• Peand

    Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......

    Här väntas det också....
    Vet inte hur många gånger jag har kollat så att ansökan är rätt och nu får jag visst några extra dagar att kolla på. Gäller ju att de ligger rätt i prioriteringen annars kan det ju bli galet.

    Försöker dessutom få tag på en levande människa på antagningen så jag blev glad över dessa extra dagar. Har skickat in två betyg, det ena är reggat och syns och det andra var ett terminsbetyg där jag har en behörighet som jag vill ha med. Men det syns inte. Har läst på studera.nu alla alla behörigheter syns inte men HUR ska man då veta om de har kommit fram? Borde stå någonstans att ex betyg i samhällskunskap finns och sedan inget mer. Nu kan det ju lika gärna ha tappats bort och då missar jag ju ansökan.
    Men, nu har jag ju tre dagar till på mig att försöka få tag på en människa som kan bekräfta att allt är ok. Skönt.

    Vad jag har sökt? SSK i Falun förstås Flört

  • Peand
    Mama Law skrev 2008-04-15 12:35:43 följande:
    Ja det är bra att dom har förlängt ansökan nåra extra dagar va ju nästan omöjligt att kolla utbildningar igår och idag... Hoppas du får tag i dom så att du vet men som det stod på hemsidan på studera så är dom totalt ner ringda!
    Tack jag vet det Skrattande
    Om man ens kommer fram så de svarar så säger en man bara att det är många som ringer nu vad god pröva senare. Så det finns inte ens en lång kö att stå i.... Bara att pröva gång på gång på gång.
    har du lagt till någon mer utbildning eller är du färdig i valet?
  • Peand
    Mama Law skrev 2008-04-15 12:45:00 följande:
    Jag har valt klart men egentligen finns bara ett alternativ och det är falun det är dit jag vill och dit jag ska. Du då har du lagt till nå mer!!! Konstigt att dom inte syns, hoppas verkligen att hp kommer synas direkt annars kommer jag bli arg!!
    HP kommer in direkt, men det är ju när dessa 4 veckor har gått, dock ser vi det liiiite tidigare än det kommer i brevlådan.
    Jag har lagt till en massa, tror jag är uppe i 10 ansökningar nu. MEN det finns egentligen bara ett alternativ, de andra är plan b-ö Skrattande
    Måste rusa nu, ska vara på engelska lektion om tio minuter...
  • Peand

    Äntligen fick jag tag på antagningen och mitt intyg på samhällskunskapen är inne. Så nu kan jag slappna av och luta mig bakåt i fåtöljen och vänta på att antagningsbeskedet skall komma "snart" Skrattande

  • Peand
    Alvi skrev 2008-04-17 16:29:12 följande:
    Ringde antagningsenheten idag och fick reda på att det är ca 75 sökanden på 30 platser... Gaaaah!!
    OJ då är det till att hålla tummarna nu då. Hoppas att du blir en av de där 30.
    Mama Law skrev 2008-04-17 13:10:14 följande:
    va bra att du fick tag på dom. känns som en hel evighet innan man får antagningsbeskedet.
    Japp, nu är det bara att rulla tummarna och vänta på att beskedet skall komma.
  • Peand
    Mama Law skrev 2008-04-17 17:37:39 följande:
    Japp men känns som om vi bara klarar att komma över hp poängen för att komma in så är vi där!!! Luscious Målet är ju att bli Bm i slutändan!!!!
    Men det är klart att vi gör, vi har ju bokat lunchen och allt Skrattande Annars får vi skicka in en protest lista på att vi ska komma in. Ska de nu ut och fixa lite högre lön åt oss så måste vi ju komma in.
  • Peand
    Skrattande
    PuMaMoRsAn skrev 2008-04-17 17:47:05 följande:
    Här e en till som väntar... Men problemet e att ag abra sökt på ställen som innebär tt jag och mina 2 barn måste flytta härifrån. (går inte pendla 40 mil om dagen)Men ma kan ju inte förvänta sej att man kommer in! Alltså säga upp lägenhet, jobb, dagis osv osv!!JULI är ALLDELES FÖR SENT ATT FÅ VETA
    Ja ser man det så är ju juli alldeles för sent. Vad spännanden... Vad har du sökt för utbildning då?
    Mama Law skrev 2008-04-17 17:47:12 följande:
    Ja precis helt sant ska bli gott med lite kines mat, ser väldans mycke fram emot det. Men om jag inte kommer in så kommer jag iaf ner och äter och tröst shoppar lite  
    Kommer vi inte in tar vi en riktigt tröstnings dag i Falun, med både shopping och friterade bananer
  • Peand
    Mama Law skrev 2008-04-17 19:03:34 följande:
    Sååå kul att det är så många som sökt in och hittar hit och vilken spridning av ämnen som vill läsas gör det ännu roligare måste jag säga!!!!!
    Då kan det blir lite rolig underhållning nu när vi snart räknar ner dagarna....
  • Peand
    tvåsmå skrev 2008-04-17 19:09:51 följande:
    Väntar också... känns sent i juli (OM man blir antagen i första urvalet, kan ju dröja till andra också) om man ska hinna ordna med ledighet från jobb, dagistider, osv. Det borde gå att effektivisera arbetet för att kunna ge besked i juli då alla kompletterat med sina gymnasiebetyg. Åtminstone skulle man kunna ge besked tidigare i de kvotgrupper som inte bygger på gymnasiebetygen... eller?
    JA det är ju nästa problem. För OM man inte blir antagen i första urvalet blir ju beskedet betydligt senare, och missar man där med kan man ju bli en reserv som kommer in dagarna innan skolan börjar. Nä, det fixar jag inte. Måste komma in på första urvalet...
  • Peand
    PuMaMoRsAn skrev 2008-04-17 19:12:31 följande:
    Petra: Jag har sökt IMER (internationell migration och etniska relationer) I första hand sedan 6 socionomutbildningar
    Vad spännande det lät! Socionomutb. är inte i Örebro möjligtvis???Flört
    Tecken skrev 2008-04-17 19:15:03 följande:
    Jag har ju sån tur som har platsgaranti på de flesta kurserna jag sökt (skumma strökurser, som jag bara ska läsa för att jag själv vill). Men på en del är det inte det... Dock har jag en sån tur att jag bor i Stockholm och de flesta kurser jag sökt finns tillgängliga här. Förutom en, som är på distans Men jag är nyfiken iaf! Jag har en examen redan, nu "samlar" jag bara högskolepoäng.
    Vad skönt att sitta ganska så säkert, då kan man ju bara vänta utan ångesten...
    Mama Law skrev 2008-04-17 19:16:30 följande:
    Ja håller fullständigt med!
    Du vännen, när beskedet kommer i början av Juli och när vi sitter där med våra JA, då ska vi fira med lite champagne på distans, eller hur?
    kanaan skrev 2008-04-17 19:16:51 följande:
    Jag har sökt in till Högskolan i Jönköping! Internationellt arbete, tydligen ett nytt program som är som SKRÄDDARSYTT för mig. :) Jag har letat och letat efter något liknande (som jag har behörighet till) och äntligen :)
    Vad häftigt att få ett alldels eget program. Fantastiskt att det går att göra...
Svar på tråden Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......