Inlägg från: fennon |Visa alla inlägg
  • fennon

    Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2

    Ängeln Casper: vad tråkigt att läsa om er lilla tjej och förstår att du måste vara less, tycker att ni har haft nog med elände och är värda att slippa all sjukvård framöver. Hoppas att det snabbt visar sig att allt är ok med lilla tjejen.

    Malachis mamma: låter som att du har fullt upp då men svärisarna kanske underhåller er stora kille lite.


    Nu är vår lilla Evelina 2 månader, första läkarundersökningen efter förlossningen avklarad. Vi lapade i oss allt positivt och hon är ju så duktig, ler nästan på kommando och håller huvudet riktigt bra Glad . Vi har nu även hunnit med en 'inbillad' förkylning (som direkt gjorde oss till nervvrak) och inatt verkade det som att hon kanske blivit förkyld på riktigt. Hon lät hur slemmig o täppt som helst.  Och på en gång tar vi för givet att det är RS-virus, har läst allt om det ett par gånger nu och förberedde oss på sjukhusvistelse och en massa hemskt...Men nu efter ett par omgångar med Renässans så låter hon bra igen och det kanske var som förra gången, falskt alarm och bara bröstmjölk som åker lite upp o ner i halsen. 

  • fennon

    Ina: för mig blev också sorgen och saknaden väldigt stark efter att Evelina föddes och jag har också tyckt att det varit jobbigt att gå till kyrkogården och tända ljus hos Adrian. Glädjen över lilla tjejen och lyckan att få ha henne att ta hand om väger ju över den mörkaste sorgen men saknaden finns ju alltid där. Hon är rätt lik Adrian också och det är på både gott o ont. Skönt att se syskonlikheten samtidigt som det framför allt i början ibland väckte ångest när hon sov djupt med öppen mun. Då var jag tvungen att peta lite på henne så att hon ändrade ställning.

  • fennon

    Ina: hoppas att du kan fortsätta med amningen men det är verkligen inte roligt om det gör ont. Ngra gånger nu så har Evelina sugit tag ordentligt och typ 'bitit' eller nåt, jag var tvungen att kolla ifall hon hade fått en tand, för så kändes det nästan. Inte skönt alls. Jag fick använda amningsnapp ibörjan för att få till amningen och om du inte använder sån kan du ju testa med det?


    Eva S: hoppas det har gått bra hos läkaren och att allt r bra.


    Malachis mamma: det låter ju kanon, ska kanske testa det ifall hon faller tillbaka till 'dåliga' sovvanor. Nu sover lilla E rätt bra men tidigare var det mat var 3-4 timme som gällde. Vi håller oss borta från alltför stora folk samlingar men har faktiskt tänkt oss till Täby C imorgon för att shoppa lite. Lika bra att försöka passa på innan den värsta julhysterien sätter in.

    LYF: välkommen, kul att se dig här!

  • fennon

    Eva: så skönt att allt är bra och vi är ju lite konstiga härinne, tror det värsta så fort det är något! Bra ändå att de ska följa upp det men hoppas att det har gått tillbaka till nästa koll. Svårt det där med att inte oroa sig, det är ju verkligen lättare sagt än gjort.

  • fennon

    Ina: Evelina följer ungefär era tider men nu de senaste 2 dagarna har hon fallit tillbaka till 'nybebis' tiderna med mat var 3:e timme, även på natten. Jag börjar nu fundera på att testa Malachis tips om att ge tillägg på kvällen för att se ifall hon sover lite längre. Skönt att allt är bra med Benjamin och att första besiktningen är avklarad Skrattande

    Vi har också varit iväg på 2 månaders kollen och allt var bra, men sen blev Evelina förkyld 3 dagar efter vi var där. Så vi misstänker läkaren för dålig handhygien...Flört


    LYF: skönt att Moas gulsot i stort sett är borta, hepatit vaccinationen ingår här plus en ny mot pnenuokocker lr stafylokocker ( kommer inte ihåg vilket) i alla fall det som kan ge bland annat hjärnhinneinflammation.

  • fennon

    Toka: hej på dig, vad kul med syskon så tätt. Visst var det planerat så också? Vet att det är jobbigt att hoppas innan men vi härinne hoppas åt dig!

    Bloody sunday: hej och välkommen hit o grattis till lillebror. Han är bara 6 dagar äldre än vår lilla tjej. Känner igen mig i allt du skriver men tycker att det har börjat att vända lite den senaste veckan. Går du o pratar med någon, typ kurator eller nåt?


    Malachis: kan du inte pumpa det bröstet för att hålla igång mjölkproduktionen? Testa med att hålla honom åt 'fel håll' när du ska amma på det bröstet. Jag gjorde det med Evelina några gånger när det verkade som för dig och konstigt nog så funkade det, men det kändes väldigt konstigt att hålla henne så.


    När det gäller sovning så hade vi fått in en bra rutin o Evelina sov i sin vagga, inga problem alls. Sedan blev hon förkyld o då ville vi ha koll på henne så då sov hon mellan oss och nu är det ingen ordning alls längre!

  • fennon

    Toka: lycka till idag, hoppas på bra besked och att den lill* vill visa upp sig från sin bästa sida. Tänker ni fråga om kön? Har för mig att ni inte gjorde det med Alvin?


    Ina: jag gjorde som humma skrev, sköt bara över från högra bröstet till det vänstra utan att vända på henne.

  • fennon

    LYF: det måste vara svårt att bemöta er killes tankar o funderingar, som du skriver så sörjer han ju också sin lillebror. De är väl svårt för dem att veta riktigt hur de blir med en liten bebis i huset, hon tar ju mycket tid från dig, så är det ju. Tid som han varit van vid att få. Har inte så mycket tips men att kanske försöka låta honom vara med så mycket som möjligt med att sköta om lillasyster?

  • fennon

    Wanel: vad trist att Samuel fått utslag men det är ju bara o testa att utesluta alla goda saker...undrar varför de inte får utslag av sånt som egentligen inte är så gott...?? Förstår att det är svårt att låta bli pepparkakor. Min mamma bakar världens godaste mjuka pepparkaka men den är rätt kryddig så den fick jag avstå eftersom Evelina varit lite känslig för kryddor. Hon blev väldigt gasig och då skrikig. Men det är bättre nu och vi hr slutat med Minifom också.


    Malachis: åh vilken fin kommentar av stora sonen, tänk om det vore så man kunde göra för att få dem tillbaka! Kan tänka att det inte är så lätt att få lugn o ro under amningen med en 3 åring hemma, men hoppas det snart fungerar bättre. Det är ju så smidigt med att amma, slippa hålla på o blanda o värma tillägg mm.


    Toka: grattis här oxå Skrattande

    Wilma: jag blev gravid igen i januari 07 och förlorade min son i maj 06, och lilla tjejen föddes den 26 september.

Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2