• iacata

    timvikariat förskola 78kr/timme :-( det är väll skit lön???

    Precis, innan du går in på avdelningen första arbetsdagen kan du kräva ett anställningsbevis.
    Finns på datorerna bara att printa ut och skriva på.

  • iacata

    TS du har antagligen inte fått för alla timmar, kolla upp på lönespecen. Där står allt som du behöver veta. Dock betyder det inte att du inte ska ha ett anställningsbevis

  • iacata

    JA TS hur mkt i skatt betalar du ( du hittar det på din deklaration) Om du innan skatt tjänar 107kr drar av 31% så är det inte 90 spänn kvar.

    JA, Även om du är timvikarie.

  • iacata

    På anställningsbeviset har du och arbetsgivaren gemensamt kommit fram hur mkt du tjänar mm. Enligt lag kan då chefen inte ge dig annan lön tex

  • iacata

    Du har väl lite koll på hur mkt skatt man betalar i din kommun? Den sänktes för mig men har höjts för många. Men på ett ungefär iaf.
    Du kan lätt räkna ut hur mkt skatt du har betalat genom att titta på din lönespec.
    Du ska absolut inte känna dig dum som säger att du vill ha anställningsbeviset i hand. Det är din rätt, kom i håg det.

  • iacata

    Ta kontakt med skatteverket på din ort och ta reda på vad du betalar. Det står fortfarande på din skattesedel du precis har lämnat in. Utgå från vad som står på den, sedan är det en mindre förändring som skett efter januari(?)

  • iacata
    Svar på #89
    Da Mutt; läs tråden så får du se vad som sagts. TS verkar inte ens ha koll på någonting. Verkar som om tråden och hennes svar bara är fejk. Tyvärr har jag gått på det och svarat en hel del.
  • iacata
    Svar på #108
    Du får alltid ett anställningsavtal innan du börjat. När man sedan går på några pass än här en där, då blir det inga nya avtal skrivna. Skulle det bli löneförhandling så blir det direkt ett nytt avtal skrivet. Men du har som sagt var alltid ett separat avtal skrivet utöver timrapporten.
  • iacata

    Ja ja det var ju dumt av mig att säga att du har rätt att få ett anställningsbevis. Där jag bor ska arbetsgivaren ge ett sådant papper, men antagligen bor vi inte på samma ställe.

  • iacata

    Anonym (skitlön?) skrev 2008-05-25 20:48:14 följande:


    nu blir jag förvirrad ska jag ha anstälningsbevis eller inte?
    JA det ska du
  • iacata

    Da Mutt skrev 2008-05-25 22:12:36 följande:


    "Mom 5, AnställningsbevisFör anställda med en anställningstid om minst en månad ska arbetsgivaren utfärda anställningsbevis över vilkoren i anställningen. Anställningsbeviset ska innehålla uppgifter i enlighet med vad som anges enligt LAS §61För arbetstagare med timanställning kan gälla att ömsesidigt anställningsavtal bekräftas genom överlämnande av närvarolista/ motsvarande handling. Närvarolistan/ motsvarande handling utgör då antällningsbevis och ska inehålla uppgifter enligt LAS§6a."Min dator krånglar *suck*
    Det är upp till dig men jag har aldrig varit utan ett anställningsavtal. Kommer aldrig vara utan ett heller. Men TS har ingen aning om vad hon har i lön, om hon har kollektivavtal, vad hon betalar i skatt mm. Så jo för hennes skull bör hon skaffa sig ett anställningsbevis. Ser inga konstigheter i det, men det verkar du göra.
  • iacata
    sasssyy skrev 2008-05-25 22:14:36 följande:
    det är lite skillnad på att passa barn och att arbeta inom förskolan, när man kommer in som vikarie får man oftast inte ansvar för de mer pedagogiska bitarna om man inte har ett sammanhängande vikariat.Erfarenhet av att passa barn är i mina ögon inte i närheten av vad de som är utbildade förskolelärare ägnar sig åt på sin arbetstid, det handlar om att planera och lägga upp en pedagogisk verksamhet som grundar sig på en av staten fastställd läroplan. Det är inte bara att lalla runt o leka o se till att barnen får mat o torra blöjor.Jag tycker det är förvånande hur du resonerar TS.. du tar inte hand om barn när du vikarierar inom förskolan, det är en skolverksamhet. Och NEj man kan naturligtvis inte göra allt som står i böcker, men jag tycker det är rent åt helvete att du som outbildad och därmed inte insatt i vad arbetet egentligen går ut på, har samma lön som de som har utbildning och både 10 cih 15 års erfarenhet och som sitter med utveklingssamtal, port folios och IUP parallellt med planering och verksamhetsplaner.
    Vet ju inte riktigt vart TS bor samt alla andra som berättat vad de får i lön. Lite svårt att jämföra en stad mitt ute på landet och i en storstad. Då är det löneskillnader. Plus skatten som är olika i kommunerna.

    Att vara timvikarie är inte så mycket mera än just passning. Ofta känner inte vikarierna barnen (om de inte haft möjligheten att vara på samma ställe en längre tid). Som vikarie gör du det som behövs på avdelningen men med en stor skillnad, Du har inte något övergripande ansvar. Du gör det som planeras. Du sitter och leker och har helt enkelt "kvalitetstid" med barnen du inte känner, jämförbart med fasta personalgruppen som har pappersarbeten, planeringar, möten, dokumentation mm

    Att du sedan som utbildad har större kunskaper om just barn, utveckling, aktiviteter, ideer med mycket mycket mera. Ska ha högre lön, än vikarier. Men har man varit på samma ställe i några år då har vikarierna kommit i kapp med sin lön (förstod du eller var jag snurrig i beskrivningen?)Rekomenderar att byta arbetsplats, då kan man få upp lönen ganska mycket.
Svar på tråden timvikariat förskola 78kr/timme :-( det är väll skit lön???