• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • Lindilididda

    tandrollet: sådär har vi det fortf.! Fast det är jag som ska få sova så gåååår det inte om L är lessen! Jag somnar INTE!

    Är det tvärtom så snarkar nån högljutt och vaknar inte fast L sku skrika som en siren!

  • Pyzzlan

    Tandrollet: Jag tror det är hormonerna som gör att man går som på "övervarv" i början. Tröttheten hinner nog ikapp sedan - trust me!

  • Karina 80

    Någon som vet var man kan köpa billiga och snygga gardiner på netet??? Skulle behöva lite ljusare till brasrummet i sommar, men orkar inte fara till Vasa enbart för det!

  • escorpito

    Grattis Tandrollet till lille Noah ! Jättesöt!

    Amning jaa... Jag tänkte inte mycket på det då jag väntade dottern utan tänkte att det går som det går. Jag var mera inställd på att jag INTE skulle kunna amma, eftersom min mamma hade berättat att hon inte kunnat amma varken min syster eller mig. Därför kom det som en överraskning att ammningen funkat med båda barnen. Men nog är det ju på både gott och ont det här ammandet också... Speciellt då man haft barn som inte tagit flaska.. Jag har nog kännt mig SÅÅÅ bunden då jag knappt kunnat åka till Prisma och handla utan att det varit skrikigt hemma.

    En bekant till mig var besviken på att ingen sagt åt henne att de tre första månaderna med en bebis kan vara jättejobbiga. Jag kände lite samma sak då alla sa åt mig att jag sku njuuuta nu medan lillan var nyfödd, och jag tänkte "va?? njuta nu?? Blir det VÄRRE då sen??" . Nu förstår jag ju vad de menade, men ärligt sagt så tyckte jag inte så värst mycket om de första månaderna.. Blir MYCKET lättare sen då bebisen växer till sig lite! Fast det är klart att nå't ljuvligare än en nyfödd att snusa på finns knappast .

    Usch vad jag svamlar idag . Nu ska jag dricka upp kaffet och titta på dagens avsnitt av Glamour

  • Devania

    Lindilididda: haha samma här :D Med sambon och sirenskrik alltså ;)

    Tandtrollet: Jag gick också på övervarv i början och gör det ännu. Till och med fast hon somnat ligger jag vaken. Kan vara värt att åka och kolla dina sköldkörtelvärden om det blir så att du nästan aldrig sover och känner dej pigg konstant, är ganska vanligt efter förlossning. Bäst att söka hjälp innan man kollapsar. Har flera i min mammagrupp som har lidit av det.

  • tandrollet

    Ja inte känner jag mig pigg iallafall...Det knallar på men jag känner mig nog trött. Men så sedan då jag äntligen ska få sova så NEJ.   Då jag äntligen somnat så vaknar jag hela tiden - inte mycket kvalite´på min sömn just nu...


    BF 23/6 2008
  • Karina 80

    tandrollet: Mitt tips är att fösöka ta tillvara sömnen när det går under dagen. Koncentrera dej inte till enbart natten, vilket kan skapa "stress" att nu MÅSTE jag sova!! Är pappan pappaledig nu? Be honom ta en promenad med vagnen och lägg dej själv på soffan och läs en tidning och slumra in. Men försök glömma tanken att du MÅSTE sova. Är du en som kräver mycket sömn annars? Det är jag och jag hade väldiga problem i början, precis som du. Lycka till!

  • Amelié77

    Ja, jag tyckte inte det var speciellt njutningsfullt de första månaderna med bebis...så jag fattar inte heller folk som säger att man ska njuta av den första tiden. Jag njuter MYCKET mer av Agnes nu!

    Jag kunde inte heller sova om jag visste att Agnes var ledsen i början. Det satt nog i ganska länge kommer jag ihåg. Jag menar, hur ska man kunna gå och lägga sig och sova om ens lilla barn är olyckligt och gråter? Tror nog ingen kan det, så du är nog helt normal Tandrollet!

  • Devania

    Tandtrollet: "pigg" var kanske fel ord, men sådär att du inte somnar fastän du inget hellre skulle vilja. Om du sen får huvudvärk och börjar må illa så är det säkert sköldkörteln. men det behöver ju inte va så alls, det är en stor omställning att få barn :) Och det ÄR ju svårt, tycker jag ockås iallafall, att somna när lillan e vaken och omhändertas av nån annan, även fastän det är pappan...

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9