Inlägg från: Birgitta2 |Visa alla inlägg
  • Birgitta2

    Hur länge kan man lämna en 4 mån valp?

    yatsy skrev 2008-05-24 14:57:59 följande:
    Ja det e klart att den kommer att lära sig och vara själv. Just nu är den så liten att du får en otrygg och osäker hund och kommer få en hund som gnager och tuggar i panik och det e jobbigare och träna bort. Du ska börja absolut tidigast från 6 mån. Men då handlar det om 5 min... Helst ska du börja när den är 8 mån.
    He he... det där är inte riktigt sant. Man börjar ensamträna hunden ca 2 veckor efter hemkomst (ungefär vid 10 veckors ålder). Då går man ut och stänger dörren. Sen öppnar man efter 10 sekunder, eller 5, och berömmer om hunden inte låtit. Så fortsätter man under många veckor.

    Börjar man med ensamhetsträning vid sex månadersålder skaffar man sig verkliga problem. Har hunden aldrig varit ensam förrän dess, DÅ FÅR MAN EN OSÄKER HUND. Det kan gå jättebra, men det kan också gå käpprätt åt skogen.
  • Birgitta2
    Gnista skrev 2008-05-27 18:47:35 följande:
    Och nåt som är jättebra är att ha barngrind eller galler mellan några rum (typ kök och vardagsrum), så att hunden ibland får vara ensam på ena sidan medan man själv är på andra.
    Det där funkar ytterst sällan. Eftersom hunden hör att man är i närheten kan det bli ett fruktansvärt ylande. Jag tror inte på att avskärma en valp från familjen på det sättet. Det är en helt annan sak att gå ut och stänga dörren så valpen är helt själv. Men att vara förvisad blir ett straff som hunden inte förstår. Själv hade jag inte gjort det med en valp. Däremot kan man skärma av ett rum (fina salongen typ) eller så, där hunden absolut inte får vara, men det är en helt annan sak.
Svar på tråden Hur länge kan man lämna en 4 mån valp?