Inlägg från: Elsie76 |Visa alla inlägg
  • Elsie76

    Ikea Kök

    Hänger gärna här!

    Har just planerat klart i ikeas planeringsverktyg. Vi ska bygga ett helt nytt kök i ett annat rum så vi kommer att ha kvar det gamla köket under tiden.
    Vi kommer sannolikt att ha ABSTRAKT luckor med TYDA handtag och svart mineralmönstrad laminat på bänkskivor.
    Jag är glad att jag låtit ritandet ta tid, i två månader har jag vridit och vänt och insett att när jag trott mig vara klar har jag inte varit det.
    Har haft turen att bolla med en köksexpert på ikea via mail, vi har mailat ritningar mellan oss och han har gett mig många bra tips och synvinklar jag själv inte haft.
    Nu funderar jag på om vi ska ha integrerad kyl och frys....hur tänker ni andra där? Har inte läst hela tråden såklart.
    Golv är en annan femma! Hur gör ni?

  • Elsie76

    Puff puff!

    Har hamnat i det läge att ritningen aldrig tycks bli klar. Jag börjar vrida och vända in absurdum! Nånstans måste man ju sätta punkt.

    Hur har ni gjort med hantagen? Har ni knoppar på hurtsarna och handtag på skåpen? Eller samma överallt? Jag funderar på att ha samma på alla skåp och lådhurtsar.

  • Elsie76

    Är också intresserad av att få veta mer om leveranstid.

    Pust, jag har börjat tveka om luckor. Har varit helt inne på ABSTRAKT tidigare men eftersom vi har ett litet hus vid havet så känns det mer naturligt med nåt lantligare. Abstrakt känns liksom innerstad....samtidigt måste man ju välja de luckor man känner mest för utan att behöva anpassa sig efter stuket på huset.
    Oj vad skönt det ska bli när detta är över!

  • Elsie76

    Tinna, jag skulle INTE satsa på att ha bänkskiva och golv i samma färg. Ta istället något som bryter av och ger bänkskivan lite egen karaktär, med valnöt skulle det sannolikt flyta ihop.
    Du var inne på grått, det tycker jag låter snyggt!

  • Elsie76

    I helgen blåste maken ut de rum som nu ska bli kök! Garderober utrivna, golvet borta, innertaket borta.....tidigare var det alltså två små mörka sovrum och en liten hall här, vilket var trist eftersom denna sektion av huset vätter mot havet. redan nu är allt så mycket ljusare. känns så spännande med allting!
    på lördag åker vi till ikea för att kolla igenom allt. STÅT-luckor är skitsnyggt! Vacklar lite på om jag ska ha ABSTRAKT. Vi får se.

  • Elsie76

    Nån med nåt bra tips på färg på klinker? Vår hall och kök kommer att flyta ihop litegrand. det blir alltså mörkbrunt golv till vita luckor och svarta bänkskivor. Men i hallen ska en liten plätt ha klinker. Grått kanske? Stora eller små rutor? Jag är kass på detta med klinker.

  • Elsie76

    Puffar upp.

    Hur går det för er alla?
    Vi har nu blåst ut allt som finns i de två rum som ska bli hall och kök. Nu gäller det att leva lite provisoriskt några månader.
    Nu när man får nytt kök vill man ju ha lite nytt porslin och grejer också, fler än jag som tänker så? Satt på nätet igår och knåpade ihop en önskelista. Kan tipsa om www.danskdesign.nu

  • Elsie76

    Var och kikade i lördags för att kolla att vi verkligen vill göra de val vi gjort och vi är överens. Det blir Abstrakt lucka med Tyda handtag. Integrerad kyl, frys och diskmaskin. Negativt att kylen och frysen blir mindre men vi tänker att det estetiska får gå före... Samt att vi har ännu mindre nu så vi kommer att uppleva det som lyx.
    Dock blir det inte ho och blandare från ikea, det verkar helskröpligt.

Svar på tråden Ikea Kök