• Ennna

    Adopterade från Chile!

    Hej!
    Kommer också från chile! Är född 79 och träffade min biomamma nu februari! Häftig upplevelse, både att se landet och att få träffa henne.
    Var i chile i två veckor, och det var omtumlande på många sätt, men nu skulle jag gärna vilja åka tillbaka igen.
    Kul med chiletråd!

  • Ennna

    Svartfot: Jag är född i santiago, men biomamman och hennes familj bor i dag i Cauquenes en stad ca 40 mil ifrån santiago. Vi reste ner i februari och åkte via santiago för att sedan flyga till conception och vidare därifrån med buss till C.
    Det var en urhäftig resa, men med många känslor!

    Att sitta på planet och inse att folk i kroppsformen såg ut som jag det var en otrolig känsla..!

    Att möta min mamma var både roligt och spännande och omtumlande. Samtidigt som jag fick svar på många av mina frågor.

    Spanska pratar jag inte, däremot så kan min man lite grann. Utöver det hade vi tur att träffa vänliga mormoner som hjälpte oss vid några tillfällen kanske ca 7h sammanlagt vid de djupare samtalen.

    Att inte prata spanska var för mig dubbelt. I stort gick det bra, men det blev jobbigt att alla hela tiden trodde att jag pratade, och sedan gjorde en så stor affär av att jag inte gjorde det.
    När det gällde min mamma så var det ändå ok, visst lite besviken var hon över att vi inte delade språk, men samtidig så gick det ändå bra.

    Om du vill får du gärna inboxa mig!

  • Ennna

    Sol 77: Ja två syskon. Den ena ca 5 år äldre, och den andra en busig 17 åring.
    Har kontakt via 17 åringens mailadress nu.
    Kan också skicka sms och vara inne på msn ibland och chatta.

    För mig slöt besöket cirkeln och det gav mig de pusselbitar som jag saknat!

    Lycka till i sökandet!

  • Ennna

    Raspberry81
    Såg precis ditt inlägg, och nu kan ju jag bara svara för mig själv.
    Jag personligen har haft det bra i den familj som jag kom till, även fast deras koppling till Chile inte funnits mer en genom mig.
    Däremot så var det viktigt att kunna identifiera sig med spansktalande, samt med chilenare som jag stötte på.

    Jag tror att det kan finnas en klar fördel, om det i en adoptionsfamilj finns en eller två som har kopplingar till landet! Både ur kulturellt perspektiv, men också ur det språkliga - insåg iom min egen resa att det är skillnad på spanska och spanska

    Jag personligen tycker nog att ni skall försöka kolla upp möjligheten en gång till, och med hänvisning till det du skrivit här!

    Om jag ngn gång i framtiden skulle adoptera, så skulle jag gärna göra det om inte från chile så iaf från ett närbeläget land, så att barnet får ngn "att dela" bakgrund med!

    Undrar du ngt mer får du gärna inboxa mig!

  • Ennna

    Rapberry: Hej! Jag tror att det där med att "hitta" kan vara lite olika. För mig var det viktigt lite sådär på håll... Dvs jag var nyfiken och ville veta, men inte vara för nära.. Hmmm svårt att förklara, men tror att det ligger en del i att jag också inte förrän jag var vuxen kunde besluta mig för hur jag ville göra med att resa och se rötterna. Nyfiken på håll är nog också en del av mig, vilket innebär att det nog kan se olika ut för olika personer.

    Jag skulle nog kunna tänka mig att adoptera i framtiden, ja. Helst då från en latinamerikanskt land.

Svar på tråden Adopterade från Chile!