Inlägg från: Starkast |Visa alla inlägg
  • Starkast

    V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10

    Fru U:
    Vad SKÖNT att få det gjort!

  • Starkast

    Tack Madde!
    Men varför har den här tråden varit borta för mig? Har den blivit flyttad eller nåt? I min dator finns den inte under hälsa längre iallafall. Fattar ingenting.

    För övrigt verkar stomiop. vara nära.
    känner mig deppad.

  • Starkast

    Tack Nalla.
    Jo. Pratat med min magdr. idag. Han tycker det är dags att ta det steget nu.
    Jag har ju hört så många bud under min utredning. Så därför, trots att vi pratat om det förut känns som en chock.
    Som om jag är helt inträngd i ett hörn med ett stup under.

    De undersökningarna som andra läkare har föreslagit tycker han inte spelar nån roll. De kan visa svart på vitt att tarmen inte fungerar. Vilket vi ju redan vet att den inte gör. Då har jag förlorat minst 1/2 år till av mitt liv och med största sannorlikhet står vi på samma ställe då som nu.
    Han sa att nu måste jag förstå att det här inte är hållbart längre. Det funkar inte att leva som jag gör nu. Något måste göras nu.

    Just nu sitter jag efter en kur med phosphoral(tarmundersökningsmedlet) för att försöka få ut nåt. Är så illamående och yr i bollen att jag inte kan titta på skärmen. Men måste förvilla skallen och försöka behålla detta hemska medlet. Det har varit i tarmen snart 3timmar utan att det gjort mer än bubblat imagen. Vilket har slutat. Snart verkar det komma uppvägen istället. Men det måste komma bakvägen, annars vill han lägga in mig imorgon. Och det är det sista jag vill.
    Buksmärtan börjar ta form.

  • Starkast

    Hej på er!
    Behöver era datakunskaper.
    Snälla hjälp mig att hitta allt ni kan om medicinen Kolkicin.
    Det är en medicin mot gikt, tillverkas av apoteksbolaget och finns inte med i FASS.

    Jag ska prova den som sista medicinalternativ och magdr. visste inte så mycket mer om den än att enligt en liten studie från -97 ska man inte bli gravid när man äter den samt att en biverkning är diareér.
    Han gav mig rådet att googla, vilkat han gjort för att finna denna lilla info, men trodde mer fanns att hitta.

    Samtidigt nu blir jag direkt uppsatt för besök på kirurgen för samtal kring op. För att spara tid om medicinen inte hjälper.

    Hoppas någon kan hitta mer än jag. Minns att det var någon av er tidigare som var en hejare på att hitta info

    kram

  • Starkast

    Tindras:
    Stå på dig om järndropp!!
    Det är något som är kostsamt för landstinget så det är för dem ett sista alternativ. Men stå på dig!!! Du får en helt annan livskvalitée när du får upp järnet. Som natt och dag.
    Men kan hända du får vara lite tuff som sagt.

  • Starkast

    Har inte orkat vara superaktiv här då allt mest känta pest o pina, så jag hoppar in här och nu

    fairyfloss:

    Jobbigt att inte kunna träna när det är det du vill. Man blir så frustrerad av att bli hindrad. Iallafall jag blir otroligt rastlös! Vill bara göra massor, men smärtan sätter stopp. Särskillt i maj/juni är det jobbigt när man verkligen är sugen på en springrunda....

    Nalla o trasig mage:

    Kul med fler hästtjejer!!!

    Jag klarar ingen egen häst längre, men min 6-åring går på travskolan med shettisar o russ. Där lär de sig både sköta, köra och rida. Nu mellan terminerna tar vi hand om ett av russen några dagar i veckan. Inget regelbundet, utan de dagar jag klarar. Han är som en hund. supersnäll så det är lagom för mig! När barnen rider kan jag hänga över honom som stöd när kroppen inte pallar längre, han är precis lagom stor! Och köra går ju bra, de är ju inte så starka dessa små så man behöver ju ingen mage

    Annars är det ju själva stallkänslan som jag saknat såååå då kvittar det om det är småponnyer. Och min 6-åriga son verkligen älskar hästar. Hoppas det håller i sig! 3-åringen tycker sådär. Han gillar lilla minishettisen, men annars stannar han gärna i klubbrummet och kikar i fönstret.

    I höstas fick jag avliva min gamle ponny, 27år gammal. Det kändes hårt. Vi har haft honom sen jag var bara 4år gammal. En sån personlighet... Han kom in i köket, åt hästkött, busade, vi simmade i sjön, tävlade upp i ponnyallsvenskan, på film har vi när han under ärevarvet drog iväg och hoppade över dressyrstaketet... Ja. Mycket kul har vi haft. Så att stå där och helt hysteriskt titta på när han fick sitt skott i pannan var nog det allra, allra värsta jag varit med om. Sista åren har jag ju heller inte klarat ta hand om honom utan lånat ut honom, vilket gett ett enormt samvete...

    Madde:skönt med B12:en.

    Efter mina järndropp får jag världens energikick ett par dagar, känns som hulken allra minst.

    Guslageran: Tror de flesta funderar över varför läkaren inte gjort det och det på en gång. Men de är inte alltid superlogiska utan mera inriktade på sin grej verkar det som. Hoppas det går bra och vad skönt att du fått diagnos så snabbt.

    Molle72:

    Hoppas allt går bra.

    Känner att jag inte ska klaga så. Är ju åtminstonde vuxen.

    Skickar all styrka och krafft jag har till henne.

    Kram på er alla!

  • Starkast

    Hej svejs!
    Är lite väck som vanligt.
    Nya medicinen har jag börjat med nu. Ingen jättetrevlig, men den funkar delvis iallafall!
    Magsmärtor x 1000. Ett illamående utöver det vanliga som förhindrar att jag lyckas klämma ner mer än 1/2 - 1 näringsdryck/dygn.
    Man kanske detta ger sig????
    som meningen var fick jag även biverkningen diareé vilket känns underbart (just nu iallafall) problemet är att inte ens flytande form kommer ut utan klyx som hjälp??? Fattar ingenting. kanske för att smärtan är så stor så muskelaturen inte slappnar av en tum??? Men tror att det far igenom med raketexpressen för hela 2kg har jag tappat på 2dygn???
    Fattar ingenting. Men det blir nog bra till slut ändå.
    Bara jag slipper förgiftning och leukemi på biverkningslistan är jag ännu nöjdare.

    På torsdag bär det av till Örebro på tryckmätning i ändtarmen.

    Mumlin: Vad skönt att allt är på rätt väg!!

    Fru U: Skönt att undersökningen är avklarad. Hoppas du snart får resultatet med.
    Om medicinerna, äter du de vanliga eller retarden? Annars rek. jag dig att prova. Jag äter tradolan retard och det är störtskönt med en tablett som håller i många timmar så man slipper "berg o dal banan" i smärtlindringen.
    Vet inte riktigt vad panodil forte är, men jag har panodil extend som oxå är långtidsverkande. Mycket bättre tycker jag.
    Jag har gjort gastroskopi under narkos.

    Mammasknodd: Alla behöver vi ventilera ut skiten imellanåt. På nåt sätt mår vi bättre sen. Eller hur?

    Lällas: hoppas drbesöket gick bra o att bebis inte är för avlägset.

    Madde: Jättefint! (visst får man väl fiska här inne med? )
    Tindras: såna "vänner" klarar man sig bra utan!

    Dalkulla:
    Skickar styrka till dig i din jobbiga situation.

    kram till er alla!
    nu väntar ett kokhett bad för att hoppas på lite smärtlindring.

  • Starkast

    Mammasknodd:
    Han verkar tänka en del din doktor. Kanske är han osäker på crohns? Men förstår din. Man blir enormt trött på all utredning, samtidigt som man innerst inne förstår att det är nödvändigt för att komma till rätt diagnos.

    Axelpaxel: En tryckmätning är när de kontrollerar funktionen, hur den delen av tarmen fungerar/inte fungerar.

    Mumlin: Tycker faktiskt du om någon är värd den uppvaktning du får! Det du har gått igenom tycker jag är helt enormt!!

    Kram och trevlig fredagkväll på er alla!

  • Starkast

    Lällas:
    Tror jag missade ditt braiga inlägg?! Vilken superläkare du har!!
    Tänk om alla läkare kunde se till hela människan och inte bara till en specifik kroppsdel. Vilken skillnad det skulle vara! (och vad det skulle korta vårdköerna...)
    Då är det bara att sätta igång och göka nu då Hoppas det tar sig snabbt så magen får börja växa!
    KRAM!

    Molle. Tycker ni är fantastiska hela familjen. Din 16-åring förstår jag du är stolt över. Som mamma blir man ju alldeles varm i hjärtat av en sån grej. Att man lixom lyckats med uppfostring etc. man ständigt har i bakhuvudet som förälder.
    Vad bra att ni får så mycket hjälp på sjukhuset och att Rebecca suger åt sig rubb och stubb. Hon är i en känslig ålder så förstår att det är just ärret hon tänker mycket på.
    Säg inte att du är självisk... Ibland behöver man stöd/skriva av sig, ibland är man bäst på att stödja. Det varierar. Så är det bara. Nu är det du som behöver allt stöd du kan få för att må bättre i en superjobbig situation.
    Jag har haft mitt barn på operationsbordet. En mindre op. än den Rebecca ska genomgå, men tror man har ungefär samma känslor när man måste lämna dem helt i deras händer.
    Vet inte vart åldersgränsen går, men jag fick vara med i op-salen och hålla honom i handen ända tills han var sövd och vara med när han blev väckt.

    Madde:
    I stort sätt det ända som slinker ner. Någon klunk vatten eller annan dricka ibland, men inte alla dagar.
    Jag mådde så dåligt en period och fick i mig den mängden under 3-4 månader pga att jag spydde upp allt. Var fortfarande på gyn då och fick mest höra att kroppen är fenomenal på att hushålla med sina resurser. Och jag överlevde ju, även om jag sov ca 18-20timmar/dygn. De tog inte mina tarmproblem på allvar där utan trodde det skulle ge med sig om de fick bukt med smärtan.
    Eftersom jag klarade mig då orkar jag inte riktigt bry mig nu heller. Har ju heller inte gått mer än 1 vecka lite drygt än och måste ju ändå prata med magdr. snart. Gör jag det nu kommer han ju troligen säga att jag måste sluta med medicinen. Den är ju min sista chans så vill prova lite till och hoppas det går över. Tack för att du bryr dig

    Kram på er alla!

Svar på tråden V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10