Inlägg från: mammatillvictor |Visa alla inlägg
  • mammatillvictor

    Någon här som fått avslag pga av ålder?

    Cerdrica skrev 2008-04-26 22:22:57 följande:
    Varför orkar man bättre med två revolterade tonåringar än en om man är närmre 65?! Alltså, varför ska man inte kunna få ETT barn om man är över 45 men däremot ett andra barn? Det förstår jag verkligen inte. Två tonåringar är väl ändå värre än en? Det tyckte jag var ett otroligt dåligt argument och det är ju fruktansvärt mot de par som blir helt barnlösa för att de råkat bli 45 innan de adopterar FÖRSTA barnet, men hade det varit ANDRA barnet... Nä, det där var otroligt motsägelsefullt tycker jag, hoppas verkligen inte det ser ut så på många håll i landet.
    Vill också veta....
  • mammatillvictor
    Manchester skrev 2008-04-26 23:02:27 följande:
    Det handlar väl inte främst om att man ska ha två tonåringar som revolterar samtidigt, utan mer om att chocken med att för första gången ha en tonåring ska komma när man är lite yngre än pensionsåldern. Dessutom handlar det om att sätta barnperspektivet före vuxenperspektivet. Att låta barn få syskon väger tyngre än att låta barnlösa vuxna få barn. Det är ju inte så att folk i 45-årsåldern borde bli förvånade vare sig över att det är svårt att få bio-barn eller att de är för sent ute när det gäller adoption. Är man en bit över 40 får man nog inse att det börjar bli bråttom.
    Men borde det inte vara tuffare att ta hand om två barn (tonåringar) ensam än ett barn om den ene som te x är den äldre av föräldrarna är gammal och trött eller går bort tidigt....förstår inte riktigt....visst kan jag nog tro att andra barnet man får inte testas lika mycket som första barnet då man kanske är lite mer på helspänn men barnen är ju individer och det kan ju vara så att första barnet varit jättelugnt och snällt medan barn nummer två är sjövild.....så det är ju inget som säger att barn nummer två är lättare och då står man där med två barn som måste skötas om vilket borde vara jobbigare än att ha ett barn som kräver uppmärksamhet....
  • mammatillvictor
    Cerdrica skrev 2008-04-27 12:00:19 följande:
    Fast jag tycker personligen inte att man kan jämföra äldre barn som kom för 30-40 år sedan med lite äldre barn som kommer idag. Idag är nog de flesta adoptivföräldrar bättre pålästa och utbildade angående anknytning, hur viktig barnens bakgrund är, kring språk och annat. Dessutom är Sverige ett mycket mer mångkulturellt land idag. Många av de som adopterar är själva invandrare eller åtminstone andra generationens invandrare. Vi ser ju även här adoptivföräldrar som själva är adopterade. Jag tror (och hoppas så klart) att adopterade barn som växter upp idag mår bättre än de som adopterades för 30 eller mer år sedan, oavsett vilken ålder de var när de kom till sin nya familj.  
    Amen!
  • mammatillvictor
    en glad skrev 2008-04-27 12:37:09 följande:
    Svar på #33"Idag är nog de flesta adoptivföräldrar bättre pålästa och utbildade angående anknytning, hur viktig barnens bakgrund är, kring språk och annat. Dessutom är Sverige ett mycket mer mångkulturellt land idag." "Många av de som adopterar är själva invandrare eller åtminstone andra generationens invandrare." Invandrare är klart underreprensenterade bland adoptanter, deras adoptioner handlar oftast om kända barn (vanligen släktingbarn)"Vi ser ju även här adoptivföräldrar som själva är adopterade."Ja, _dom_ är överrrepresenterade! Och det ser jag som ett gott betyg åt adoptionsverksamheten!"Jag tror (och hoppas så klart) att adopterade barn som växter upp idag mår bättre än de som adopterades för 30 eller mer år sedan, oavsett vilken ålder de var när de kom till sin nya familj."- Det som är bekymmersamt är att oavsett kloka föräldrar förefaller det svårt att reparera allt som gått snett i tidig ålder, det har forskning beträffande biologiska barn som råkat ut för tidiga trauman lärt oss... Och ju längre man vistas i en miljö med svår omsorgssvikt desto svårare kan man anta att skadorna blir...Men visst - adoptivföräldrar har generellt sett bättre förutsättningar idag - och _det_ är hoppfullt!
    Jag känner flera som är invandrare och fler och fler adopterade adopterar idag, pratade med vår hemutredare om detta i förra veckan och hon bekräftade detta, att det ökar, inte särskilt konstigt då det bor många invandrare i Sverige som kan tänka sig att adoptera ett barn och likaså så har ju de som adopterades till Sverige på 70-talet te x nu börjat bilda familjer och därför ser man nu att fler och fler adopterade adopterar själva nu.
Svar på tråden Någon här som fått avslag pga av ålder?