Inlägg från: vargaa |Visa alla inlägg
  • vargaa

    Hur länge kan man lämna en 4 mån valp?

    Det handlar inte om tidsperspektiv. En hund som är hemma i 5 timmar blir kanske uttråkad och börjar hitta på dumheter eller blir otålig, men under dom första 2-3 timmarna kanske den är trött och bara sover. Så visst är det skillnad att lämna en hund 1h eller 3h.

    Min 4 månader gamla valp har med sällskap varit hemma i 3h. Ensam 2h. En gång 5h ensam men då var ytterdörren öppen, det var kväll/natt, och vi satt hos grannen mitt emot samt gick hem en vända mitt i. Han sov gott i hallen. Jag lämnar honom max 3 h just nu, med sällskap. Det tycker jag är lagom. Han är så liten att han behöver ut och kissa efter den stunden och dessutom vet jag inte vad han hittar på för bus om han blir uttråkad. Jag vill inte att han ska lära sig att man kan göra dumheter när man är ensam. Men jag tror inte att han skulle bli orolig eller börja skälla/gny om han var ensam längre, han har inga problem med att bli lämnad - vilket jag inte heller vill att han ska få.

    Man måste anpassa sig efter sin hund och tänka på vad hunden kommer att ha behov av dom närmaste 3 timmarna som den ska vara själv.


    Mamma till Elise och Vilgot - www.vargaaa.blogspot.com
Svar på tråden Hur länge kan man lämna en 4 mån valp?