Inlägg från: shqiponjë |Visa alla inlägg
  • shqiponjë

    Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!

    är detta nationalsången?


    ">

  • shqiponjë
    Jeta skrev 2007-12-15 14:55:34 följande:
    JA gillar inte den! Fam Ndreca skrev 2007-12-15 14:54:57 följande:
    och jag förstår inteFundersam
  • shqiponjë

    Hej igen

    Upptäckte på vårt luciafirande att alla mammor delades i grupper (och jag fattade såklart inte och minglade MELLAN GRUPPERNA, fick lite svarta blickar)

    En grupp jag blev lite fasinerad av var det i toppen av pyramiden, "häftiga gruppen" för att bli med i den måste man tydligen ha en bugabo vagn eller vad den heter (nej jag tyckte inte den var fin men tydligen dyr) och man klär barnen i MOLO, Katvig, Småfolk, Laban och liknande, de enda som är viktigt är att det är dyrt...
    observera! INTE HM, Lindex eller några simpla katalog och gud förbjude!!!!!! BEGAGNAT!!! (alla mammor gör korstäcken när de hör detta ord!!)

    Är det så där ni bor???

    förlåt nu men jag kunde bara tänka detta när jag såg dom "era ungar är lika fula ändå.."
    (de var inte fula, inte alla iaf)

    är det så överallt???

  • shqiponjë

    ps, jag bryr mig inte om vad folk har för vagnar och kläder men att någon skulle vara bättre än någon annan för det kan jag inte förstå...

  • shqiponjë
    micorazón skrev 2007-12-15 15:42:19 följande:
    men vad delades in? Allltså avsiktligt..eller blev det så för att de reda kände varandra?
    nej, alla känner varandra mer eller mindre, de är en grupp för sakerna de har.. tycker att de är bättre...
  • shqiponjë
    shqiperi82 skrev 2007-12-15 16:04:08 följande:
    wihi. nu citerar jag mig själv. bara så ni förstår alltså jag anklagar INTE min man för att ha pratat med henne!!! var ngn annan som skojade med henne!!!!! Läste igenom vad jag skrivit och det verkade kanske som det!!! haha.... men så var det inte!!!
    albanska killar som känner min man httade mig på facebook och började skriva till mina tjejkompisar.. stängde ner min facebook...
  • shqiponjë
    Jeta skrev 2007-12-15 16:31:10 följande:
    imorgon ska jag och en manlig kollega till mig på ett hembesök hos en familj från kosova. har fått hennes journal för att läsa igenom och förberedda mig då för jag ska ju "tolka". Usch det är sån tragisk bakgrund så jag börjar lipa usch fyyyy vad människor får lida!!!
    tror inte jag skulle klara av att lämna det på jobbet, skulle nog klura på det hemma med.. förstår du vad jag menar?
  • shqiponjë

    kan inte förstå att de sedan kan gå och prata med andra albaner!?!?!

    men jag skulle ringa åt en albansk familj som vi känner till skolpsykologen och be henne skicka ett papper till advokaten och det slutade med att hon berättade detaljerat om dotterns problematik... Känndes inte bra, familjen måste ju berätta själva för vänner och bekanta om deras problem... De måste ju ha rätt till att bestämma själva vad de vill att andra ska veta..


    Jeta skrev 2007-12-15 16:40:17 följande:
    hur då menar du? Jag brukar ju inte påverkas så mycket när det gäller jobbet men detta känns så tufft! Men min kollega hade sagt att han skulle ha tolk med sig från den vanliga tolkförmedlingen men dem ville inte det för dem kände dem tolkarna och tyckte det var jobbigt att dem skulle få reda på deras problem och bakgrund liksom. Så han berättade för dem om mig och då hade dem blivit glada. Och jag känner inte att jag kan tacka nej liksom. Jag har ju sekretess och det har dem vanliga tolkarna också men jag har hört av andra vårdtagare om att tolkarna brukar prata med andra albaner om deras problem osv. Tycker detta är HEMSKT GRYMT!!! fyyyyy det är ju så kränkande och speciellt när man är i beroende ställning liksom Hoppas bara jag förstår vad dem säger. Jag brukar inte ha svårt att förstå kosovoalbaner men jag har nog svårare att prata tillbaka.Fam Ndreca skrev 2007-12-15 16:35:47 följande:
  • shqiponjë
    shqiperi82 skrev 2007-12-15 16:44:24 följande:


    underbar låt!!!!!!!! en av de finaste på albanska!!!!! ndarja e ndar eller??? att skiljas/delas på????
    hon är inte så ful heller..
  • shqiponjë
    MmmJennie skrev 2007-12-15 22:03:29 följande:
    Annah: Fan att vår parabol har spökat sen igår.. så kan tyvärr inte se på melodifestivalen =( Kanske har vårt kort i boxen gått ut.. får beställa nytt från albanien =)hehe kollar på pirates of the carribean på 4:an istället... =)
    vår parabol krånglade som 17 igår, men det var nåuppdateringar och när man gjort dom fick vi fler kanalerSkrattande
    kanske har ni samma??
Svar på tråden Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!