• iolanthe

    Vasa - Kristinestad 9

    Grattis till jobbet Lindilididda , låter som ett jätteroligt jobb.

  • iolanthe

    Mia, vad roligt att ni fått radhuset sålt, så slipper ni det bekymret. Hoppas ni fick riktigt bra betalt också

    Merix, alltid kul när man har nåt bra på tv att se framemot, jag tycker det är så skönt att få se på tv en stund innan läggdags.

    Just nu har jag desperate housewifes på måndagar, las vegas på tisdagar och bondi rescue på torsdagar. Väntar bara på att dirt ska fortsätta på onsdagar så är alla vardagar räddade. Det enda tråkiga är ju att tv-bolagen ger med en hand och tar med den andra, dvs. när ett program börjar tar nåt annat sommar-, vinter eller juluppehåll eller nåt annat trist.

  • iolanthe

    Har en liten fundering jag nu . Var det inte några skriverier om allergier här för en tid sen, eller minns jag helt fel? Kan man ha som enda allergisymptom en skrällande hosta som kommer och går? Ingen snuva, inga rinnande kliande ögon, ingen täppt näsa, inga svullnader, ingenting annat än hosta?

    Vi har just varit med ida till mehiläinen då hon har hostat från och till hela våren och så rosslar det när hon andas, det har det också gjort hela våren, ibland mer, ibland mindre. Hostan fick hon redan i januari när hon hade öi, och sen dess har den kommit och gått, men varit bättre då hon fått hostmedicin och nässpray. I april var jag ju till hvc med henne, men dom menade bara att det var den vanliga influensan. Men nu de senaste dagarna har det blivit värre igen.

    Läkaren menade att det kan vara björkpollen, men jag har lite svårt att tro det. Dels därför att ingen av oss har några allergier, men också för att det varit i stort sett hela våren och hon inte har några andra tecken på allergi och inte reagerar på nåt hon äter heller. Och så hostar hon mest på nätterna, nästan inget på dagarna och då är vi ändå ute flera timmar per dag plus att hon sover ute ca 2 timmar per dag.

    Vi fick också remiss till blodprov, för det kunde vara mykoplasma eller klamydia också. Men han tyckte att vi kunde prova med zyrtec först. Fast han ändrade sig i och för sig när han fick veta att vi hade försäkring. Så imorgon ska vi på blodprov, känner ingen lust att experimentera med antihistamin innan vi fått svaret på blodproverna.

    Ännu ett megalångt inlägg från mig, hoppas ni som vet nåt om allergier orkar läsa och svara.

    Och just det ja, han sa också att lymfkörtlarna vid halsen är förstorade. Är det vanligt att dom blir det vid allergi?

  • iolanthe

    Samaste,

    Vi har samma problem som Miss Goldie, vi vill gärna köpa ett fint hus, men det ska vara billigt också, och nytt dessutom.
    Så vi lär nog bli huslösa vi.

  • iolanthe

    mariem,

    Han lyssnade ju på lungorna och tyckte att allt lät bra, och så kollade han öron och hals. Men det var det enda han gjorde, så inte vet jag om det utesluter astma och reflux. Och så ställde han massa frågor då. Vad är reflux förresten?

    Hur som helst så sover hon sött nu, utan att hosta. Det knepiga är att hostan går i perioder. Hon hostar som en tok några nätter och sen när vi tänker att nu måste vi nog söka hjälp så går det över. Så inte vet jag vad det kan vara.

    Verkade lite som han utgick från att vi inte hade försäkring ja. För sen när han fått det bekräftat så tyckte han helt klart att vi skulle ta blodprovet innan vi ger zyrtec. På ett sätt förstår jag det, för blodproverna kostade 180 tillsammans, så det är ju en del pengar. Men samtidigt blir det ju helt galet om man ska testa lite själv först innan dom tar prover bara för att proverna är dyra. För redan innan försäkringen kommit på tal så ville jag ju nog ta blodprovet först, men då var han rätt negativ till det.

    Och ja, man sparar kvittona och skickar in till försäkringsbolaget och så får betalar dom till kontot sen.

  • iolanthe

    mariem, Tycker din diagnos låter riktigt vettig faktiskt . Men hur får man slut på det då, bara att vänta ut hostan eller?

    Sandviksvillan låter som ett jättebra förslag. Där är det ju verkligen jättefint på sommaren.

  • iolanthe

    Måste bara berätta en annan "läkarhistoria". En bekant var med sin son till Mehiläinen förra veckan, pappan är från Korea så sonen ser mer koreansk än finsk ut. Och det första läkaren frågade är när han har kommit till Finland. Hon fattade ju noll, så läkaren frågade var han är född så hon sa i Åbo . Men samtidigt gick det upp för henne att läkaren bara förutsatte att pojken är adopterad. Nu var ju det inte nåt farligt misstag, men borde dom inte fråga istället.

  • iolanthe

    Samaste,

    Har ingen koll på försäkringarna, vi tog vid Veritas då vi har andra försäkringar där också. Men hittills har det nog varit bra, fått ersättning utan problem för de gånger vi varit till Mehiläinen.

    Lill Stina,

    Har ni varit till nån läkare med henne ännu? Du skulle väl ringa i måndags.

  • iolanthe

    Nu borde jag verkligen gå och sova så jag orkar upp ifall ida tänker vakna tidigt imorgon. Men idag fick vi faktiskt sovmorgon, hon vaknade 7.20, såå härligt att få sova länge. Men det är rätt roligt hur ens uppfattning om att sova länge har ändrats, innan vi hade barn tyckte jag det var pest och pina att stiga upp så tidigt.

    Samtidigt som jag sitter här fördriver jag tiden på charterbolagens sidor och kollar sista minuten. Inte för att vi ska nånstans, så inte fattar jag varför jag sitter och plågar mig själv med sånt. Det gör ju bara att det blir jobbigare att sitta och frysa i sandlådan imorgon. Men hur som helst så slipper två vuxna och 1 barn till Mallorca för 440 euro på fredag. Ifall nu nån vill ut och resa

  • iolanthe

    Lindex har mycket tightare byxor än många andra tycker jag. Vilket är bra för oss då ida är rätt smal. Men nu har vi börjat ha henne utan blöja när vi är inne, så nu trillar nästan alla byxor av.

    Och det går över förväntan att ha bort blöjan fast vi bara testat 4-5 dagar. Första dagarna sa hon till samtidigt som hon kissade, men nu säger hon till före. Problemet är bara att hon vägrar kissa i pottan eller toan, så det har blivit en del golvtorkande. Men igår sa hon pissa blöja, och då satte jag på henne en blöja och så tog hon av den igen när hon var klar . Visserligen blir ju blöjförbrukningen inte mindre då, men hon är ju så liten så jag tycker det är jättebra bara att hon kan säga då hon behöver. Ute har vi fortfarande blöjan på, men när det blir varmt och man kan gå ut i bara byxor eller shorts så lämnar jag nog bort den där också.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9