Inlägg från: TrasigMage |Visa alla inlägg
  • TrasigMage

    V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10

    slj, tråkigt med lille Lukas, att det överhuvudtaget ska behöva vara så, barn kan väl i alla fall få vara friska! Kram

    Tack, för alla svar om "Hur ni mår" när andra frågar, intressant. Det beror ju helt på vem man pratar med och så me... men det är jobbigt ibland. Likadant är det ju med alla läkarbesök och undersökningar som man har varit på, folk tycker att det är ens vardag så det är inget heller som man frågar.
    Men man märker ju vilka som är ens vänner, många stack när jag blev sjuk för många år sedan, de kan höra av sig ngn gång / månad eller mindre. Hur är det med er? Är det någon kvar som stöttar er? Min sambo och min familj är förstås helt underbara, men tröttnar ju med ibland. (Jag med!!) Oj, det var hemskt vad mycket jag fick ur mig nu...

    Nu ska jag hitta energi ngnstans och baka bullar som ska bli till semlor, min sambo fyllde år igår så det blir mer kalas i
    helgen

    Hoppas att vi alla här mår bättre snart med!

  • TrasigMage

    Landstinget reducerar kostanden av näringsddryck, jag betalar 120:- för en månadsförbrukning, kostar eg. ca 3000 tror jag.

    JennyF, bra att säga att man inte vill prata om det, brukar med säga som vanligt sen får de förstå det själva.

    Hoppas att ni alla får en bra helg, själv blir det kalas med semlor här hemma idag, sambon har fyllt år... Återtsår å se om semlorna blir goda, har aldrig gjort det själv innan...

    Kram till er alla!

  • TrasigMage

    hmm, försökte lägga in en bild på semlorna,men det gick inte - de blev jättegoda!! :)
    lär jag få lida för inatt eller imorgon :(

    JennyF, egenavgift på 1200??! Gör de det överallt? Ska snart betsälla igen, me det har jag inte råd med! Men det kanske är olika på olika ställen, hoppas det!

    Hoppas att ni alla har en bra helg!
    Kram

  • TrasigMage

    haha, tarmar breda som motorvägar, du ä ju kul du :) Ja, tänk om man hade haft det istället för ihoptjorvade saker :(

    jag har bara dåliga erfarenheter av koloskopi så det ska jag inte berätta. Men vill bara ge ett tips; jag har alltid fått phosphoral utskrivet när jag ska göra undersökningar, men får verkligen inte ner det så jag har hittat en räddare i nöden; Toilax, det funkar bra på mig i alla fall, brukar inte finnas framme på apoteket, men är i alla fall receptfritt, så det är bara att fråga.

    Hoppas att det går bra för dig!

  • TrasigMage

    Jag håller mig också mest med flytande kost, man blir ju mätt av näringsdryckerna så så långt är det ok. Problemet är bara när man äter ngt igen, så spricker tarmen/baken när jag är på toa, sen gör det jätteont och är svårläkt, men ibland vill man ju äta med!! så det får man väl ta

  • TrasigMage
    Starkast skrev 2008-02-05 14:13:07 följande:
    Trasigmage:Mitt stora problem är att när jag äter något får jag inte ont direkt. Eftersom tiden i min tarm är 5,6 dygn så tar det ju några dagar. Varenda gång gör jag samma misstag, inbillar mig att nu fungerar det! Fortsätter att äta lite varje dag och sen efter några dagar kommer problemen med full storm.Ibland tror jag tarmen står nära på helt still. Att klyx har svårt att komma ut, det har jag vant mig vid och det är ju ändå inte mer är 240ml. Men att ha någon liter vattenlavemang runtskvalpandes där inne, det är inte ett dugg skönt... Vill inte ta phosphoral en enda gång till *urk!* Så måste hålla mig borta från allt vad mat heter.Men det är ju SÅ TRÅKIGT!!
    Usch vad jobbigt du har det!! Jag har inte det riktigt så, jag har tur om det stannar 12 timmar, men då blir det riktigt jobbigt.
    usch, phosphoral är ett riktigt kräkmeddel, så det undviker man gärna!
    Förstår att du vill äta vanlig mat, man saknar det ibland!
  • TrasigMage
    TrasigMage skrev 2008-02-05 17:31:21 följande:
    Starkast skrev 2008-02-05 14:13:07 följande:
    Usch vad jobbigt du har det!! Jag har inte det riktigt så, jag har tur om det stannar 12 timmar, men då blir det riktigt jobbigt.usch, phosphoral är ett riktigt kräkmeddel, så det undviker man gärna!Förstår att du vill äta vanlig mat, man saknar det ibland!
    Citerar mig själv... Glömde skriva att jag får feberattacker när jag äter vanlig mat, mystiskt. Är det någon annan som får det?
  • TrasigMage
    fairyfloss skrev 2008-02-06 00:35:35 följande:
    Lilloppan: Jag kan inte heller dricka apelsinjuice, det glömde jag skriva . Jag tror det är nått med syran, men apelsinjuice ger min extremt toaspring, extremt snabbt. Samma sak med vin. TrasigMage: Feberattacker?! Det låter ju jätteläskigt! Har du frågat doktorn? Jag får inte det av att äta, men ibland när jag mår riktigt dåligt och springer på toa en hel dag så blir jag helt svettig och känner mig febrig (dock har jag aldrig kollar om jag verkligen är det). Ibland blir jag så varm att jag måste ta av mig kläderna i badrummet för att inte känna mig svimfärdig. När jag är så dålig så är det i princip medans jag äter som jag börjar spriga på toa, så det är ju matens fel ändå att det blir så.
    Jag har pratat med doktorn om det men de nonchalerar bara det, säger att de inte vet varför, kanske att kroppen reagerar så iom att man inte äter vanlig mat regelbundet. Men konstig reaktion att man får feber!
  • TrasigMage

    usch, vad dum man är!
    Sitter här å har jätteont :(
    Hade tänkt att bara ta flytande idag, för prövningen började i fm då jag skulle köra hem (6mil) min lille kusin som har sovit här i natt. trattar i mig massor av kramplösande å åker sen, funkar bra, dock fikar jag å äter lite där och tar mera kramplösande för att jag har ont. Har nu tagit mig hem (80 på 110 väg, inget mörkerseende!) har stoppat hela systemet som dock vill överarbeta, så har jätteont å massa reflux, tror att allt kommer upp istället :( men men så går det väl när man vill äta

    å jag som ville ut å rida imorgon!! :( men kanske ska ta allergitabletterna med (som jag inte tål pga laktosen) och ha en riktigt jävlig natt. Det är det nog värt när jag är ute å rider imorgon å tänker på det! kanske...

    Hopppas att alla ligger å sover nu!

    Tindras äiti; Hoppas att det har funkat bra för dig, och att du mår bättre snart! - ja, alla ni andra me :) Kraaaamar

Svar på tråden V.V.S-tråden. Våga vägra skov! Tråd nummer 10