• didelido

    Vi med blödarsjuka barn 4

    Hej hej alla!

    Nu har även jag hittat hit.. och jag måste säga att det var mycket intressant att läsa det du skriver Berra Bus som anlagsbärare. Jag är själv bärare av hemofili A, min bror har svår form, men jag har aldrig funderat över min egen faktorhalt. Så nu när jag gravid i v 28 sitter och läser dina inlägg så börjar jag ju fundera.. Bor uppe i Skellefteå (dvs låångt ifrån alla koagulationscenter) och har inte alls fått nån särskild behandling under min graviditet utan har snarare fått informera barnmorska och läkare om vad som gäller (många känner nog igen sig här..).

    Det jag egentligen undrar är väl om jag borde kräva att få göra ett test för att få veta min faktorhalt? Jag kanske också behöver någon mer behandling inför förlossningen? Fast jag tycker att jag borde veta redan om jag hade ökad blödningsbenägenhet.. Funderar hur som helst på att ringa koagulationscentret där min bror är utredd och höra vad de säger.

    Var på mitt andra ultraljud idag för att få veta könet eftersom vi valde att inte göra något moderkaksprov, men den lilla krabaten ligger i säte (som en fällkniv med benen rakt ut och ihop..) så läkaren ville inte säga till 100% men hon trodde att det var en flicka eftersom hon inte såg ett spår av vare sig snopp eller bollar.. och det skulle ju vara skönt om det var så, men samtidigt kanske hon har ökad blödningsbenägenhet?

    Hm.. vet egentligen inte vad jag ville säga med det här väldigt långa och krängliga inlägget (det börjar bli lite sent och tröttheten kommer krypande..), men många funderingar har i alla fall väckts i och med era tidigare inlägg här i tråden och det är nog bra tror jag.

    Till Ditten vill jag också säga Grattis! Hoppas att allt går bra med den nya graviditeten som du berättade om i förra tråden.

    Ha det bra alla!

Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 4