• escorpito

    Vasa - Kristinestad 9

    Grattis till jobbet, Lindilididda! Låter ju jättespännande !

    Flera här som har jobbat eller har bekanta som jobbar/jobbat på Minimani, det har jag också gjort ! Fast det börjar bli evigheter sen nu... Jobbade där mellan december -00 till september -03. Så hon som du, Strutin, skriver om vet jag nog vem är . Hon började där då jag jobbat där en tid. Men du har antagligen jobbat där sedan jag slutade..?

    Här flyter dagarna på, kan inte fatta att vår lillkille blir 8 mån på fredag!! Han är ganska gnällig nu; har sin 7:e tand(!!) på kommande och börjar bli frustrerad över att inte kunna förflytta sig. Han har ju suttit utan stöd sedan 5 1/2 mån och vi FÖRSÖKER ha honom på mage, men han blir bara såååå arg!! En liten stund går det, men int vill jag ju ha honom på mage då han vrålar heller... Ganska sköna morgnar har vi nu sedan han kom på att man kan somna om bara man får en mjölkflaska där sex-tiden , så nu vaknar vi runt 07.30, betydligt bättre än kl 06..

    Nää nu börjar det vara dags för dagens andra kaffemugg och dagens dos av Glamour .

  • escorpito

    Strutin, visst vet jag vem din mamma är då!! Tänk vad världen är liten.. ! Jag kommer nog ihåg dig lite också, men int känner jag alls igen dig på fotot i ditt galleri.. Men det börjar ju bli några år sedan vi jobbade tillsammans. Jag jobba både i kassan och i infon och på den tiden hade jag också långt blont hår ...om jag inte kommer ihåg fel... Jag förstår att din mamma inte orkade vara kassaförman; det sku int jag ha velat vara heller. Hon var alldeles för snäll och försökte tillgodose allas behov och vi bara gnällde å på om när vi ville och inte ville jobba... . Kommer aldrig att glömma då hon köpte en bakelse till mig för att jag inte gick på sjukledigt då min arm var överansträngd inför en villaavslutning. Tala om att uppskatta personalen ! Det är ju annars inte så vanligt på Minimani...

  • escorpito

    Har nån tips om vad man kan göra med röda vinbär?? Jag har en hel del i frysen; tänker varje år jag plockar och lägger dem dit att jag ska ta upp och äta då jag blir snål på nå't gott...ha,ha.. Om man är sugen på nå't gott finns det ju nog bättre än frysta röda vinbär . Jag laga just rödvinbärskräm och så brukar jag ibland laga "Manna Bärskum" som jag hitta här på FL i österbottningarnas receptsamling, men finns det nå't annat? Man borde ju kunna baka typ bärrutor eller liknande? Nån som har ett bra och enkelt recept att dela med sig av ??

    ESC jaa... Jag är schlagerfreak och har nog suttit uppe till tolv båda semifinalkvällarna och bänkar mig helt säkert i soffan på lördagkväll med mycket lösgodis och en cider . Känns bra att Finland är i final, men låten är ingen höjdare precis... Jag röstade på Norge i tisdags. Igårkväll var jag såååå besviken då inte sweitz/scweitz (hur sjutton skriver man det på svenska ???) tog sig till final. I stället går intetsägande låtar som Portugals och turkiets bidrag till final..FNYS!!!

  • escorpito

    Tack, Akinna78! Rödvinbärssaft har jag nästan frysen full med också, men parfait kan man ju förstås göra! Blir nog efterrrätt på söndag då !

    Samaste, ojdå, det visste jag inte! Försökte gå in på länken men då jag inte får nå't LJUD från den här datorn...vet inte riktigt om det är nå knappar jag borde trycka på...

  • escorpito

    iolanthe, e påminner nog om vispgröt, men förutom mannagryn, vatten och röda vinbär ska e vara vaniljvisp med också; jättegott !!

  • escorpito

    Strutin, de e väl nog bara att ge panadol mot febern och ev hostmedicin (t.ex. Kvilla) om du har. Hoppas att Aaron int behöver vara sjuk nå länge och att ni får sova inatt. Tack för tipse om rödvinbärspajen ! Gubben här i huset grymtar så fort jag lagar nåt i pajväg som är surt... Har faktiskt gjort en kvargpaj med rödvinbär en gång, men den uppskattades INTE...suck...

    Nu har jag sååå sjuka fötter och ben! Har inte varit ute och promenerat ensam på evigheter och hade bestämt att ikväll skulle det ske, så jag var ute över 2h! Okej, jag fastna ju med munnen på ett par ställen också, men det var så skönt att bara gå och gå och gå . Då var jag dessutom ut på eftermiddan med barnen och hunden så att jag inte sku behöva ha dåligt samvete över att jag inte tog honom (vofsen alltså) med ikväll. Skulle varit intressant att ha haft stegräknare på idag.

    Va kul att vi är så många som gillar schlager ! Förra årets vinnarlåt "Molitva" tycker jag är en av de mäktigaste låtar jag hört faktiskt! Jag röstade på den och var överlycklig att den vann, trots att man inte fattar ett ord vad hon sjunger! År 2004 då Ukraina vann med "Wild dancers" jublade jag också och kommer ihåg att jag hade svårt att somna den natten efter ESC finalen då jag bara hade den låten i huvudet . Ho, ho, int har man det lätt heller

  • escorpito

    Jag har ingen skillnad på dag och egentligen inte så stor skillnad på tid heller... Vi kan ställa oss lite hur som helst!

    Intressant att läsa om folks uppfattningar om vad som är "bakom takana" . Själv tycker jag ju inte att en by är bakom takana om det tar 20 min att åka in till stan... . För mig finns det inget bättre än att bo i en "fjuttig liten by", kunna gå ut på gräsmattan i pyjamas med kaffekoppen i handen en sommarmorgon och inte höra annat än fågelkvitter. DET är livskvalitet för mig och jag skulle inte byta bort det för nå't i världen!!

  • escorpito

    För oss var heller ett planeområde aldrig något alternativ. Nu bor vi 400m från byns huvudväg (som inte heller är så stor) och vårt hus är sist, så här kör inga bilar förbi och jag har inga problem med att låta tjejen vara ute på gården och leka själv, super!

  • escorpito

    MissG; Det går ju alltid att pröva sätta in en annons, man vet ju aldrig! Sen kanske man kan höra med fastighetsförmedlare?

    Vi hade tänkt bygga i Sundom; mina föräldrar ägde en tomt där ganska centralt. Men istället blev vårt husköp ganska impulsivt och det är vi glada för idag . Men det är klart; nog drömmer jag ju lite i smyg om att få bygga eget, men det lär knappast hända..

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9