Inlägg från: MiaMariah |Visa alla inlägg
  • MiaMariah

    Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.

    Det går ju att ställa två st bredvid varann om du behöver en lång..


  • MiaMariah
    miniGrynet skrev 2008-01-29 09:57:32 följande:
    Japp, har sett den också, men vi gillade inte priset...
    Nä, den är verkligen svindyr för en skohylla.. Men jag visste ju inte din limit Flört
    minibulan skrev 2008-01-29 09:57:35 följande:
    Vilka dyra skohyllor...för så lite jobb. Men fina förstås.Jag bor i närheten av ett finsnickeri som är superduktiga, bara lämna in en ritning och de fixar. Skulle inte kosta 1100;-.
    Verkligen dyr!
  • MiaMariah
    Hjorthan skrev 2008-01-29 21:35:25 följande:
    Hej tjejer! Kikar in lite snabbt, måste få lilltjejen i säng alldeles strax, hon somnade i bilen när vi var på väg för att hämta skåpet, så hon är ju superpigg nu.Vet ni vad - JAG ÄR KÄR!!!! I mitt skåp!!! Gu vad ytlig jag låter nu, men så är det. Och så har jag än en gång fått konstaterat att världen är bra liten! Jag tar det från början:Vi körde alltså iväg idag för att hämta skåpet. Föll direkt för gubben i familjen när han kom för att öppna en bom så vi kunde köra ända fram till höghuset de bodde i. Han var så charmig gubben!Hans fru visade sig vara helskön hon med. Och när jag fick se skåpet - jag kan lova att jag föll som en fura. Bilden på Blocket visade verkligen inte skåpet från sin bästa sida. Det är så himla fint i verkligheten (inte fint som i perfekt skick då, utan fint som i charmigt, shabby, gediget). Jag fick historien bakom också. Det var mannens föräldrar som hade köpt skåpet från en lokal möbelsnickare i Örkelljunga alldeles i början av 1900-talet. Skåpet är härligt rustikt, rejäla lådor, inget fuskbygge inte! Jag fick också en stor drickaflaska som det står Örkelljunga bryggeri på. De tyckte den hörde ihop med skåpet.När sedan min man och vår son kånkade ner detta astunga skåp (som tur var det delbart) från tredje våningen utan hiss ( ), stod jag och damen och pratade. Jag berättade att Andreas går i Helsingborg på gymnasiet, och då visade sig att det görhennes barnbarn också. Och då sa jag att Andreas går på naturvetenskapligt program och fick till svar - "vad lustigt, det gör vårt barnbarn också". När jag då sa att Andreas går en särskild naturvetenskaplig linje med inriktning på räddningstjänst tittade damen på mig och brast ut i gapskratt. Det visade sig att hennes barnbarn André går i min Andreas klass. Visst är världen bra liten. Gissa om André blir förvånad i morgon när Andreas säger till honom att han varit hos hans mormor och morfar! Sen visade det sig att ett annat av parets barnbarn går i nian på samma skola som vår andra son, Simon, går.Då sa vi samtidigt, damen och jag, att det måste varit förutbestämt att vi skulle ha det skåpet. De har ju haft annonsen ute sen december, och inte en enda hade ringt på det, förutom jag.Skåpet står nu hos mig pappa. Det behöver limmas på några ställen, och min pappa har långa limknektar som räcker över skåpet. Hoppas att han fixar det så snabbt som möjligt, för jag vill ha hem mitt skåp.Och de där gröna glasen, de får nog sitta kvar, de var inte alls så gräsliga i verkligheten som jag tyckte de var på bilden. JAG ÄR SÅ LYCKLIG!!!!!
    Vad härligt vännen!!!
  • MiaMariah

    Jag fick ett mail från en gullig tjej som öste beröm över en blogg hon varit inne på men inte hittar tillbaka till. Jag kan inte för mitt liv komma på vilken det är, det ringer en klocka långt bak i huvudet men får inte fram vilken blogg det är.

    "som bloggade hade gjort jättefina egna tavlor av träplank och på en stod det: "Det finaste vi någonsin gjort är du" Vet inte om det exakt stod så men den hängde ovanför en barnsäng."

    Nån som känner igen sig?


  • MiaMariah
    nublu skrev 2008-01-30 17:27:42 följande:
    Mia: Kan det vara Gemellis blogg?
    tack, jag ska fråga henne!
    Gullfina skrev 2008-01-30 17:50:40 följande:
    Jättefint!
    tack!
  • MiaMariah
    miniGrynet skrev 2008-01-30 20:10:38 följande:
    Idag var vi runt och jagade möbler... Helt utan lycka!! Så tråkigt, var inställda på att hitta något vi ville ha och fastnade för i alla fall, men icke... Såg någon som hade ett slagbord, vitt vid sin soffa, och vill nu också ha ett sånt!! Det var så himla fint! Minns inte vem det var, men det var någon blogg tror jag... Hoppades på att springa på ett sånt idag, men nix... Var på Myrorna och en antikaffär bla i jakt på våra möbelfynd. Någon som har tips på vart man kan hitta lite härliga möbler (gärna inte såååå dyrt! ) i Stockholmstrakten?
    Har inte nåt direkt tips tyvärr men det var kanske mimmi-magnolia.blogspot.com/ som du fann bordet hos?
Svar på tråden Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.