Inlägg från: Kinne79 |Visa alla inlägg
  • Kinne79

    Ikea Kök

    Okej, kanske lite dumma frågor men jag har ju aldrig renoverat kök (eller nåt annat heller för den delen) tidigare

    Måste blandaren vara på exakt samma ställe som den är nu eller kan man flytta den? - Blir lättast och billigast att ha den ungefär på samma ställe, men visst går det att flytta, krävs dock lite jobb.

    Hur fungerar en spishäll (utan ugn), liksom hur monterar man den?- Den kommer med en slags stickkontakt som man kopplar ihop med en kontakt i väggen. Det fixar elektrikern.

    Om man vill ha belysning i vitrinskåpen och ovanför diskbänken, ska man installera hela köket och sen ringa elektrikern eller i vilken ordning ska man göra vad? Vi kontaktade elektrikern innan.

    Samma med rörmokaren (som man väl måste ha för att koppla in diskmaskinen och blandaren?) Hmm, detta gjorde sambon efter stommarna var inne, men innan luckor och grejer.

    Om man anlitar elektriker och rörmokare, hur mycket av jobbet gör dom, t ex borrar dom hål för kablar osv eller måste man göra det själv? De borrar och donar, men dom städar inte

    Ska man kakla innan eller efter allt annat är färdigt? Efter

    Fläktarna man kan köpa på IKEA, behöver dom inte kopplas till nånting? Alltså är dom 100% fristående? Fläktarna är luriga på Ikea, det är inte alla som kan ha dom. Ni måste kolla vad ni har för system i er lägenhet och sedan kolla om det funkar med Ikeas.

  • Kinne79

    Det finns massor av olika fläktar tydligen, kolla vad det är ni har och fråga sen på Ikea om ni kan använda deras fläktar. Vi kunde inte ha Ikeas fläkt.

Svar på tråden Ikea Kök