• 28april

    ~ Tassmetoden ~ - en mild sömnskola

    Rätt in bland favoriterna:)

    Didilej: Allt har funkat över förväntan:) Alla är som nya människor i våran lilla familj, så roligt:) Om det sedan är tack vare tassande, slut på nattamning, sova i vår säng igen eller helt enkelt att fasen är över så är jag tacksam att det är så mycket bättre. Jag gillar verkligen tassandet som metod. Det är bra att ha en fast rutin att hålla sig till men samtidigt en som är så snäll som det går.

    Nu när det då funkar så bra med nattning och ev uppvak på natten så börjar jag ju genast fundera på dagsömnen. Hur gör ni då?
    Somnar han själv då? Tassar ni annars?

  • 28april
    didilej skrev 2008-02-02 06:31:02 följande:
    Jag anser mig ha normalintelligens men faktum är att när du är riktigt, riktigt trött går det knappt att tänka längre. Då är det skönt att ha en "modell" att gå efter, att liksom _veta_ att du gör rätt. För liksom många andra föräldrar gjorde vi det felet att vi gjorde ALLT - vi vaggade, sjöng, köpte vyssanlulltassar, klappade, duttade, hade gossen i vår säng, hade gossen i egen säng... tja, man hinner med mycket då man är vaken halva nätterna Utan att inse, att det enda lillen ville var att veta ifall han var trygg och skulle våga sova. Sedan då vi berättade det åt honom (på ett sätt som han kunde ta till sig) var problemet löst
    Måste bara instämma. Så var det för oss, vi gjorde allt möjligt i desperation att få sova (och jag anser mig hyfsat intelligent;)). Däremot så hjälpte det enormt att hitta en "metod" som överensstämde med min/vår inställning istället för alla råd i stil med 5 mm eller liknande( som jag personligen aldrig skulle kunna genomföra). Metoden gav oss en tro på det vi gjorde och det gjorde också att min man och jag gjorde exakt likadant hela tiden. Rutinen tror jag verkligen hjälpte vår lille kille, han visste hela tiden att han var trygg och vad som skulle hända.
Svar på tråden ~ Tassmetoden ~ - en mild sömnskola