• Karina 80

    Vasa - Kristinestad 9

    Hej!

    Här var det lugnt idag!

    Markettan: Oj, kl.5 är verkligen tidigt! Jag skulle vara en zombi redan vid 10tiden då! Men jag får inte klaga då som tycker att halv 7 är tidigt, för då hade vi väckning imorse. Nu har han redan vaknat från middagsvilan, blev bara 1,5h. Så det är precis som du skriver; bra nattsömn = bra dagssömn och tvärt om.

    Talade just med morsan i telefon. Berättade att jagtänkt fara ut och cykla ikväll och det hade visst pappa tänkt också...hela 65km och jag lovade att hänga med!! Det blir den rutten som jag sedan kommer att cykla i Botniacyklingen. Hjälp, vad har jag gett mej in på!!??

    Bäst att gå och ladda upp med lite kaffe och smörgås nu! Ha en skön helg!

  • Karina 80

    Usch så tokig man kan bli, har just cyklat 65km tillsammans med min pappa!! Jag trodde baken och benen skulle gå sönder innan vi var hemma!!! 1500kcal hade jag förbränt, så jag åt just en hel hög med mat!!

    Markettan: Ger er styrkekramar, det är inte roligt när sömnen strular. Det blir så tungt i längden och humöret är inte det bästa.

    Ha en skön kväll!

  • Karina 80

    Go´morgon tjejer!

    Ser att ni diskuterat 1,5-plans hus och 1-plans hus...tänkte inte lägga mej i diskussionen, men kan ju inte låta bli! Jag tror att man alltid längtar efter sånt man inte har, istället för att vara nöjd med det man har. Jag kan se en viss charm med 1,5-plans hus, men jag tänker bara på när man blir äldre och inte orkar gå i trappor. Då lämnar övrevåningen ofta tom och oanvänd. Men visst, så länge man har barn skulle det kanske vara bra. Men att släpa upp och ner saker skulle bli jobbigt i längden. Vi har ett enplans och trivs bra med det. Har funderat att nån gång göra en kallvind och en sån där lucka/stege upp så att man kunde förvara gamla saker där som sällan behövs. Har nog en centralgarderob, men den är redan full! När de byggde huset så lagade de en sån där "kupol" på taket, som ett litet fönster, som kommer ner i grovköket. Den skulle jag vara intresserad att "öppna", för den är liksom inte i användning. Inget fixat på insidan. Det är inga fönster i grovköket, så det skulle bli ljusare där om man öppnade upp kupolen. *råddigt*

    Är lite tröttis idag, tur att man har semester! Var uppe och kollade fotisfinalen igår kväll och väckning blev det straxt före sju...Vi har inget speciellt planerat idag. Får se vad vi hittar på.

    Ha en bra dag!

  • Karina 80

    aina exenia: Jag glömde svara på din fråga...Jag har nog en 21-växlad Nishiki hybrid, så den är lätt att cykla med. Men jag vet nog sådana som ifjol cyklade med mommocykel och det gick bra! Det var tom. sådana som man inte ens trodde ägde en cykel, som var med och cyklade ifjol också. Så hör ni, det är inte för sent att anmäla sej ännu!!! Kom med och cykla och ha roligt!! Kanske vi skulle göra ett lag, "Familjeliv", det skulle vara skoj!

  • Karina 80

    Orchidea: Roligt att du ska vara med också. Vet att Lolita82 här i tråden också ska vara med, men nån annan vet jag inte. Jag var inte med ifjol och jag cyklar nog den kortare. Har inte hunnit träna så mycket, skulle inte orka det som kondisen är nu. Trodde jag skulle dö i lördags när vi cyklade 65km!! Tränar du annars mycket också?

  • Karina 80

    iolanthe: GRATTIS till huset! Vad roligt att få nycklarna i handen. Har du nån bild på huset?
    Puffar på och vill gärna se dig vara med i Botniacyklingen. Du kan ju cykla den kortare träckan!!

  • Karina 80

    iolanthe: Vad roligt att du anmält dej!! Lyfter på hatten att du valde den längre sträckan!! Kanske ni alla kommer hit på kaffe då sedan när vi kommit i mål?? Vårt hus synns ju dit till Norrvalla, där start & mål är.

    Ja-a, jag har svärt många gånger över Nordea!! Jag blev automatiskt kund där eftersom min mamma jobbat där. Men jag har flera gånger hotat att byta bank!! Men när vi tog kalkyl från flera olika banker (sambon var då kund på en annan bank) när vi skulle ta lån, så hade Nordea förmånligast! Så, valet var enkelt!

    Ho-ho, här i huset har vi bilfeber nu! När jag fick fast tjänst var det första sambon sade, efter grattis, nu får vi köpa en ny bil!! Så kl.16 ska min pappa och sambon fara och kolla på bilar. Kan räkna med att han är borta ganska länge...jag åker med när de har hittat några fynd som vi sedan får provköra!

  • Karina 80

    annamanna: Jo, jag kan förstå det att det blir trångt med 3barn i bilen. Vi har två gamla bilar och behöver verkligen en ny. Skulle inte vilja dra på oss mera lån, men vad kan man...

  • Karina 80

    Paris2006: Jag vet inte av nån som tänkt ha extra last på Om du går in på www.botniacyklingen.fi så kan du kika på fjolårets foton från loppet. Kom med nu bara, baken klarar sej nog, det går om, jag lovar!

  • Karina 80

    Hej på er!

    Här var det lugnt idag! Anton har haft lekkompis här på förmiddagen, de for just hem. Han var så upp i varv så jag fick honom inte att somna förrän en stund sedan. Men vi är ju ändå lediga, så det gör inte så mycket fast våra rutiner blir lite rubbade. Blev bl.a. tal om rutiner på barnen då de var på besök. Det är alltid en knepig fråga...Anton har varit en rutinmänniska och alltid haft fasta sov och mattider. Men många av våra bekanta har inte haft det, då är det knepigt när man träffas. Men bättre går det nu när han är äldre, att rubba lite på rytmen.

    Pappa ringde och ville ta en cykelrutt ikväll. Men då blir det inte 65km, vi tänkte köra halva ungefär.

    Imorgon ska vi fara och försöka hålla reda på systers busfrö, så hon får tvättat lite fönster.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9