• sasssyy

    timvikariat förskola 78kr/timme :-( det är väll skit lön???

    Det låter fullt normal om det är efter skatt.
    Att du har erfarenhet av barn spelar ingen som helst roll, om du har sammanhängande erfarenhet från andra förskolor dvs längre perioder kan du tillgodoräkna dig det.

    jag har jobbat som lärare i 15 år, obehörig men med en massa poäng från högskolan.. jag tjänar drygt 120 kr / timma när jag jobbar..

  • sasssyy

    95 kr för en outbildad är väl ganska BRA ! ! !

    Jag får 97 när jag är inom förskolan men då ska man tänka på att jag har en 3/4 lärarutbildning och 15 års erfarenehet inom skola/förskola.
    Sen är detta via ett bemanningsföretag i Göteborg som jag vet betalar sina lärare bra.

    Nu är det väl läge att stänga denna tråden då det framkommit vad lönen egentligen är, att det är en godkänd lön (sen är det upp till var och en att tycka den är bra eller dålig)och vi har fått jämföra med varandra.

    Sen tycker jag det är underligt att det inte finns ett anställningsavtal där summan står, att TS inte har koll på vad hon tjänar och detta kanske kan bli en lärdom till nästa jobb TS får.
    Innan man ens sätter foten på en arbetsplats ska man ha ett papper på att man ska jobba där (även om det bara är ett vikariat) och vad man tjänar, inte bara för just lönens skull utan anställningsavtalet fungerar även som försäkringsunderlag utifall att något skulle hända dig. Inget avtal, ingen försäkring, ingen försäkring, inte ersättning.

  • sasssyy

    det är lite skillnad på att passa barn och att arbeta inom förskolan, när man kommer in som vikarie får man oftast inte ansvar för de mer pedagogiska bitarna om man inte har ett sammanhängande vikariat.
    Erfarenhet av att passa barn är i mina ögon inte i närheten av vad de som är utbildade förskolelärare ägnar sig åt på sin arbetstid, det handlar om att planera och lägga upp en pedagogisk verksamhet som grundar sig på en av staten fastställd läroplan. Det är inte bara att lalla runt o leka o se till att barnen får mat o torra blöjor.
    Jag tycker det är förvånande hur du resonerar TS.. du tar inte hand om barn när du vikarierar inom förskolan, det är en skolverksamhet. Och NEj man kan naturligtvis inte göra allt som står i böcker, men jag tycker det är rent åt helvete att du som outbildad och därmed inte insatt i vad arbetet egentligen går ut på, har samma lön som de som har utbildning och både 10 cih 15 års erfarenhet och som sitter med utveklingssamtal, port folios och IUP parallellt med planering och verksamhetsplaner.

  • sasssyy

    Egentligen kastar väl jag sten i glashus eftersom jag själv arbetar som obehörig lärare (ämnesbehörig i svenska och engelska men saknar pedagogiken på 3 terminer-varav en kan jag tillgodoräkna mig pga arbetslivserfarenhet)

    Men jag anser att det är självklart att mina kollegor som har full utbildning ska ha högre lön än mig, trots att jag har 15 års yrkeserfarenhet.Jag fick nu denna terminen en BRA lön, samma lön på högstadiet som jag hade på gymnasiet för ett år sedan och jag skäms nästan i och med att jag nu passerat ingångslönen för nyexade men det ska ju även synas en löneutveckling på oss obehöriga samt att min nuvarande rektor upplyst mig om att det blir svårt att få höjning till hösten om jag inte blir klassföreståndare, något jag inte känner så för pga just det stora ansvaret men det blir nog så ändå för det är den enda tjänst som finns på skolan.

    Obehöriga lärare kan vara en tillgång men jag anser att har man valt att jobba som obehörig måste man också vara beredd att bli förbigången i löneutvecklingen, man SKA inte lika hög lön som de utbildnade om man inte gör ett exceptionellt jobb (vilket jag ibland fått höra att jag gör iofs)
    TS ska vara MER än nöjd med sin lön och sen ska hon se till att få ett besked av sin chef vad timlönen ligger på.
    Jag känner till det där med anställningsavtal för timvikarier, har jobbat (visserligen bara två dagar) på kommunens lönekontor och stansat just timvikariers löner och det ÄR så att timrapporten fungerar som anställningsbevis, det betyder dock inte att det är helt godtyckligt för cheferna att ge löner hit och dit utan det ska finnas en fastställd tariff som det ska finnas papper på. En tydlig tabell där det står vad man får som utbildad resp outbildad och ålder (för dem under 20) resp års erfarenhet. Det är bara att ringa personalansvarit och be att få en sådan och sedan fråga var man själv ligger. Sen kan man alltid diskutera var man tycker att man ska hamna.

    Sen måste jag bara (igen) påpeka att erfarenhet av egna barn bör ju INTE ligga till grund för en lön inom förskolan. Det är ju som om jag skulle få lön som trädgårdsmästare baserat på att jag klipper gräset hemma, är liksom inte riktigt samma sak

Svar på tråden timvikariat förskola 78kr/timme :-( det är väll skit lön???