• Anonym (26aug)

    Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?

    Jag har en kompis som åkte fast för grov rattfylleri. Hon hade 1,4 % promille i kroppen. (Hon kännde sig inte full, men vem gör det när man har druckigt för mkt?)
    Hon hade dessutom inget körkort och körde mot rött.
    Hon fick gå på en del samtal mm innan rättegången så den var ungifär 2-3 månader efter händelsen. Detta va i våras. Dom yrkade på att hon skulle få 1 månads fängelse men fick istället en månads samhällstjänst. Hon är 22 år. Man kan även få fotbojja.
    Hon har ännu inte avtjänat sitt straff. (sveriges lagar alltså, måste ju vara ett skämt!)

    Tror inte din kille får tillbaka sitt körkort, iallafall inte på ett lååångt tag. Han får nog också gå och besöka AA eller liknande organisation.

    Skriver detta för att lungna den största oron, tänker inte kritisera här att din kille körde rattfull för det är ju faktiskt inte ditt fel, Säger bara att det var tur att ingen skadades.

  • Anonym (26aug)
    santos deluxe skrev 2008-01-13 08:21:33 följande:
    Familjeliv i sitt esse. Folk skriker, ALKOHOLIST, folk skriker, HAN KOMMER BLI EN DÅLIG PAPPA. Folk skriker Anonyma Alkoholister.Visst han gjorde bort sig, grovt. Han körde full, han är en jävla idiot. Men sitta och spekulera om han och hans alkoholskonsumption är ju bara idiotiskt.
    Haha! SÅ klockrent! Ja menar, Det är inte "alkolisten,dåliga pappan,idioten" som har skrivit den här tråden. Det är hans gravida FLICKVÄN som är orolig. hon vill ha råd och information om hur det kommer se ut för henne och hennes nya bebis i framtiden för att pappan klantade sig.
    Vem vet han kanske "vaknar" efter det här, ingen blev ju skadad!! (FL=men någon kunde ju ha blivit skadad!) jo visst, men nu blev ingen skadad. Tur var väl det!
  • Anonym (26aug)
    Anonym (:() skrev 2008-01-13 11:35:53 följande:
    Anonym (26aug) skrev 2008-01-13 10:11:00 följande: Ja, om du hade haft någon i din närhet som dött pga enrattfylleristidiot i trafiken som jag har så kanske skrattet hade fastant i halsen på dig. TS med kille ska vara tacksam att han kommer undan så billigt, vad straffet än blir... Skiter i om han "vaknar", han borde straffas hårt o aldrig få tillbaka sitt körkort. För mig e det ingen skillnad på någon som kört rattfull o dödat nån annan eller nån som haft turen att unvika det, handlar bara om TUR.
    haha det var ju precis det här jag menade. Säger man något här så blir det en massa påhopp. Jag har sagt precis som du, TUR att ingen blev skadad. Nej har inte mist någon i  en ratftylleri olycka, än en gång : TUR!
    Tyvärr så fungerar inte sveriges lagar så, han kommer få ett mildare straff än vad som anses vara rimligt. Det jag ville säga med min kommentar var att santos delux hade rätt med att alla (nästan iaf) ska köra med en massa påhopp istället för att svara på hennes fråga.Det bevisar du alldeles utmärkt här.  TS vet säkert att hennes kille inte skulle kört, inget hon kan göra åt det nu. Det hon skriver bevisar att hon inte "håller med" honom och hans påhitt!
  • Anonym (26aug)
    Anonym skrev 2008-01-15 18:12:42 följande:
    1.6 Pm är GROVrattfylla, även kommer han dömmas för grov vårslöshet i trafik eftersom han körde ner både staket och stolpe. Döms man till grov rattfylleri och grov vårslöshet så finns det tyvärr ingen annan utväg än fängelse. Finns bara 1 dokumenterat fall sen -95 som slapp fängelse då den människan led utav både psykiska och fysiska problem och var därför "tvingad" utav sitt tvång att åka hem i bilen. Så tyvärr, ser ingen annan utväg än fängelse.

    det där stämmer dock inte då jag skrev i en tidigare kommentar om min vän som åkte fast för grov rattfylla, olovlig körning (alltså utan körkort) plus att hon körde mott rött. Hon fick en månads sammhällstjänst. Och jag känner fler som har milda straff i sånna här situationer. Känner tillochme en kille som åkte fast för grov rattfylla och han hade heller inget körkort, ändå kunde han komma till polisstationen dagen efter han blivit tagen och hämta sin bil, utan körkort! Det här är inget jag ljuger ihop..


    Jag tycker inte att någon utav mina vänner gjort rätt och jag skulle aldrig göra som dom gjort i trafiken, det är inte det jag vill säga utan ville bara poängtera att du har faktiskt fel. det finns 100 tals som kommit undan med sammhällstjänst för grovrattfylla.

  • Anonym (26aug)
    Trajsan skrev 2008-01-18 08:00:51 följande:
    Anonym (26aug) skrev 2008-01-17 20:45:44 följande: Av vad jag har fått höra i både en rättssal och vad jag fått lära mig i skolan då jag läser juridik så finns det inga sådana fall. Personen ifråga måste ha ljugit för dig om sin PM-Halt för att verkfa "tuff" utav någon anledning. Finns ingen åklagare i hela Sverige som skulle lämna ut körkortet dagen efter till personen som kört rattfull. Det är ren och skär lögn
    du kanske inte läste vad jag skrev men han hade inget körkort men fick ändå hämta bilen, och jag såg han köra med sin bil dagen efter. Det finns alltså sånna fall. Har tillochmed läst rapporten. Sveriges straffssytem och lagar är skit och det visar sig ju här.
  • Anonym (26aug)
    Trajsan skrev 2008-01-18 07:57:56 följande:
    Tyvärr säger lagen annat när rattfyllan betraktas som grov. 1.6 PM är grovrattfylla. Som jag skrev tidigare så finns det bara 1 dokumenterat fall i sverige sedan -95 som slapp fängelse och det var under väldigt komplicerat. Mycket medicin, depritioner, tvång, panikångest med mera.Så, grov rattfylla = Fängelse.
    Fel fel FEL. finns flera fall som jag skrev innan. Min kompis tex!!!!
  • Anonym (26aug)
    Trajsan skrev 2008-01-18 08:25:46 följande:
    Anonym (26aug) skrev 2008-01-18 08:19:24 följande: Han otroligt svårt att tänka mig att det stämmer det du säger.Isf så är det varken dokumenterat utav åklagare eller dommare eftersom det inte finns något sådant dokumenterat fall.Håller med om att det är sjukt, för om fallet är så som du säger så har vi STORA brister i vårat rättssystem

    men snälla du jag ljuger inte, kolla kommentaren anonym (erik) skrev. det e ju i princip samma sak bara d att han hade körkort och det hade inte min vän. dom uppgifterna du har fått måste du ha tolkat fel eller vara helt galna.


    självklart är hon dömd av en dommare annars skulle hon ju inte få ett straff som den här gången var sammhällstjänst. 
    Här berättar jag mina vänners personliga erfarenheter och du tror mig inte? det är iaf ren fakta. 

  • Anonym (26aug)
    mittenavapril skrev 2008-01-19 17:44:02 följande:
    Jag är jurist och är en nörd för fakta. Om du säger att det bara finns ett fall dokumenterat så undrar jag hur du fått fram den informationen. Har du kollat alla tingsrätter i Sverige? (Nyfiken)

    vet inte varför det blir så i det här forumet men när man ska citera någon så kommer fel anv. namn upp. Dom senaste citaten är skrivna av Trajsan inte mig.
     

    alltså dom påståenden att det bara finns ett fall dokumenterat sen -95.....

    vet alltså inte vart hon har fått sin fakta ifrån.

Svar på tråden Åkt fast för rattfylla! Vad händer nu?