• D S

    ~ Tassmetoden ~ - en mild sömnskola

    Villrådig;
    jämfört med min dotter äter din son mycket. Min tjej äter kanske totalt 2,5-3 burkar yoghurt/gröt inkl några matskedar 8 mån mat. Hon är drygt 9 mån. Ammar ibland vid 4 på morgonen och sen ibland till frukost men oftast bara till kvällen.

    Hon gillar inte heller att vi rör henne när hon vaknar, om vi inte lyfter upp henne, men om man lägger hand på magen skriker hon helt hysteriskt. För att vi inte tar upp henne antar jag.

    Vi behöver också hjälp att få henne sova långa nätter igen. Har strulat sen hon var 6 mån. Innan dess sov hon 10 tim i sträck. Nu vaknar hon 01, somnar om i vår säng och 04 oftast vill hon amma då.

  • D S

    Hej,
    hur mycket skrik står ni ut med? Min tjej somnar bra på en kvart utan skrik om hon får somna i vår säng, sen lyfter vi över henne till sin säng. Om vi försöker lägga henne i spjälsängen direkt tjuter hon omedelbart, om jag lägger en hand på henne blir hon ännu mer hysterisk. Lyfta upp funkar, men sen börjar allt om när man lägger ner igen. Vad tror ni ska jag fokusera på att få henne somna om i sin säng först hon vaknar 1 till 2 ggr/natt, och sen köra på att hon ska somna i sin säng eller blir det fel ordning? Läste TS igen, det blir nog fel om hon ska känna igen sig, bara att ta ett djupt andetag och stå ut med att somna sent, hur länge ska man försöka tassa? Alltså om hon inte somnat efter en lång stund, jag befarar att vi skulle kunna hålla på i timmar...Envis dotter som älskar att prommenera i sängen.

  • D S

    Tack för alla tips, tyvärr kan vi inte ställa ihop vår säng med spjälsängen, verkar bra annars. Hon gillar att leka i sin säng, ett av bekymren tror jag, hon kopplar den inte till att sova.

  • D S

    Enigma, vad kul! Håller tummarna att det fortsätter.

    Kör med Mymlans förslag. Så här går det till hos oss. Lillan ammas i soffan cirka 18.30. Strax före sju in i sovrummet. Lillan sitter, kryper, står i vår säng i ca 10-15 min innan hon lägger sig på mage och somnar. Jag flyttar henne till sin säng. Runt 01 vaknar hon, somnar om i vår säng, ingen mat. Jag däckar också så hon blir inte flyttad tillbaks, dumt tycker jag. Fem vaknar hon och vill äta, ammas i sängen somnar om, flyttas ibland till sin säng, beror på min ork.

    Vill gärna sova hela nätter igen, som vi gjorde förr...Lillan sov bra fram till ca 6 mån hon är 9 mån nu.

    Står inte riktigt ut med att hon skriker länge så får väl köra på att flytta henne tidigare och tidigare till sin säng, samt lägga tillbaks henne på natten. Antar att jag inte kan tassa på natten förrän hon somnar i sin säng.

  • D S

    Villrdig och MiniFröberg;
    Antar att vi har jämngamla bebbar kanske, min dotter verkar ha resreflexen påslagen hela tiden, verkar ju inte ens behöva vara vaken för att sätta och ställa sig upp.

    I natt sov hon rätt bra första gången på månader. Hon reser ju sig och promenerar så fort hon hamnar i spjälsången. Så igårblev nattningen så här, amma (min tjej är trots ålder inte förtjust i mat) i soffan, ner i sängen, lillan upp och stod direkt, jätteglad! då gick jag ut för hon håller stenhårt i sängen så det går inte att lägga ner henne. Efter en stund blev hon ledsen och då släppte hon frivilligt, tog upp henne och höll till hon slutande gnälla, la ner henne och höll en hand på magen och en på ryggen i några minuter sen släppte jag (fick upprepa 3 ggr, då hon vred sig och blev ledsen),efter 3:e gången sov hon och hon sov till halv fyra, från 18:30. Vid halvfyra fick hon amma, sen körde jag processen ovan igen fast bara 2 ggr, sen sov hon till 6.15.

    Känns bra, fast jag vaknade 00 och halv tre (tider då hon brukar vakna). Satsar först på att få henne somna i sin säng och nästa steg blir amningen på morgonkvisten.

    Värsta hitills med metoden är all stryk min rygg tar, hur gör ni andra som har spjälsängen på nedersta? Det går ju inte att från nedläggning släppa och sticka in händerna genom spjälorna, för då står ju lillan upp innan man är klar, så det blir till att stå böjd, inget skönt.

  • D S

    Mamasnest; bara ett barn så kan inte tipsa om det. Men tycker att metoden känns bra för mig vilket gör att det är lätt att vara konsekvent jämfört med annat som jag prövat. Den är också snabbare till resultat åtminstone för oss än "somna utan gråt" som ju också är en "snäll" metod. Har bara kört i några dagar men igår sov lilltjejen 9 timmar i sträck innan uppvak, har nog inte hänt på nästan 4 månader.

    Villrådig, min är 9,5 mån. Hon skulle nog helst somna 18. Vaknar strax efter 6 oavsett insomning så där är de lika också!

  • D S

    I natt var det svårt, lillan jätteförkyld. Gick inte följa någon metod, hon var så ledsen. Får väl börja om i kväll...om hon mår bättre. Har svårt att släppa handen i tid märker jag, antingen för tidigt men oftast för sent tror jag, träna, träna. Lycka till alla! Åtminstone har första uppvaknande flyttasts från 24 till 02.30 alltid en framgång.

  • D S

    Nu kör jag tassning vid insomnande och uppvak när hon inte kräver bröstet, det märks! oftast vill hon amma en gång. På fredag ska jag börja med att inte amma på natten vi kan ju följas Mollysmamma.

  • D S

    Mamasnest; har du testat gröt på burk? Det äter min tjej, hon vägrar välling och pulvergröt.

    Ni som tassat längre än vi/jag tassar ni på dagen också? Min älskling somnar bara i vagnen dagtid, men idag orkade inte jag gå ut, tänkte testa och det gick över förväntan, hon lekte väl tio min i sängen, skrek blev upplyft, nerlagd, skrek igen, upplyft nerlagd och däckad.

    Borde väl sova själv nu, men ahr för mycket som jag vill göra. Kram på er alla.

    SaT skönt att höra den stora förbättringen på så kort tid, ger gott hopp.

  • D S

    Barn är skumma, vår tjej har sovit bra till 6 mån, somnat om själv fast hon somnat i famnen, men sen dess är hon som förbytt. Det är väl inte den "vanliga maten" men det var när vi började med smakisar som allt ställdes på ända.

Svar på tråden ~ Tassmetoden ~ - en mild sömnskola