• Karina 80

    Vasa - Kristinestad 9

    Go´morgon på er!

    Njuter av min lediga dag och vi har inget planerat, ska bara njuta!! Ok, jag måste fixa lite till jobbet sedan idag, men det går nog nu när man vet att det är sista "riktiga veckan" av detta läsår. Ska ha en riktigt festlig och fin avslutning för barnen på fredagen.

    Det ser ut att bli härligt väder idag, så få se hur mycket man orkar sitta inne idag...

    Strutin: Igår kväll var jag hem till Rita (hon ni hyr stugan av), så nu vet jag var du bor! jag var dit för att jag ville se deras terass-staket som var lite annorlunda än "de vanliga". Vi hållerpå och bygger en terass, men har strandat när det kom till staketet... Mysigt ställe och jag visste inte att det fanns SÅ många hus ditåt!!!

  • Karina 80

    Åhh, nu har vi varit ut på en timmes promenad. Helt underbart väder!

    Strutin: Jag såg inga kläder på er gård . Tyckte det var ett mysigt ställe. Hon är nog lite speciell och tycker om att ha det snyggt runt sej. Men faktiskt så är hon ganska modern för sin ålder. Var in också som hastigast, så de hade det faktiskt fint där inne. Men hon har ju tid att fixa och dona med allt.När man har barn tycker jag man prioriterar andra saker.

    Nu ska jag gå och göra lite mat till oss.

  • Karina 80

    escorpito: Det stämmer precis som du skriver om dagvårds-systemet. Det där med 3mån. är så att de "slår ut det" på 3mån. om barnet har typ 17d./v. men varit på dagis 14-16-18 dagar på 3mån. Det blir ju utslaget på 3mån. 17d./v. i medeltal. Man ska nog tänka över hur pass mycket vård man behöver, för det är inte roligt att behöva betala när man inte är på plats + att dagvårdsavgifterna kommer att höjas!! Bara de kunde höja våra löner då också, men nä...

  • Karina 80

    Devania: Det var ju lite surt att posten varit trög. Men nu kan jag inte svara för hur andra ställen gör, bara hur det varit på de ställen jag jobbat. Där gör man sedan (när man börjat på dagis) upp ett avtal och där framkommer det hur många dagar i veckan man behöver vård.

  • Karina 80

    Hej på er!

    Slapp inte alls in hit nå igår, sidan bara krånglade. Anton och jag var på en cykeltur på kvällen och tittade in bland några bekanta på samma resa. Så fick pappa vara hemma och fixa terassen. Den ser äntligen ut att bli klar i helgen!! Jippii!! Då får vi slita plastet av möblerna vi köpt och inviga dem. Fast nån fest blir det nog inte denna helg, men säkert nån annan helg framöver. Lyckan: Läste att ni börjar komma mot slutskedet nu också. Då ska vi ennu ha en till, lite mindre, på framsidan också. Men det blir nog en paus nu, för Timo åker ner till södra Finland hela nästa vecka på montering.

    Lindi: Fy, vilken fräck läkare!!

    Idag har Anton varit på våravslutning med alla familjedagmammor här i Vörå. De var till Rasmusgården här i Vörå. Min mamma åkte med som extra hjälp och hade tagit en hel del roligt foton.

    Får önska er en trevlig helg!

  • Karina 80

    Hej på er!

    Åhh, vilket härligt sommarväder det blivigt!! Här har det betsats terass-staket redan idag Borde göras en gång till, men vi ska på studentkalas på e.m. Så det får bli till kvällen eller imorgon. Sen ska ännu själva golvet behandlas också och efter det är det, tadaaa...fram med möblerna!! Jippii!! Ska ta en bild på det sedan när allt är klart och lägga in. Blev faktiskt riktigt nöjd och den är inte som "alla andras", som vi hade som mål.

    MissG: Jag rådfrågade på apoteket när Anton hade besvärlig rethosta och de sade att jag kunde använda Vicks. Ok, han fyller ju snart 2år. Men i småa mängder är det nog ok. Men lägg lite först om du smörjer på, för vissa kan vara allergiska, sade hon på apoteket. Det står bra förklarat på burken hur det ska användas. Använder det själv också och tycker det är jätte bra.

    Nu ska jag gå ut och slappa i min baden-baden en stund inann jag måste börja göra mej klar till kalaset. Pust, skulle inte alls ha lust att fara på nå kalas i en varm bil (läs vi har ingen AC).

    Ha en fortsatt skön helg allesammans!

  • Karina 80

    Hej på er!

    Igår kväll invigde vi vår nya terass! När vi kom hem från kalaset lade vi fram möblerna och när Anton gått och sova grillade vi varsin korv och skålade i öl och cider. Fast ännu fattas bräder runtom hela terassen och två trappor. Men det fixar vi när vi börjar med den lilla terassen på framsidan.

    iolanthe: Läste att ni köpt ett tält åt Ida. Vi är också på jakt efter ett åt Anton tills han fyller nu 21:a. Men jag har inte hittat nåt bra...har kollat Biltema, HobbyHall, Anttila osv. nu på netet. Var det ett sånt med tunnel ni köpte?

    Annars, nån som vet om Blomgården är öppen idag och isf. vilken tid? Vi har tänkt fara några ärenden till Vasa nu på e.m. när Anton sovit middag. Skulle vilja köpa nå sommarblommor osv.

    Äiti80: Låter som en härlig semester ni haft!

  • Karina 80

    Pyzzlan: Ok!! Tack för att du svarade! Åhh, då ska vi passa på att åka dit på samma gång och inhandla lite fint till gården.

    ps. Har annars lagt in en bild på vår tersass nu om nån är intresserad.

  • Karina 80

    Hejsan!

    Tack för alla fina kommentarer om vår terass!!

    Snyft, vi har pappa i Nagu denna vecka på montering. Så nu får vi klara oss själva. Får hoppas veckan går fort...Ska försöka få nå blommor planterade som vi köpte på Blomgården igår. Nån kväll skulle min mamma komma hit och hjälpa mej att så grönsakslandet. Så vetja vi ska få veckan att gå.

    Fy då vad det blåser idag!! Vi är inkvarterade på eftis hela juni nu när Kvevlax daghem ska renoveras. Men det löpte på bra idag ändå, fast vi var tre avdelningar på samma ställe. Många barn är ju lediga nu.

    Nä, nu ska jag gå och se om potatisen börjar bli klar!

    Ha det bra!

  • Karina 80

    Hejsan!

    Idag tog jag ut lite övertid och slutade redan kl. 12.45. Vi var mera personal idag (läs för mycket), så det gick finemang. Tyvärr hade ju Anton hunnit gå och sova hos dagmamman. Men jag passade på att göra lite ärenden i centrum, så behöver vi inte göra det imorgon på min lediga dag. Få plantera lite blommor och grönsaksland då istället.

    Läste att nån annan varit till Blomgården också. Var det bara jag som var blind eller fanns det lite prydnadssaker till trädgården??!! Jag skulle ha velat ha nå fina grejer att sätta på terasserna och i nån rabatt, men jag hittade inget...bara krukor.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9