvärt jobbigt, otroligt. Jag vet bara att vi olycks-systrar är otroliga på att inte ge upp, vi verkligen kämpar. Vissa dagar är svarta, andra är grå. Men helt ljusa dagar är svåra att hitta.
    Lycka till och kram!

  • humma

    Grattis till lille Conor, malachis mamma!
    Och fennons Evelina är två månader!

    Sorg och saknad är för mig förvånandsvärt starka fortfarande. Gråter nästan varje gång jag är på kyrkogården och tänker fortfarande på honom dagligen. Lilla M håller oss i full gång nu när hon är 1,5 år och jag är så grymt tacksam över att vi fått henne.

    Ängeln Casper:
    jobbigt för er, jag minns så väl när vi fick ett falskt positivt svar från PKU, jag gick från Neo och bara grät på väg mot Astrid Lindgren. Nu fick vi klartecken att allt var grön senare men ibland är det som om det aldrig ska "bara få glida på".
    Kram!

  • humma

    Eva S skrev 2007-12-03 09:59:12 följande:


    Och sedan en månad tillbaka har jag märkt att en av hennes pupiller är större än den andra. Det är säkert inget, men vi ska till läkaren på onsdag så han får titta på det. I min hjärna så är det antingen en blödning i hjärnan eller en hjärntumör. Min man är rädd för att han har försökt trösta för våldsamt så att hon har fått en hjärnskada av det.
    Oj, hoppas det går bra hos läkaren. Tror inte din man behöver vara orolig för att ha gjort något för att orsaka detta. Men håller tummarna för att läkarbesöket går bra!

    Jobbigt med amningen Ina. Har du en sån amningsnapp eller vad det heter? Eller blir det bättre om du ammar "åt fel" håll? (Typ han har fötterna mot din rygg om du förstår.)
    Annars är jag inte riktigt någon toppen tipsbank. Min bebis är ju 1,5 år nu! Galet hur fort tiden går!
    Hon är typ vild, hur mysigt som helst!
  • humma

    Ina 67 skrev 2007-12-13 22:11:45 följande:


    Malachis: Jag har också "strul" med amningen och med att den ena sidan går bättre än den andra. Alla säger att man ska försöka med "bakvända metoden" men ärligt jag vet inte hur jag ska hålla i Benjamin då.När jag amar som "vanligt" så ligger han tex på min vänstra arm om det är det vänstra bröstet han tar och jag håller i bröstet med höger hand, för det är fortfarande för tungt för honom att "hålla upp".Så är det någon som har tips på hur jag ska göra rent konkret så tas det emot.Skulle aldrig ha skrivit att vi fått viss rutin på sovningen, den exesterar inte längre.
    Hmmm, Ina om du provar att ha honom "under" din arm, med fötterna och kroppen på en kudde?
    Man har kvar ögonkontakten och när man väl hittat rätt kudde som passar höjdmässigt så funkar det rätt bra faktiskt.
    Om han ligger vid ditt vänstra bröst och ska till höger så vänd inte på honom utan bara skjut honom åt höger så fötterna kommer mot den högra sidan av din rygg. Men du kanske har testat den???
    Sovrutiner kommer och går, snart är ni i fas igen, för att sen hamna i lite ofas
  • humma

    Ååååh, vad jag också vill ha en bebis till!
    Jag älskar att vara mamma till mina barn och är evigt tacksam för det jag har.
    Vår läkare har med bestämdhet avrått oss och vi är rekommenderade att allvarligt överväga en permanent åtgärd för att undvika fler graviditeter men vad det gör ont att tänka så....

    Snart är det lite julledigt så jag får ligga och snosa 1,5 åringen i nacken när hon sover, jippi!
    Måste njuta NU, det går så fort.
    Igår flyttade Fischer-Price gubbarna in i krubban, lite annorlunda men fortfarande fint!!! (enligt en mycket opartisk mamma)
    Har ställt ut en islykta med små hjärtan som fryses in, när den är klar åker vi till Viggo så får den lysa upp lite inför julen.
    Vi är ju inte hemma då.

    Ina: kör hårt på syskon, 40 är ingen ålder!!!!

  • humma

    Gambler och fennon: Vilka fina nissar!!!
    Ska se om inte vi kan hitta en tomtedress också. Lillan har ingen kom jag på!

  • humma
    AKJ skrev 2007-12-18 10:19:55 följande:
    Mitt i all min sorg blir jag glad över att vara inne på denna sidan. Att veta att många av er har gått igenom liknande situationer som jag men nu har turen att var gravida igen. Önskar att jag fort hamnar här hos er. Kram
    [/citat]
    Stort lycka till på vägen mot ett syskon. Hoppas också du kan ansluta dig hit snart!
    fennon skrev 2007-12-18 10:48:44 följande:
    [citat]
    humma: vad tråkigt att ni blivit avrådda fler graviditeter, är det pga komplikationer i samband med graviditeterna ?
    Ja det är det, de ville först inte ens att jag skulle fortsätta graviditeten med Milla men vi var mycket bestämda. Bakterierna finns antagligen i min "flora" och hålls i schack av mitt immunförsvar. Eftersom det sjunker under graviditeter så angrips jag då...

    Stort grattis till nya bebisar! Det berör mig djupt i själen med dessa små nytillskott till världen, det har verkligen en magisk inverkan på mig.

    Jag var också så otroligt ledsen första tiden efter Millas ankomst och glad, huller-om-buller. Men mest rädd, så otroligt rädd, för allt..
    Känner fortfarande av det och är fortfarande så obeskrivligt förtvivlad på kyrkogården så min make nästan blir rädd.
    Men det finns mycket ljus i mitt liv också.

    Fischer Price gubbarna har tyvärr flyttat ut och kamelen har brutit tre ben... Men idag hade lilla hjärtat pysslat ett julljus till mamma och pappa och stora syrran!
  • humma
    AKJ skrev 2007-12-18 21:52:50 följande:
    Mamma åsa. Tack skall du ha för de orden. Jag önskar ödet gör såDet är konstigt hur livet helt kan förändra sig på en sekund.Måndag 10/12 kl 8.00. Jag var då en mycket upptagen person som jobbar i fronten på ett stort hotell och vi hade MASSOR att göra inför jul. Jag var inbokad på 2 julbord i denna vecka, mon son skulle ha lusse firande på dagis, det var glöggfest, vi skull till helgen åka till Linköping osvVar också mycket lycklig över min graviditet som var inne på v.17. Kl. 9.00 ringer dom och meddelar att mitt barn har Down's syndrom och skulle troligtvis inte överleva till månad 5. Vi fick tid samma e.m.Kl 17.00 står jag med en tablett i handen som gör att mitt barn dör. Bm berättar att de allra festa med ds blir mkt. sjuka och med hjärtfel när de föds om de nu överlever.PÅ en dag stannar ALLA KLOCORNA!!! Helt plötsligt blev min kalender helt tom. Allt blev helt tyst och sorgen, chocken var förödande smärtsam. Hur skulle vi överleva?Nu efter 7 dagar så lever vi ju men vilken otroligt konstig sitts jag befinner mig i. Istället för att gå till bm imorgon skall vi gå till kuratorn. Inget av allt jag skulle göra blev av. Januari månad -Pappret är helt vitt............................... ...............
    Beklagar innerligt och hoppas att ni får hjälp och att ni får möjlighet att snart skaffa ett syskon.
    Minns själv hur jobbigt det var att bara andas men det har lättat, även om vissa dagar fortfarande är tunga.
  • humma
    JohannaJ skrev 2007-12-19 11:51:05 följande:
    skönt att höra att Hilding inte är ensam liten guling Idag känns det bättre. Han har ökat 100g (!!!!) på ett dygn så det har verkligen vänt nu. Vi hade hembesök idag och han blev så godkänd så. Vi pratade också om min oro och om Hjalmar och kom fram till att jag skulle betraktas som en 1:a gångs mamma nu. Så det blir täta koller och föräldragrupp. Det känns kul att få träffa andra mammor och få en chans att känna sig "normal".
    Milla hade jättemycket gulsot och det gick ju bra tillslut men hennes nästipp var knallgul i 10 månader. Syns jätteväl på foton!

    Skönt att höra att Hilding är bättre och kul att få vara med i en mammagrupp. Jag orkade inte gå på de träffarna, beror väl delvis på mig och delvis på att flera av mammorna hade jobbigt med att Viggo inte överlevde och ville inte att jag skulle prata om det. Hela min graviditet med Milla var ju så påverkad av Viggos öde med så mycket sjukhustid att det bara blev för mycket för mig.
    Det blev lite ensamt, så jag håller tummarna för att du hamnar i en trevlig grupp med mammor!
Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2