• Anneyim

    Vad för vanor för barn är det i de länder ni bor i??

    Vi bor i turkiet och jag ser också en del skillnader jämfört med sverige här!

    Sött är inget man undviker här utan det börjas ganska tidigt, hört många som t ex doppar nappen i honung för att "lära" bebisen tycka om den.. Gröter i affären är oftast sötade, finns t ex gröt med chokladsmak..

    Välling ges överhuvudtaget inte. Barnmatsburkar finns det väldigt få av i affärerna, någon enstaka grönsakspurre bara. Man lagar det hemma!

    Folk, eller kvinnorna ska jag väl säga, är väldigt nojjiga över om barnen fryser, de vill gärna vira filtar runt, många lager kläder...

    Mammaledighet och pappaledighet existerar inte här!

    Folk är otroligt barnkära, ofta folk kommer fram o ska titta o gulla med de små!

  • Anneyim

    Som gravid i Turkiet gör man ett ultraljud i månaden då man även tar blodtryck, kollar vikt, lyssnar på bebis hjärtljud! Finns inte så mycket "förbud" till mat.
    Vitaminer är viktigt. Alkohol och tobak ska man helt avstå ifrån, cola är inte heller bra!
    Åka moped/motorcykel kan vara farligt, antingen kan man förlora barnet eller så kan det födas för tidigt...Inte många som följer detta råd dock :)

    De är enormt glada för att klä på barnen, lager på lager och de ska viras in i filtar, även mitt i sommaren då vi kan ha upp emot 50 grader eller mer.
    Barn ska vaggas till sömns, antingen genom att man lägger de på en kudde som man placerar på sina smalben o vaggar fram o tillbaka eller genom att man lägger bebisen i ett lakan som man gungar mellan två personer..
    Man ska lägga en "helig skrift" under bebisens/barnets kudde och barnet ska sova med huvudet mot mecka. (detta är religiösa "att göra" och jälvklart inte generellt).

    Kommer säkert på fler saker!!

Svar på tråden Vad för vanor för barn är det i de länder ni bor i??