• Karina 80

    Vasa - Kristinestad 9

    Hej på er tjejer!

    Njuter av min lediga dag idag!! Syrrans kille fyller 1år idag, så vi var dit några timmar på förmiddagen med en present. Det blir kalas i helgen, men då jag ändå var ledig så stack vi oss in en stund.

    GRATTIS till jobbet Lindilididda!!! Låter som ett flexibelt och intressant jobb!!

    Ikväll ska vi ha vårfest i Mulleskogen på dagis!! Imorgon har vi vårfets på andra dagiset, vi ska ha vernissage på biblioteket. Så ni Vöråbor som har lust och tid kan ju fara till bibban och se på barnens konstverk. Vi kommer att ha utställning fr.o.m. imorgon och 1v. framåt.

    Men nu ska jag gå och sätta igång en tvättmaskin och sedan koka mej en kopp kaffe!

    Ha det bra!

  • Karina 80

    Hej på er!

    Länge sedan jag skrivit nu, har nog varit inne och läst som hastigast...men jag har säkert missat mycket. Har i 2 veckors tid varit borta 3kvällar i veckan, så jag har inte hunnit sitta så mycket vid datorn. Men nu ska det inte bli flera kvällar innan semestern!!

    Tjänsten jag sökte här i Vörå fick jag inte!! Allt gick bra och jag var mångas favorit...MEN en som också jobbar i huset fick den istället. Hon är utbildad barnträdgårdslärare men jobbar som barnskötare, men har aldrig fått tjänst som bantislärare fast hon sökt. För nåt år sedan gick hennes kollega (barnträdgårdslärare) i pension och alla trodde att hon var självskriven för tjänsten, men hon fick den inte. Så nu lade de plåster på såren efter alla dessa år och gav henne tjänsten. Hon har ca. 10år kvar till egen pansion...så visst harmar det att de inte prioriterar en yngre som INTE har jobb alls. Jag menar, hon hade jobb som barnskötare redan!! Jag har fått många samtal och folk har kommit fram till mej och beklagat sej att det inte blev jag, så visst, det känns roligt att veta att de gillar mej, men ändå...tjänsten blev inte min. De valde istället mej till vikarie för hon som går på mammaledigt. Men jag kan inte lova något ännu, eftersom jag sökt en tjänst i Korsholm också. Jag vill vänta och se hur det går där.

    Suck, Anton har varit på dåligt humör dessa 2v. när jag varit borta så mycket. Har haft så dåligt samvete. Nu tror jag att han åkt på nån lindrigare form av magsjuka...Han har ätit dåligt i några dagar och nu idag har han kakkat löst flera gånger och pruttat jätte mycket. Var till apoteket och köpte nå mjölksyrepulver att ge. Så jag hoppas att det blir bättre.

    Ops, detta blev långt, hoppas nån orkat läsa. Ha det bra!

  • Karina 80

    Hej på er!

    Här var det lugnt idag!

    Devania: Jo, det suger nog lite att de inte prioriterar unga och nya förmågor i kommunen framom gamla rävar som snart går i pension. Fick höra av många att "men du är ju så ung ännu, du hinner nog sedan". Men det är ju just när man är ung som man vill och orkar mera och VILL ha ett jobb där man kan förverkliga detta. Nåja, jag väntar och ser vad de bestämmer i Korsholm. Annars tar jag på vikariatet och så får vi vel börja "baka lite bullar i ugnen", så får jag vara hemma då sedan!!

    estevezz: GRATTIS till Arvid!!

    annamanna: Hoppas William hade en fin födelsedag, jag har helt glömt bort att gratta! Några bra tips på en 2års present?? Vi ska ju snart fira Antons 2års dag också!!

    iolanthe: Grattis till huset! Väntar med spänning att få se hur det ser ut snart

    Oj, vilka schlagerfan ni alla är!! Jag har inte alls hängt med och har aldrig varit speciellt intresserad av den sortens musiktävlingar. Fast jag annars är musikintresserad.

    Nä, nu ska jag gå och fixa lite mat till oss. Ha en bra dag!

  • Karina 80

    iolanthe: Intressant fundering. Det beror helt på hurudant barn man har, tror jag. Har man ett ängsligt, känsligt och blygt barn, kanske man inte ska börja med för mycket nytt på en gång. Fast det kan gå bra iaf., fast tyvärr vet man ju inte det förrän man prövat! Men visst, för mycket förändringar på en och samma gång kan bli för mycket för alla oavsett ålder. Men när de ännu är så liten som Ida är, så brukar det för det mesta gå bra. Svammel, svammel...hoppas du fattar nåt av det jag skrivit?!

  • Karina 80

    iolanthe: Skiiiit snyggt hus alltså!! Öppet, ljust och mysigt, helt i min stil också! Väldigt nyfiken på vad ni måste betala...men jag förstår om du inte vill berätta. Har själv varit i samma situation när vi köpte hus för 1år sedan. Men du får ju inboxa om du vill. Du behöver inte oroa dej för att vi skulle bjuda på det, fast jag gillade det, vi har det SÅ bra här!!

  • Karina 80

    Hej på er!

    Håller med om att schlagerfestivalen inte var nån höjdare igår. Vi orkade bara vara upp till halv 12 tiden, så vi såg nu inte allt...Kollade textTV när vi steg upp och såg att Ryssland vann.

    Idag ska vi till min systers på 1års kalas, hennes kille fyllde 21.5. Kommer att vara mycke barn där (släktingar), så Anton får säkert en rolig eftermiddag. Ska se om jag hinner scrappa lite nu så länge Anton sover och innan jag måste börja göra mej klar.

    Annars, är det nån som har nåt bra tips om terass-staket??!! Vi har kommit så långt nu, men vi har så mycke olika ideér...Jag gillar just det som fanns på ert hus, iolanthe, som ni tänkt köpa. Vill inte ha ett sånt där "vanligt" som alla har.

    Ha en fortsatt skön söndag allesammans!

  • Karina 80

    Ps. Glömde tacka för alla svar om tips på 2års present!! Jag har inga problem med ideér detta år, det finns SÅÅÅ mycket han gillar...traktor+kärra, skottkärra, lego, grävmaskin, sandleksaker...pust, men jag vill inte skämma bort honom med för mycket. Måste tipsa släkten lite, så kan vi dela upp det!

  • Karina 80

    Go´kväll!!

    Hjälp vad ni skrivit!! Har inte alls hunnit läsa...Har haft sena skiftet på jobbet och en massa annat att fundera på.

    GRATTIS Tandrollet till er kille!! Hoppas ni alla mår bra och får komma hem snart.

    Nu måste jag gå ut och klippa gräs...blää! Jag brukar gilla det, men ikväll är jag sååå trött. Men vi kompromissade att klippa halva var!

  • Karina 80

    Go´kväll på er!

    Känns som man inte alls hänger med här mera. Mycket på jobbet och en massa att göra inne och ute när man sedan kommer hem, så det finns inte tid att sitta och läsa genom allt ni skriver.

    Kan inte komma på pick-nicken. Jobbar ju, men fr.o.m. 10.6 jobbar jag bara torsdagar och fredagar och sedan ledig hela juli. Så kanske ni tar flera pick-nickar så kan jag hänga med på nästa.

    ZZ: Den medicinen har vi också fått åt Anton. Kan inte säga om den hjälpte så mycket dock...Krya på er!

    Nu ska vi gå ut på gården alla tre och fixa lite.

    Ha det bra!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9