Inlägg från: Majsan70 |Visa alla inlägg
  • Majsan70

    Mitt barn röker

    Jag tror inte på förbud, men jag har klargjort för mina barn vad jag tycker och varför. Vi har även tillsammans kommit fram till regler som skall gälla med just tobak och alkohol.

    Jag kommer inte bli arg om de börjar röka, men genast kommer våra gemensamt satta regler att träda in. Det är slut på månadspengar. Slut på presentpengar osv osv. Jag kommer inte att övningsköra med dem eller betala för deras övriga dlear i körkortet. Jag kommer inte heller att bjuda på några särskilda privilegier. Sen om det hjälper vet jag inte utan det återstår att se, men än så länge är det en morot och ingen av dem har varken provat det ena eller det andra i nuläget.

  • Majsan70
    Tenaj skrev 2008-05-05 14:46:45 följande:
    Majsan70 - Jag tror på ditt/ert sätt att göra "spelreglerna". Tror det är jätteviktigt att diskutera tobak och alkohol i tidig ålder. Många börjar ju röka i unga år. Själv rökte jag i 17 år men har varit rökfri i ca 1 år:)
    Jag tror oxå på det. Det har funkat hitintills i vart fall och vi har en öppen dialog. Jag tror framför allt att man inte skall estämma över barnets huvud i såna här saker. ( tror jag inte i nåt iofs) Sen tror jag på att ge små morötter oxå. Kallas även mutor ibland. *muahaha* Men framför allt att föregå med gott exempel o inte röka själv.
Svar på tråden Mitt barn röker