Inlägg från: Dundermamman |Visa alla inlägg
  • Dundermamman

    Ikea Kök

    Tussan05 skrev 2008-04-17 11:04:45 följande:
     Här börjar det arta sig i tillbygget minsann. I dag kommer ett par kompisar och ska hjälpa maken sätta tak i köket och matrummet, jag har spacklat för fullt och om någon vecka blir det golvet som ska flytspacklas (golvvärme). Känns gött att ha kommit så längt.
    Härligt att det börja dra ihop sig hemma hos dig...du har varit läänge i planeringsstadiet menar jag FlörtKyss!
    Hojta till när du har nya bilder, jag är ju också nyfiken !!!
  • Dundermamman
    Tussan05 skrev 2008-04-17 13:25:01 följande:
    Ja det har tagit lite tid pga sjukdom och annat krafs. Klart jag hojtar! har ju lovat dig en kopp i det nya köket också ju
    Ja tack, det ska bli trevligt
  • Dundermamman
    Kravmärkt skrev 2008-04-18 22:37:05 följande:
    Hej alla ahr lagt upp lite nya ritningar som jag gjort med IKEA-Homeplanner ifall nån är intresserad av att se hur mitt kommer se ut. Vi hade alltså tidigare en vägg vid spisen men har nu slagit ner den för att få lite öppnare (köket var mycket litet med få möjligheter att röra sig). Vi kommer inte att köpa häll och bänkskiva på IKEA därför så finns detssa inte med i beskrivningen samma gäller kyl/frys som vi spar sen innan.Trevlig helg alla hoppas ni får nåt gjort det ska fan jag
    Jag är också nyfiken på ditt kommande kök...men jag hittar inget galleri hos dig ...
  • Dundermamman
    Kravmärkt skrev 2008-04-20 22:53:14 följande:
    Vilket projekt! Va roligt! Nu funkar mitt bildgaller, kan ju vara bra att lägga till det liksom
    Åhh, härligt kök...blir nog tjusigt när det är klart!
    Siktar du på Ikea´s runda, frihängande fläkt? Den är superläcker !
  • Dundermamman
    maccadam skrev 2008-04-21 09:14:24 följande:
    håller på med vårat kök nu och har väntat på bänkskivorna i över en månad ja vad händer då. Vi fick hem dom i fredags REPIGA fick även med en 60cm lucka till högskåp och den e kantstött blir så trött ikea ibland har redan varit nere och bytt en massa andra saker.
    Gahh, vad det måste vara trist när man väntat och längtat !!
    Vad jag har förstått så är det oftast inte Ikea´s fel när bänkskivorna är repiga utan åkeriets/budbilens oaktsamhet!
    Var emballaget helt så är det dock Ikea´s fel...de byter ju ut dom men det är ju trist att behöva vänta ytterliggare 4-5 veckor på nya !
  • Dundermamman

    Vi beställde köket och fick 2 leveranstider, 2 veckor för själva köket och 5 veckor för de måttbeställda bänkskivorna! Ville vi bara betala en hemkörning så fick vi ta allt efter 5 veckor, men vi tyckte 2 leveranser lät bra!

    När köket var beställt slet vi ut det gamla köket, bytte fönster, rev vägg mellan kök och hall, svärfar som är elektriker drog om elen, vi satte nytt innertak, la parkettgolvet i kök & hall + klinkade vid ytterdörren, målade och tapetserade en fondvägg!
    Det var precis klart när köket kom efter 2 veckor!
    Rörmokare behövdes inte eftersom vi har kvar vattnet på samma ställe som tidigare!

    Sedan pysslade vi med att sätta upp inredningen och alla vitvaror förutom induktionshällen som skulle sitta i bänkskivan. Vi var klara bara några dagar innan bänkskivorna kom så allt flöt perfekt
    Därefter var det i princip bara lite småpyssel kvar såsom installera induktionshällen, kakla, spika lister mm.

    Hela vår köksrenovering tog 5 veckor från början till slut!

  • Dundermamman
    maccadam skrev 2008-04-21 11:41:36 följande:
    Åkeriet beklagade så hemskt mkt men berättade att det är ikea som packar bilarna så de levererar bara. Embalaget var trasigt när vi fick den. Jo det är så grymt tråkigt eftersom det bara är det kvar innan vi kan kakla och göra färdigt plus att vi skall ha en bebis inom 2 veckor och då måste köket vara färdigt. Får väl se hur det går.
    Åhh, vad trist...vet ju själv hur man längtade efter att det skulle bli klart!
    Vad säger de på Ikea då?

    Hur som helst....lycka till med bebisen
  • Dundermamman
    LiNdA med SaBiNa o JoPPe skrev 2008-04-21 20:27:20 följande:
    Vad är det för rekomenderat mått mellan diskbänk och väggskåp?
    Vi har 50 cm, då passar under- och överskåpens totala höjd tillsammans med ugns/micro-högskåpet perfekt
  • Dundermamman
    vindvissla skrev 2008-04-22 23:28:20 följande:
    Hej! Nu har jag inte läst alla sidorna men jag tänker snart köpa ett IKEA kök. Jag vill dock ha spisen i ett hörn och ett skåp ovanför. Grejjen är att det verkar inte finnas hörnskåp för fläktar. Kan man köpa ett vanligt hörnskåp och gör-det-själva in fläkten? Det kan väl inte vara så svårt tänker jag...
    Kul att det är så många som gillar Ikea-kök

    Tyvärr Ikea´s hörnskåp (överskåp) är på tok för litet att ha en fläkt under!
    Mitt råd är att prata med personalen på köksavdelningen om en passande lösning!
  • Dundermamman
    vindvissla skrev 2008-04-23 23:17:07 följande:
    Ja jag ska prata med personalen, mitt problem är att jag bor 5 timmar från närmsta IKEA så det måste bli rätt med det samma. Bor på Irland. Men jag ska hem till Sverige nästa vecka så då tänkte jag smita in och kolla. Men är de på tok för små är det ju ingen bra idé. Jag kanske kan köpa en lucka bara och ett skåp nån annan stans ifrån. Anledningen till att jag vill ha skåp är att det kommer se mer homogent ut, har inte så hemskt mycket överskåp och vill inte att det ska se hattigt ut.
    Kan du inte be ett snickeri göra själva stommen till ett större hörnskåp och sedan köpa passande lucka/luckor och gångjärn på från Ikea?
    Eller om ni är händiga kanske ni fixar en stomme själva Fundersam...

    Jag håller nog med dig... om du ska ha överskåp på bägge sidor om hörnspisen, blir det snyggast med "inbyggd" fläkt!
  • Dundermamman
    Innerjoin skrev 2008-04-26 23:21:34 följande:
    Oj, vilken passande tråd! Vi sliter just nu med köket....Någon mer än vi som valt Solärluckan (den utan handtag), vi är sjukt nöjda med vårt (det som är uppe) Idag har make och svärfar hållt på 12 (!) timmar med bla bänkskivan, avlopssslangar osvJag och några av barnen rymde fältet....Vad skulle ni valt för kakel, eller tapet +glas? Vi har valt den mörka laminatskivan med rostfria kanter, vitvarorna är rostfria/svarta. Väggarna kommer att tapetseras ljust grå.Måste också berömma Ikea, allt har gått så smärtfritt! Allt kom på rätt dag, allt är supersmidigt att montera - kommer att rekommendera alla att Ikeakök är super!
    Jag hade nog valt ett ljust grått kakel till den vita luckan med mörka bänkskivor! Vitt kakel blir sällan bra till ett vitt kök, då kommer antingen kaklet eller luckorna att se "smutsiga" ut... 
    Istället för att ha mycket färg på kakel kan jag tycka det är bättre med en klar accentfärg på gardiner, ljuslyktor, skålar mm.

    Håller med ang. Ikea
    Det gick jättesmidigt för oss också!
    Håller nu på att övertala svärföräldrarna att de ska byta ut sitt tråkiga 60-tals kök
  • Dundermamman
    Elsie76 skrev 2008-05-13 08:16:58 följande:
    Nån med nåt bra tips på färg på klinker? Vår hall och kök kommer att flyta ihop litegrand. det blir alltså mörkbrunt golv till vita luckor och svarta bänkskivor. Men i hallen ska en liten plätt ha klinker. Grått kanske? Stora eller små rutor? Jag är kass på detta med klinker.
    Kika gärna in i mitt galleri... där finns det bilder på våra klinkers i hallen!
    Vi har öppnat upp mellan kök och hall och la därför ekparkett även i hallen vid köksrenoveringen. Vid ytterdörren blev det tumlad marmor (10x10 cm) med en blankpolerad kompassros som dekoration!
  • Dundermamman
    BimBims Mamma skrev 2008-05-29 23:24:35 följande:
    Jag har ritat upp hur vårt kök troligtvis kommer se ut.Det är ju lidingö vit vi bestämde oss för efter många om och men Det kommer vara en vägg "förbi " kyl/frysen nån meter sen öppet ut mot det stora vardagsrummet.Vi kommer ju ha granitgolv i hela huset så då blir det såklart granitbänkar med. Svarta tror jag. Ni kan väl säga vad ni tycker om ni har lust. Både bra och dåliga saker.Kommer inte ha nåt matbord eller nåt i köket utan det kommer bara vara öppna ytor resten.www.familjeliv.se/hem/bimbims_mamma/galleri.p...
    Min första tanke var OJ, vad mycket bänkyta!! Härligt med så stort kök
    Tror det blir jättesnyggt med svarta granitbänkar till allt det vita! Det ville jag också haft men tyvärr fick jag avstå pga att skivorna skulle kostat lika mycket som alla skåpen gjorde tillsammans , men men det är historia nu .

    Vilka handtag eller knoppar har du tänkt dig till Lidingö-luckan?
    Vitvaror i vitt, rostfritt, aluminium, svart...?

    En sak som jag dock funderar på ang. ditt kök är avslutningshyllorna i hörnen.... verkar enligt mig inte så praktiskt...svåråtkomliga på något vis Fundersam...
    Jag hade nog satt ett hörnskåp istället och en täcksida som avslut!

    Diskbänken antar jag blir under fönstret, till höger om diskmaskinen?

    Ska bli kul att se bilder på det färdiga köket
  • Dundermamman
    Svar på #360
    Jo du, då förstår jag att du ska ha stenskivor

    Vårt kök är Ikes Nexus i ek, men jag ville inte ha vitrinluckorna som hörde till Nexus...de är med en aluminiumprofil och det hade sett helknäppt ut till våra rostfria vitvaror!
    Därför blev det Tidaholms vitrinluckor!  Jag är ingen älskare av spröjs så de är perfekta för mig . Tidaholm har ju frostade rutor i glaset istället för spröjs!
Svar på tråden Ikea Kök