• Ankissen

    V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10

    Får jag vara här med er och hänga, fast jag bara har IBS? Min IBS är stress- och kostreslaterad. Mådde således skrutt natten efter julafton och hela juldagen för att jag ätit så mycket fet mat antar jag. Jag kan heller inte äta en hel påse chips eller en pizza eller nåt sånt och förvänta mig att må bra. Ett exempel på hur jag mår när jag mår dåligt:
    * illamående, på gränsen till kräkvarning
    * körig och fisig i magen
    * får gå på toa oftare, ca 4 gånger på en dag
    * slem i avföringen
    * lösare avföring, men aldrig diarré
    Det är illamåendet som är det jobbigaste för mig, då jag dessutom lider av kräkfobi. Stressen över att kräkas förvärrar IBS:en så det blir en ond cirkel vilket ibland leder till panikkänslor. Magkatarr har jag oxå, även om det är själva tarmen som bråkar mest vid stress.
    Fy fasen vad konstigt och skönt det kändes att skriva om detta. Inget jag brukar ropa ut i vanliga fall direkt.


    Mamma till världens sötaste Elliot
  • Ankissen
    Axelpaxel skrev 2007-12-28 18:48:19 följande:
    ankissen: hejsan jag är också ny här, har kankse också ibs, jag vet inte min diagnos än. Fast jag har blod i avföringen så då tror jag inte det kan vara ibs? eller vad säger ni andra som kanske vet?
    Hej Axelpaxel
    Jag har aldrig haft blod i min avföring, men däremot kan jag spricka när den kommer ut så det blöder av den anledningen...
    Mamma till världens sötaste Elliot
  • Ankissen
    jajjaB skrev 2008-01-05 06:47:32 följande:
    glömde skriva att nu är äntligen magsjukan väck från detta hus! men jag känner mig lite konstig i tarmen... det gör ont i bland... tänk om det inte var bra att ha magsjuka x 2???
    Tänkte bara ge en liten kommentar till detta inlägg från dig jajja! Jag har ju bara lite lindrig IBS och fick spysjukan i förrgår och kräktes på kvällen och natten. Igår hade jag diarréer på förmiddagen, men inget alls på eftermiddagen, mer än magvärk och GASER som inte var av denna värld! Så har det fortsatt även idag - ont i magen som kommer som en kramp och enorma gaser. Jag tror stenhårt att detta har med magsjukan att göra - tarmen måste ha massor med luft i sig efter all denna diarré. Vet inte om du har haft något som liknar mitt i din mage?
  • Ankissen

    Madde K: Min mage kan bete sig jätteskumt när jag ska göra stora A. Ibland krampa, ibland kan jag må döilla, så det är jättesvårt att säga om jag ska spy eller inte och allt löser sig och går över efter ett toabesök. Titta in i IBS-tråden här inne, för där har TS staplat upp alla IBS-symptom och se om sambon kan passa in?
    beta.familjeliv.se/Forum-4-46/m26449651.html

Svar på tråden V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10